Napsat recenzi

Prekrásny rezort s úžasnou plážou a skvelými službami 4*

Recenze hotelu Temple Point Resort **** (Keňa - Severní pobřeží - Watamu)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2015
Přečteno: 660x
Recenze se líbila: 721 čtenářům
Fotografie: 8
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Hlavný bazén Hlavný bazén
  • Areál hotela Areál hotela
  • Indický oceán Indický oceán
  • Hotelová pláž Hotelová pláž
  • Západ slnka priamo z hotela Západ slnka priamo z hotela
  • Garoda beach Garoda beach
  • Malý bazén Malý bazén
  • Izba Izba

Dovolenka splnila naše očakávania. Temple Point je nádherný exotický rezort priamo v národnej prírodnej rezervácii Watamu. Keňa je krajina, ktorú sa oplatí navštíviť. Tento hotel má oficiálne 4*, ktoré mu právom patria.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytovanie vo vilkách v tradičnom štýle. Každá vilka je iná, každá izba je iná. Pri nespokojnosti s izbou bezproblémová výmena za inú izbu. V izbe nechýba bezplatný trezor a mini chladnička. Vždy čisto a pekne upratané. Čerstvé kvety a pekné vzory vyskladané z uterákov sú samozrejmosťou každý deň. Na izbe žiadny hmyz, nechýba ani moskytiéra a sieťky na oknách. POZOR! V tomto rezorte neexistuje príplatok za izbu s výhľadom na more, príplatky CK E*** sú absurdné. My sme si za izbu nič nepriplácali a mali sme výhľad na oceán.

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Také chutné a vždy čerstvé jedlo som nejedol v žiadnom rezorte na svete, a to mám už precestovaných veľa krajín. Výber síce nie je taký obrovský ako v Turecku, Egypte či Tunise, ale strava je oveľa oveľa chutnejšia. Mäso a ryby pripravované kuchárom na požiadanie pred vami. Vajíčka a slanina taktiež. Všetko je hygienicky kontrolované, nemali sme žiadne žalúdočné problémy. Skvelé ovocie, zákusky... TIP TOP

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Hotel ponúka množstvo športových aktivít, má tenisové i volejbalové ihrisko, ping-pongový stôl, biliard, malú knižnicu, obchodík atď. Bezplatné vysokorýchlostné wifi pripojenie v oblasti recepcie a hlavného baru. Personál je veľmi milý a úslužný, všetci si zaslúžia bakšiš každý deň. Animátori priateľskí a nevtieraví. Hakuna Matata!

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Wow! V marci sme mali 32 stupňový oceán, voda bola čistučká, na súkromnej hotelovej pláži bol pokoj... Parádička! Žiadni beach boys ako v Malindi. Watamu je najlepšia lokalita na kúpanie v Keni vďaka čistote a prekrásnym farbám oceánu. Ale treba si vybrať rezort s peknou plážou. My sme mali pravú exotiku, Karibik Indického oceánu. Počas odlivu sme chodili na dlhú Garoda pláž, no nádhera, málo ľudí, božský kľud, ktorý len tak ľahko v iných destináciách nenájdete. Možnosť sledovať veľa morských živočíchov, my sme mali šťastie aj na hejno delfínov. Silný zážitok. Prekrásne západy slnka je možné pozorovať priamo z terasy hotela.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Všade v okolí hotela bolo čisto. Tuk tukom za 150-300 keňských šilingov sa dá dostať do dedinky Watamu na drobné nákupy. Tam sa už na vás nalepia miestni predajcovia, ktorí sa snažia predať tovar čo najdrahšie. Treba však zjednávať. V dedinke je výborná talianska zmrzlina vlastnená Talianom a talianska reštaurácia. V potravinách sa dá kúpiť skvelá keňská káva, čaj, keshu oriešky, ďatle a pod. Boli sme na viacerých výletoch. Safari, Gede, Malindi, delfíny a Mida Creek. Jednoznačne odporúčam organizovať si výlety cez miestnych černochov, ktorých stretnete na pláži, nakoľko výlety cez delegátku a iných česko-slovenských predajcov zájazdov v Keni sú neskutočne predražené. Nebojte sa miestnych, sú spoľahliví a českí sprostredkovatelia aj tak kupujú zájazdy od nich a pošlú vás na výlet s nimi. Výklad vám pri týchto výletoch netreba. My sme zaplatili cez slovenskú sprostredkovateľku za jednodňové safari 165 Eur na osobu a mali sme aj tak iba miestneho sprievodcu. Keby sme mali kontakt na neho, bolo by to oveľa lacnejšie. Takisto Gede a Malindi môžete absolvovať sami a ušetríte nemalé peniaze.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Skvelý odpočinok v zimnom období. Čo sa počasia týka najlepšie obdobie pre návštevu Kene je od januára do marca, kedy sú slnečné horúce dni. V marci im končí leto a od apríla začína obdobie dažďov, kedy je mnoho hotelov zatvorených a ani na safari sa nejazdí. Od augusta/septembra nastáva ďalšie obdobie, kedy je vhodné cestovať. Všetko závisí od preferencií cestovateľov. Teplota je po celý rok príjemná. My sme mali v marci horúco, keďže je to najteplejší mesiac v Keni. Temple Point Resort vrelo odporúčam, je to skvelá voľba po všetkých stránkach.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 4
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro obchodníky
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Severní pobřeží - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání