Napsat recenzi

Průměr

Recenze hotelu Holiday City Hotel *** (Turecko - Side - Side)

Hodnocení:
průměrně: 3,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 110x
Recenze se líbila: 326 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel jako takový není vyloženě špatný, ale za menší příplatek, který nakonec ušetříte jinde, můžete mít daleko lepší hotel. V okolí je plno krásných hotelů, takže stačí jen hledat. Dovolená to byla pěkná, naše první návštěva Turecka, pro příště už víme, co uděláme jinak a tím myslím především volbu hotelu.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Samotné ubytování celkem ušlo, postele byly čistě povlečené, bohužel přikrývka neskutečně škrábala a byla flekatá (nevypratelně, byla na vyhození), spal jsem proto pod teplejší dekou, která byla čistá, ale nepovlečená (hotel je prostě nepovléká, ale rovnou celé pere). Pokoj byl hezky zařízený, jedné lampičce u postele chyběl kryt, na nábytku občas nějaká ta stopa po používání. Kouplna byla pěkná, čistá, nicméně ji stavěli nějací idioti. Věšák na ručníky byl namontovaný ve sprchovém koutě, hadice od sprchy byla provlečená za baterií, sprchový kout byl utěsněn tunama silikonu, místy prosvítala rez. Se spárováním obkladů se někdo taky moc nepáral. Prkýnko na záchodě bylo docela uvolněné. Dveře od pokoje moc kvaitní nebyly, z chodby bylo dokonale slyšet cokoli. Balkonové dveře velice nepříjemně vrzaly. Nicméně 4* to byly, 3* bývají zařízené skromněji.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Hotelová restaurace je menší, pokud je hotel plný tak je problém sehnat místo pokud přijdete později. Stoly a židle jsou pěkné, bohužel prostírání už je na vyhození, odrbané a vybledlé. Příbory byly vždy čisté, malou lžičku v celém hotelu neuvidíte, pouze dezertní vidličky. Talíře bývaly mokré, výjimečně byl nějaký hůř umytý, nicméně otřískaných jich byla zhruba polovina. Pití je dostupné u hotelového baru, káva je z prášku z automatu, na mletou z kávovaru zapomeňte. Automat na džus vám načepuje taky něco práškového, něco jako Tang. Za barem dostanete od obsluhy colu (ne CocaColu!), vodu v 0.33l pet láhvi, levnější turecké pivo (TROY), whisky, vodku, rakiju a možná ještě něco málo. Snídaně byly celkem bohaté, nicméně hodně jídla bylo už studeného (chleba ve vajíčku, ne moc dobré párky, míchané vajíčka) šunky chuťově velmi špatné (konzistence našeho junioru), sýry dobré, džemy a marmelády byly super, ovoce převážně jablka a melou, cereálie spíš nechutné, snídaňové hranolky od večeře vyyloženě odporné a studené (ale i tak je tam hodně lidí jedlo). K dispozici je jeden grill na zapečení toastů, ale je u něj vždy velká fronta a skoro pokaždé ho nějaký méně inteligentní host zasviní opékáním salámu. Obědy jsme často vynechávali, žádné velké převapení se nekonalo, brambory, rýže, špagety, zapečené papriky, hranolky, kaše. Mísy se salátem, jedli jsme pouze čerstvou zeleninu, vše naložené (okurky, červená řepa, atd.) bylo šíleně octové a nepoživatelné. Super byly zákusky, široký výběr, mnoho druhů, chuťově dobré. Hranolky mají velmi proměnlivou kvalitu, převážně jsou staré, studené a gumové, zachrání je jenom docela dobrý kečup. Bramborová kaše, americké brambory, rýže a špagety byly docela dobré, občas studené. Maso je obrovský kámen úrazu, dočkáte se odporných kuřecích nuget, kuřecí řízky byly jednou a byly o něco lepší než nugety, ale byly naházené pod jedním poklopem spolu. Různé polotovarové kebaby, masové kuličky nebo šišky jsou hodně kořeněné a ne moc dobré. Dvakrát za 12 dní jsme měli rybu, dvakrát byly játra, jednou grilované kuřecí maso (které bylo samá kost), jednou kuřecí prsa, jednou dělali veku gyros, toť vše, k milionu příloh je často problém vybrat nějaký poživatelný hlavní chod. Večeře jsou v podobném duchu jako obědy, občas se v "salátech" objevují nakrájené zbytky od snídaně (párky). Polední svačina jsou pouze nijak zvlášť dobré sušenky a oplatky, ke kafe dejme tomu, samostatně nic moc.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Posilovna, bazén, wifi, bar... Bazén neni moc velký, ale je dostatečný, pouze různí hoste se chovají, jako by jim patřil a personál nemá nejmenší tendence je uklidnit (rusáci, němci). Část bazénu a lehátek je celý den ve stínu. Záchody u bazénu se nejspíš neuklízejí. Hotelová wifi není žádný rychlík, pokud se připojí více lidí tak často padá. Na pokoji nevypadává, ale rychlost je malá, ale tak na občasné kuknutí na FB či Novinky to stačí i telefonovat se přes ni dá. Hotelový bar je otevřený od 10:00 do 23:00, minutu před nebo minutu po vás odmítnou obsloužit. Barmani jsou různí, jeden nagelovaný frajírek je vyloženě nepříjemný, pomalu ho s žádostí o cokoli obtěžujete, mluví na vás neustále rusky i když mu 10x vysvětlíte že té hatlamatilce nerozumíte. Voda v 0,33 pet je k zbláznění, vetší nevedou, minibar na pokoji je prázdný a neni šance že by vám ho naplnili vodou. Úklid pokojů je každý den, nebyl problém vyměnit ručníky za čisté. Pokud necháte dýško pro uklizečky tak vám poskládají povlečení do nějakého estetického vzoru. Od pokoje dostanete pouze jednu kartu, takže když někam jdete tak si ani telefon nenabijete, elektřina se bez karty vypne. Na pokoji je trezor, klíč k němu je za 2€ na den. Klimatizace byla funkční, ale šla pouze zapnout a vypnout, dvířka byly ulomené a zaklíněné pomocí kapesníku, pokud jste je přivřely aby vám nefoukalo do postele, tak klimatizace jela naplno a nešla regulovat. Teplota vzduchu taky nešla regulovat, ale aspoň že bežela, venku bylo 40 stupňů a zvolit ubytování bez klimy nedoporučuju. Zbytek personálu nebyl špatný, problém je s angličtinou, všude se mluví rusky a německy.

Pláž a moře  průměrně (2,7/5)

Pláž hotel nemá, za 2$ na osobu vás rozvrkaný mikrobus odveze na Apollon Beach, což je vlastně Hospůdka/Bar s lehátky. Po cestě posbírá spoustu dalších lidí z jiných hotelů, kteří neplatí nic. Na pláži jsou lehátka, slunečník a malý stolík. Nustále kolem vás kmitají zaměstnanci baru a stačí si říct a přinesou vám vše. CocaCola 2$, pivo 3$, nanuky 1,5$-2,5$, jídlo 7-10$. Odjezd na pláž je 9:30 a 10:30, zpátky vás zavezou v 15:00 nebo 16:00 což je poslední jízda. Přesně tady proděláváte dost peněz oproti ostaním hotelům. Platíte si za místo na pláži, pití, jídlo, zatímco na hotelu přicházíte o All Inclusive. Když jsme jeli autobusem za 2,5 Liry na osobu do centra Side a na pláž přišli pěšky, neplatili jsme nic, což mi přišlo hodně podivné, když při nástupu do mikrobusu na pláž po vás chce řidič hned 2$. Jinak samotná pláž je krásna, pozvolný vstup do moře, moře je teplé a čisté.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Okolí hotelu je pěkné, pěšky kousek na pláž (všude jsou ale jen hotelové pláže, takže lehátko neseženete! nejdřív tak 30min pěšky směrem od centra Side v plážovém baru za 2€ na osobu), bohužel před hotelem je celkem rušná silnici, takže pár tunerů si přes noc poslechnete. Všude okolo jsou obchody s padělaným zbožím, zlatnictví, zmrzlina, malé obchůdky, větší obchod s potravinama je až kousek dál směrem od centra. Centrum Side je krásné, mnoho restaurací, barů, obchodů a nádherné antické památky.

Celkový dojem  průměrně (3,2/5)

Celkově dovolená super, ale ne díky hotelu. Všude okolo je plno krásných hotelů s vlastními plážemi a hotelovým barem na pláži. Okolí je moc pěkné, kousek je Manavgat a vodopády, centrum Side je krásné. Všude se dá dostat místní MHD (doporučuji mít dostatek Lir, vychází to levněji než dávat řidiči pokaždé 1€ za osobu). Kde můžete plaťte $, někteří to nepřepočítávají a berou 1€=1$ a i když to přepočítají tak to stále na $ vyjde líp. Ukecávejte ceny, všude. Rádi dají slevu, než aby jste odešli, pokud nesleví, neřešte to, jinde vám sleví. Pokud máte rádi koktejly, sledujte, které jsou v "akci". Běžná cena bývá 5-8€ za drink, zlevněné bývají i za 3€.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 2
z 6 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Side - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání