Napsat recenzi

Návrat

Recenze hotelu Top Hotel **** (Turecko - Alanya - Incekum)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2019
Přečteno: 177x
Recenze se líbila: 255 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Ne nadarmo se říká, že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš. Po dobrých zkušenostech před 8 lety, kdy jsme Top hotel navštívili, jsme ani na okamžik nezaváhali a po delší odmlce jsme vyrazili na dovolenou do stejného hotelu. Už po příjezdu a uvedení do pokoje nám bylo jasné, že tady se asi zastavil čas. A to myslím ve smyslu, že všechno bylo stejné - samozřejmě s opotřebovaností 8 let. Žádné změny - ani ve vybavení, péči o zeleň či úklid písečné pláže u moře. Tak to jediné zůstalo krásné, čisté a teploučké.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Pokud budete brát pokoj jenom jako místo, kde strávíte pouze dobu spánku, pak to skutečně ujde ... jinak jak jsem předeslala v úvodu, zub času zahlodal i tady. Kohoutky u umyvadla byly tak rezaté, že po úklidu po chvilce bylo umyvadlo posypáno rzí. Ale to by bylo to nejmenší. Vana špatně odtékala, otevřít dveře na balkon bylo spíše pro zdatného siláka. Jinak úklid dobrý, denně čisté ručníky i osušky, výtvory z prostěradel. Uklízečky byly tiché a pracovité...

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Pokud se nejede "prožrat" svoje all inclusive, tak není nač si stěžovat. Je pravda, že po dvou dnech zjistíte, že je všechno pořád stejné, ale nejedeme přece jíst, ale užívat si slunce, moře i pohodlíčka. Personál jídelny byl milý, usměvavý, včetně kuchařů, kteří si přišli prohlédnout davy "rozežraných" klientů. Raději se k tomu tématu nebudu dále vyjadřovat, aby mne nenapadli ti, kterým nestačil jeden talíř a ještě si museli potají cpát jídlo i ovoce do příručních brašniček. To víte, noc je dlouhá a do snídaně daleko. Zkrátka : stravování a strava vhodná pro normální lidi, kteří nesnídají slavíček jazýčky a nezapíjejí to šampíčkem.

Závěrem : k tomuto bodu nelze nic jiného než zvolat : "Páni Turci, kde jsou vaše kávičky v hrníčcích, víno ve sklenkách. Turecko ovládl plast a dřevěná míchátka ?" Všude jinde se snaží plastu zbavit, tady /možná jenom z úsporných důvodů v tomto hotelu/ naopak vám jej nutí na každém kroku. Ekologie tu dostává hodně na frak !

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Jak jsem předeslala v úvodu, nábytek v pokojích i vybavení pláže či u moře bylo možná vyhovující před 8 lety. Za tu dobu se prakticky nic asi nezměnilo, řada plastových lehátek byla prasklá, zašlá ... to nemluvím o pruhovaných poduškách, která vám každé ráno pracovník pláže ochotně plácne na lehátko. Špinavé, zatuchlé a čímsi čpící molitan potažený opotřebovaným obalem vás donutí nejen si zakoupit osušku, ale musí být i dostatečně velká, aby všechno zakryla. Jinak vás přímý dotyk s tímto odporným kusem výbavy nemine. Sportovní ani kulturní vyžití jsme tu s manželem nevyhledávali ani před 8 lety. Šli jsme za nabídkou klidného, tichého hotelu, kde vás celý den neprovází povely cvičitelek, učitelů tance či jiných zábavných atrakcí. Kromě vodní gymnastiky - cvičitelka byla nejen milá a vtipná, ale i velice šikovná, takže o plný bazén žen i mužů neměla nikdy nouzi - tu nebylo nic. A to byl důvod, proč jsme sem jeli. Animační programy milují naši ruští sousedé či němečtí konzumenti piva, ale není to náš šálek kávy. O to větší byl šok, skutečně šok s velkým "Š", když hned večer po příjezdu nás uvítala dunivá diskotéka z vedlejšího hotelu Annabel. Klidný spánek jistily špunty do uší, jinak by ty pytle pod očima byly dalšími zavazadly při našem odjezdu. Mylně jsme doufali, že to je výjimka, končí nějaký turnus či něco podobného. Opak byl pravdou. Již od ranních hodin - cca od 10:00 hod. se od vedlejšího hotelu vzdáleného - bohužel - jen několik metrů, začala ozývat dunivá hudba, která provázela jakoukoliv činnost klientů hotelu Annabel na každém kroku. Snad výjimkou byla polední pauza - cca od 13.00 hodin, kdy asi tak do 15:00 hod. bylo téměř ticho. O to více si dýdžej dal záležet večer a to co ubral na decibelech přes den, vynahradil si večer. A to do velice pozdních hodin ! Při pohledu na malé děti, kterých tu bylo dost, jsem přemýšlela, co jim matky cpou do malinkých oušek nebo přidávají do večerního Sunaru, aby mohly spát. Nepřišla jsem na to..... Takže rada závěrem : Do TOP hotelu jeďte v případě, že máte již naslouchátko a to prozřetelně necháte doma, nebo jste od narození hluší. Možná některá z ochranných pomůcek pracovníků se sbíječkou bude také stačit, nevím. Já v každém případě sem už NIKDY !!!

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Mít tak krásné a teplé moře /28°C/, písčitou pláž a téměř vždy krásné počasí, tak si toho jinak hledím .. Staré pevně upevněné deštníky už pamatovaly hodně, novější - přenosné - byly o poznání mladší. U zídky písečné pláže se povalovaly prasklé hračky, občas se objevila i nějaká botka, plastové láhve, kelímky, nedopalky .... samozřejmě že to tam nepohodil náhodný turista či lajdák zaměstnanec, ale s přibývajícím množstvím bylo jasné, že tu prostě nikdo neuklízí. I schůdky, které vedly k lehátkům, byly tak pokryty mokrým pískem, že se po nich i špatně chodilo. Asi o nich ještě personál neví ... Zkrátka, tohle všechno kazilo dojem z jinak bezchybného a nádherného moře, za kterým se určitě příští rok vypravíme, ale určitě několik kilometrů dál.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Péče o zeleň nebyla valná, ale nádherné fíkusy o velikosti stromů to jistily. Obchůdek přímo v hotelu byl dostatečně zásoben vším, co hotelový host potřebuje. Navíc krásné a mnou i vyzkoušené turecké lázně, včetně šikovných rukou maséra, povyšují tento hotýlek na trošku lepší místo, ale opravdu jen trošku ...

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Obávám se, že kdybych tento hotel navštívila zase po 8 letech, asi bych žádnou změnu nenalezla. Možná, že by mi tahle vada na kráse až tak moc nevadila, ale "překousnout" celodenní diskotéku z vedlejšího hotelu, to už bych "nedala". Až budu chtít rámus od rána do večera, koupím si stan a ubytuji se na Matějské pouti. Je to blíž, nepotřebuji pas a dostanu se tam snadno autem. Takže škoda, přeškoda, ale přes to prostě "nejede" vlak. Do Turecka se určitě ráda znovu podívám, lidé jsou milí, vstřícní i ochotní, ale nejdříve si zjistím, zda soused mnou vyvoleného hotelu nemá něco s ušima nebo možná i hlavou.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 48
z 66 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání