Napsat recenzi

Dovolená plná zážitků

Recenze hotelu Coral Key Beach Resort **** (Keňa - Severní pobřeží - Malindi)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2013
Přečteno: 695x
Recenze se líbila: 640 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená v Keni je naprostý zážitek, hlavně pokud nehodláte ležet jen u vody a chytat ostré rovníkové slunce. Kdo je v Keni měl by navštívit safari a to minimálně na dvy dny.

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Hotelový komplex se velmi rozsáhlý a ubytování je u relaxačních bazénů, kde jsou pokoje zastřešeny bambusovou střechou nebo u plaveckého bazénu, což je patrová budova. Pokoje jsou všechny více méně stejné. V někerých pokojích jsou třeba rozdílné kachličky nebo sprchový kout je o něco větší, což jsou opravdu detaily. Pokoje jsou prostorné, čisté, denně uklízeny. Najde te zde vysoké postele pokryté moskytiérou. Jediné co jako Vám tam bude chybět je skříň, tu tam nenajdete. Je tam polička s tyčkou na které jsou ramínka. Veškeré pokoje klimatizovány. Každý pokoj má svůj balkon nebo terásku se sofa nebo posezením. Občas dochází k výpadkům elektřiny, ale to je běžná situace v Keni. O to víc to má člověk zajímavější.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Co se stravování týče, je takové jednodušší, ale každý si přijde jistě na chuť. Na snidaně máte na výběr ze sladkého pečiva jako jsou croisanty, buchty, sušenky, jogurt s mysli, mléko, místní ovoce a přípraví Vám omeletu či míchaná vajíčka. Obědy a večeře hodně obohaceny místním jídlem, často se setkáte s rybou či hovězím masem.

Bar na pláži od 10 do 17 hod. K dispozici káva, čaj, nealkoholické nápoje (džusy a nealko od Coca Coly, takže dostanete pravý sprite, colu, fantu, žádné náhražky)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Velmi rozsáhlý komplex, kdy bungalovy pokryté bambusovou střechou dodávají pravou keňskou atmosféru. Po areálu jsou rozmístěny 4 bazény. Lehátka přímo u bazénu, slunečníky zde nenaleznete. Ale prostor s lehátky je pokryt částečně palmami, takže si stinné místo najdete. Personál je velice milý, usměvavý, hlavně co se uklizečů týče. Doporučuji nechat jim občas bakšiš cca 100-200 keňských šilinků, rozhodně jim nedávejte kovová eura, protože pro ně jsou bezcenné a je problém se směnou, ztrácí pak na hodnětě vůči keňskému šilinku. Když obdarujete uklizeče, žačnou vám pokoj ozdobovat kytičkami a různými ornamenty z růčníků.

Pláž a moře  průměrně (2,7/5)

Pláž a moře Vám může dojem z dovolené trošku zkazit. Nelze očekávat azurové moře jako bývá obvyklé v exotických destinacích. Právě je období kdy je značný odliv a příliv, takže se můžete probudit a moře bude od Vás 1,5 km daleko a odpoledne s přílivem se moře zakalí vzhledem k písečnému podloží. V moři se také nachází značné množství řas, kterými je pak následně zaplavena i pláž. Navíc pokud ve vnitrozemí směrem k Nairobi prší může se moře zabarvit do ruda. Teplota moře, je okolo 30°C.

Na pláž je třeba se obalit nervama, protože je obklopena místními beach boy, kteří Vám nabízejí různé suvenýry (přívěšky, korálkové náramky, šátky, pama a mama masaj). Setkáte se také s prodejci výletů, kteří nabízejí safari. Pokud se rozhodnete kupovat safari, tak přes Nicolase a nebo Ramba. Přívěšky či náramky se ptejte po Miloš Zeman

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Pokud budete chtít poznat místní okolí, můžete se vydat na cestu za pomoci místního dopravního prostředku "ťuk ťuk" cena je 100 šilinků za cestu. Cca 2 km se nachází tourist market, kde seženete všechny možné suvenýry, ale je třeba řádně smlouvat. Zhruba necelých 10 minut jízdy ťukem, je krokodýlí farma, vstup 1200 šilinků, kde si můžete vzít do ruky krokodýla, či si pohrát s hadem. Cestujte hlavně přes den večer není moc doporučováno, vzhledem, že veřejné osvětlení jim moc neříká. Dalšími zajímavostmi, sloup Vasco de Gamy, skály Gede, Marafa, místo kde si můžete nakrmit opičky.

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

Musím přiznat, že tento hotel předčil má očekávání, pro přečtení různých recenzí, jsem se docela i obával, ale není vůbec z čeho. Samozřejmě je to Keňa tudíž nelze očekávat žádné luxusy, ale pro příjemně strávenou dovolenou úplně super. Můžu jen doporučit

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 11
z 18 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Severní pobřeží - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání