Napsat recenzi

Dovolená Bodrum Bitez-hotel Okaliptus

Recenze hotelu Okaliptus Hotel *** (Turecko - Bodrum - Bitez)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: září 2013
Přečteno: 359x
Recenze se líbila: 422 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0

Příjemná dovolená v klidném prostředí.

Ubytování  průměrně (4,7/5)

Budova 1 poschoďová. Pokoj prostorný, čistý, ale v přízemí tmavý-nutno svítit i přes den. Vybavení 2postel pohodlná, lednice s nápoji (spotřeba se platí při odjezdu),sejf za úplatu (nevužívali jsme). Koupelna prostorná se sprchovým koutem, umývadlem, zrcadlem, fenem a WC s odvětráním, ale mírná zatuchlost. V prostoru sníženém o 2 schody gauč + 2 křesla, TV a vstup na terasu se 3 křesly a konf. stolkem. Dveře na terasu posuvné dovybavené posuvným sítem proti hmyzu. Z terasy bez zábradlí se vstupem do zahrádky (prostor mezi budovou a plotem cca3,5 m) - výhled jen na zahrádku a plot. Vše ve stínu což je při stálém slučeném počasí výhodou.

K dispozici ručníky a osušky, ale zákaz jejich vynášení mimo pokoj.

V pokoji je možnost využití klimatizace (v ceně)-funkční jen při pobytu v místnosti a uzavřených dveřích na terasu. Místo klíče karta, která složí zároveň pro zapnutí elektřiny.

V zahradě stoly, houpací sedačky a sedadla s polštáři vše ve stínu vegetace pro odpočinek-nevyužívali jsme však (působilo to na nás neuspořádaně a zaprášeně).

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Strava chutná.Využívali jsme polopenzi-švédské stoly. Bohatá nabídka zeleniny, ovoce, olivy, salátů a zákusků. Ke snídani navíc kuřecí a hovězí salámy, vejce v různých podobách (na tvrdo, omeletky, vaječina), jogurt bílý i ochucený marmeládou, ovesné vločky, lupínky, sušené meruňky, med, rozinky apod. Na večeři obměna masa ryby, kuřecí, hovězí. Jako příloha obměna rýže, brambor, hranolky, kdo hledal tak našel i těstoviny.

Nápoje (mimo snídani) prostřednictvím obsluhy za úplatu.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

Internet u recepce volně (2 PC). V areálu bazén s lehátky zdarma + sprcha + WC. Před hotelem směrem k pláži restaurace, chodník kolem pláže a hned za ním prostor s palmami pod kterými jsou volně ve stínu sedadla s polštáři a houpací sítě. Dále následuje písková pláž.

Personál ochotný, úslužný a vstřícný. Dorozumívání anglicky nebo turecky.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

1. Pláž písečná s volně přístupnými lehátky (u moře řada klasických PVC lehátek, dále 3 řady lehátek s matracemi tzv. dojlůžko-sice denně omývaná, ale vhodné je si vzít svou vlastní osušku.) se slunečníky.

2. Pozvolný vstup do moře, dno pískové-není třeba mít obuv do vody.

3. Teplota ovzduší po celý pobyt (30.8.-6.9.) přes den ve stínu cca 30-35 st. C, slunečno ale větrno (moře však klidné). Teplota v noci cca 20 st. C. Teplota vody v moři max. 24 st. C.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Bítez je vesnice cca 6 km od Bodrumu (dojezd místním busem (mikrobusy) projíždějícím kolem hotelu- označen "Bítez-Bodrum" projíždí kolem hotelu a zastaví na znamení, platí se v průběhu jízdy nebo až na konci u řidiče, cena od hotelu až Bodrum centrum (aut. nádraží u tržnice) za 3,5 TL za osobu). Hotelové komplexy (max. 2 podlažní) se rozprostírají kolem zátoky-možno obejít cca do 30 minut). Kromě hotelů a restaurací, několik obchůdků a krámků je to i dětské hřiště a tzv. street fittnes (volně přístupné). Ceny realtivně vysoké (1,5 l balená voda - 1,5 TL, pivo láhvové EFEZ nebo TUBORG- 4,25 TL, pivo čepované jen v několika rest všude za 8 TL (0,5litru, orange juice za 7 TL)

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Přes uvedené drobné nedostatky považuji oblast Bitez za vhodnou pro pohodovou dovolenou pro rodiny s dětmi a lidi, kteří mají rádi klid. Pobyt v hotelu Okaliptus s ohledem na období počátek září (klientela v hotelu převážně seniorů z Anglie, Dánska, Nizozemí) velice příjemný, cenově však vyšší kategorie.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 7
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Bodrum - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání