Napsat recenzi

Utopia Beatch Club s Blue Style 5/2015

Recenze hotelu Utopia Beach Club **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2015
Přečteno: 1 459x
Recenze se líbila: 562 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 3

V Egyptě jsem byl sedmkrát-partnerka poprvé. Brali jsme dvě děti. Výběr byl na mě a byl jasný-rodinný hotel se zaměřením na klidné a pohodové šnorchlování bez přítomnosti hlučných rusů. Los padl na Utopia Beatch - prodával ho aktuálně jen B******. Kupováno na first limit...cela úžasná (děti zdarma), rodinný pokoj, odlet z Mošnova (jsme z Třinecka)....paráda :-)

Týden před odletem poměrně zásadní komplikace s odletem...přehodili nás do Prahy.....a nebylo to jen tak, těch telefonátů kolem bylo asi padesát....vtipné bylo i zaslání voucherů na různé data odletů a příletů...ale s trochou asertivity se vše zvládlo a ejhle....na letišti za tyhle mírné komplikace čekal na kluky pěkný "kompenzační" balíček předávaný s úsměvem...takže....vše odpuštěno :-)

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Hotel není nejnovější, ale z recenzí jsme to věděli a tím pádem nebyli překvapeni. Rozhodně to není TOP mezi tím co se dá v Egyptě najít, ale rozhodně to je hodně dobrý průměr. Pár dolarů v pase pomohlo k ubytování do 30 min od příjezdu a hlavně, dostali jsme zaplacený family room - ale naprosto úžasný.....dva oddělené pokoje, každý s vlastním výhledem na bazén i moře, v patře, takže ani hluk ani nic jiného. Prostě opravdu - umístění paráda. Trošičku vybydlenější koupelna, ale měla vše co mít měla (obrovské zrcadlo, sprchovana, WC, fén, zásuvka na 220V) Hmyz - nula. Nic. nepočítám komáry....ale švábi a podobná vlhkomilná havěť - NIC :-)

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Opět - určitě jsem zažil už větší výběr, ale rozhodně ne za tyhle peníze. Než začnu chválit, vlastně jsme byli mírně nespokojeni jen s výběrem desertů....to byly totiž pouze stále stejné kusy pečiva nebo pudingy. Ale jinak....byli jsme na 11 dní a rozhodně jsme nestrádali ani nijak extra netrpěli opakováním. Jejich úprava hovězího na milión způsobu je skvělá, byly ryby, kuřata, krůta, telecí i jehněčí. Opravdu zajímavá je možnost oběda vlastně přímo na pláži...musí se to zažít, je to vážně paráda :-) Trošku škoda bylo, že jsme omezovali polední hamburgery u pool baru, ale nikoli kvůli hamburgerům (automaticky i s hranolkama), ale kvůli vážně dost neochotného vrchního, kterým jsme si nehodlali kazit náladu :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

jak jsem psal, je to lepší průměr, takže tři hvězdičky v hodnocení, ale není to kvůli toho, že by něco nebylo...spíš už by něco chtělo obměnit :-) lehátek na pláži...spousta. Matraci i s ručníky jste měli u sebe jen jste dosedli na lehátko, za dolar na úklid byl vždycky z ručníků upravený nějaký pěkný obrazec na posteli, voda doplňována podle instrukcí, funkční trezor na pokoji, personál v barech úslužný ale nevtíravý (krom braní talířů a skla od "úst" - zřejmě kvůli nedostatku porcelánu, ale po udělání "bububu" už dali pokoj a nechali nás dojíst) :-) Vážně v tomhle bodu spokojenost, šlo jen o materiální stránku, co by snesla obnovit :-) Animaci dělalo pár lidiček z Blue Clubu .....no....snažili se. Ale co naděláte s deset let starýma šipkama a jedním petangem? Snažili se to dohánět kurzy tance, arabštiny a strečingu. Byli zapřáhnutí v jednom kole od 10:00 - a to ještě v 21:30 měli na starost hotelový program...únava šla znát, ale to nebyla jejich chyba. Ano - večerní program byl slabý, ale to byla úspora hotelu. Nutno uznat, že hotel se sám řadí mezi rodinné...a ano....od 20:30 tam byl všude díky tomu klid. Takže kdo chtěl, zábavu našel, ale musel hledat. Kdo nechtěl, měl klid jako doma nebo někde na chatě :-) Jo - a na pokoji čtyři české televizní programy :-) A velký bonus - v nemocnici je lékař, který má smlouvu s pojišťovnou, se kterou pojišťuje přímo B***** - takže tohle je velký bonus, pokud ho tedy budete potřebovat. Ale pozor...nenechat se opít rohlíkem - funguje stejně jako všude....bude chtít vyplnit papíry na pojišťovnu...a pak stejně i peníze :-) Pomáhá s úsměvem opakovat dokola " no many, sorry, no many" :-)

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Tak tohle byla BOMBA. Pláž čistá, písečná. Korálový útes odhadem 150 m od pláže, mezi tím korálové laguny, ale opravdu krásné. Vítr a vlny končily na útesu, takže 11 dní šnorchlování bez omezení. Bylo to skvělý výběr....opravdu nebylo absolutně nutno řešit jestli je to bezpečné nebo ne. Při odlivu se z lagun stávaly velké bazény, při přílivu se sice přelily, ale vlny stejně nebyly tak velké, že by byly nebezpečné. Co se fauny týče, není to sice Sinaj...ale i tak....perutýni, trnuchy, klipky, murény, hadi, bodloci a dokonce i napoleona jsme zahlídli.......opravdu téměř vše co by šnorchlista čekal. Tady vážně maximum z maxima.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

No-co na to říct. Je to Egypt. Takže okolí prostě poušť. Ale člověk tam nejede za okolím, že jo? :-) Co nás mile nadchlo byl výlet do El Quseir - bylo to za "hubičku" a čtyři hodiny jsme se nenudili. Pozor-výlet není pro ty, co chtějí lesk a bles...Ti ať jedou do Hurgady. Tady je to opravdu EGYPT do morku kostí, ale to jsme chtěli, a taky jsme to dostali (mešita, kostel, citadela, hřbitov, nakupování v "luxusu" i na bazaru a nakonec romantická káva a karkade na pláži)

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Když vezmu cestovku a vše kolem ní....byly problémy, ale všechny se vyřešily. Na místě delegátka fungovala úžasně, nevtírala se, ale když bylo potřeba, byla po ruce. Croco club jsme nevyužili...program byl opravdu pro moooooc malé děti. Samotný hotel. Pro lidi co jedou do Egypta poprvé bude určitě dostačující, a můžou se těšit, že je co zlepšovat. Co trumfnou později těžce je pláž a moře, to má hotel vážně excelentní. Pro ty co už něco zažili bude hlavním měřítkem asi cena...protože ta je na nabízené služby vážně docela dobrá. Každopádně, rozhodně to nebyly vyhozené peníze :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 103
z 119 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Denisa: dotaz na El Quseir - 15. 6. 2015 15:55

Dobrý den, děkuji za pěknou recenzi, letíme 28.6., jen bych se chtěla zeptat na dvě otázky? Z hotelu na výlet do El Quseir jezdí hotelový minibus, nebo taxi? Jak je to daleko prosím:-) a opravdu večer není žádný animační program??.-( reagovat

Richard: Re: dotaz na El Quseir - 16. 6. 2015 7:24

1) výlet byl minibusem-a sbíral se z více hotelů....z Utopie to je nejblíže...cca 20-40 min podle stavu cest v El Quseir 2) animační program večer byl jak jsem psal...v 20.30 minidisco, a v 21.30 cca. 20-ti minutové tanečky ...obojí pořádané animátory z Blue Clubu. Hotelové animace nebyly. reagovat

Denisa: Re: dotaz na El Quseir - 16. 6. 2015 8:15

Dobrý den, nezlobte se, že otravuju, ale dostala jsem informační mail, že jste reagoval na můj komentář, ale nikde se mi to tady ta vaše odpověd nezobrazuje:-( můžu vas poprosit, jestli by jste mi nenapsal vaši odpověd na můj mail denisapetrekova@seznam.cz?díky moc:-) reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání