3*

Recenze hotelu Jaz Grand Marsa Resort (ex Jaz Grand Resta) ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Průměrné hodnocení hotelu:
4,1
(na základě 89 recenzí)
Celkové hodnocení autora:
Vloženo:
Pobyt: květen 2026
Fotografie: 0
Komentáře: 0

Hotel: celkově čistý, udržovaný, bez poruch ovšem celkem neosobní, není tam tak pěkná zahrada, jak jinde bývá.

Ubytování 

velký, prostorný, čistý, funkční. Úklid probíhal denně a byl v egyptské kvalitě. Ručníky měnil jen když jsem je dala do rohu na podlahu nebo mu ukázala, co je špatně a bezchybně to napravil. Minibar za poplatek, voda, káva, čaj v ceně. Pokoj byl ve druhem patře dvoupatrového bungalovu s výhledem na moře. Koupelna, záchod funkční, k dispozici bidet. Sprcha formou deště, což je dost nepraktické, když si vlasy mýt zrovna nechcete nebo jste malého či vysokého vzrůstu.

Strava a stravování 

Jako bezlepkářka jsem měla dost problém něco během dne vymyslet. U snídaní bylo nějaké pečivo, ale oschlé, rozhodně ne čerstvé v "dietním koutku", nějaká mléka -bezlaktozy, obyčejné, sojové nebo kokosové. To bylo dobré. dále nějaké musli, lupky, cerealie, sýry, salámy, zelenina, nějaké omáčky, oleje, dochucovadla, ovoce, vejce na všechny způsoby (vařené, míchané i omelety.

U obědu a večeří to bylo, jakoby celiaci neměli hlad. Popisky popsané chaoticky, z Evropy jsem zvyklá na přeškrtnutý klásek a vím, že tato potravina je pro mě bezpečná. Ale v tomto hotelu mají systém, že jsou tam ikonky znázorňující co daný pokrm v sobě má. Vysvětlivky jsou na jednom konci jídelny, takže se nachodíte než si to zapamatujete. K tomu šílené fronty na úplně všechno. Na jídlo, na pití, na těstoviny, na maso, na zmrzlinu. Šílené. Když byla schopná obsluha v kuchyni, tak mi připravili extra jídlo na přání, což jsem uvítala, s vděčnosti snědla, ale už jsem daný pokrm jedla lépe vychucený v jiným hotelu, ji

Vybavení, služby a personál hotelu 

starší, fungující. Služby určitě nejsou 5*

Pláž a moře 

To že je do moře vstup jen z mola, tedy pro neplavce totálně nedostupný, to jsem věděla, ale to jak ta pláž vypadá. Lehátka stará, tlačivá, nepohodlná. Matrace určitě není na každým lehátku a bylo nutné si ji sama přemístit, což také není v 5* obvyklé, slunečníky dřevěné, celkem bez efektu. číšníci chodili na jaře a na podzim, žádný máš dopito, že by donesl další nebo se zeptal zda chci nebo nechci další pití. Záchody jen 2 pro celou pláž v hlavním beach baru, dostupným jen po schodech. Tam vaří nějaký obvyklý plážovky jako burger, pizza, saláty. malá vitrína se zbytky pečiva od snídaně, nějaký kus salámu, jablka, pomeranč občas banán (během mého pobytu 3 dny nebyl žádný). Pití rozlévali z postmixu (občas z láhve), voda jen stáčená, žádný láhve, jen 2x 1,5l denně v pokoji, což když chcete jít mimo hotel po promenádě do zátoky (ta je úžasná, příjemná k procházce, běhu, sportu, celá trasa je podél moře), tak bud tu láhev taháte nebo jste bez pití.

Okolí hotelu 

Nádherná zátoka, s možnosti vycházek, koupání, kdo nešnorchluje, ovšem bez pití. Grand nemá nárok na služby vedlejších Jazů. Mimo hotel napravo, nalevo, před vámi i za vámi Poušť. nejbližší civilizace Port ghalib

Celkový dojem 

3* za moře ve kterém se u hotelu nedá koupat, když nejste dobrý plavec na 20m díru z mola a musíte tak bud dovolenou strávit u bazénu nebo chodit 2km do zátoky. Je krásná, ale v tom vedru to rozhodně není pro každého a tím víc, když si zaplatí 5* hotel. Toto bych ve 3* neřešila.

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené