Napsat recenzi

Návrat 30 let zpět

Recenze hotelu Zephir Hotel & Spa **** (Tunisko - Zarzis - Zarzis)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2023
Přečteno: 0x
Recenze se líbila: 26 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel je starší, české CK do něj jezdí už 20 let. Kdysi byl luxusní s výbornou kuchyní a pro Čechy ještě před 20 lety cenově nedostupný. Jela jsem kvůli moři, dříve jsem jezdila do sousedního hotelu Zarziz, kde byl krásný termální bazén, perfektní služby a krásná udržovaná pláž. Moře klidné, hodně hluboké a dalo se krásně plavat. To již dnes neplatí, pláž je špinavá, pohybují se zde podivní lidé, co obtěžují hlavně turistky. Oba hotely patří stejné rodině, ale ze Zarzisu se stala ruina. V moři se bohužel nedá plavat. Je plné kamení, málo hluboké a hodně divoké. Riziko, že si v lepším případě poraníte kolena, v tom horším se začněte topit a vystartuje za vámi záchranář na skůtru. To bylo na pořadu několikrát za den. Jinak pláž je nádherná, lehátko zdarma, lze koupit i čistou matraci, kterou vám pak nechá plavčík celý den k dispozici (6TD za mého pobytu v červnu 2023). Vynikající jsou termální bazény uvnitř i venku, doporučuji dokoupit Hammam vč. peelingu celého těla hned na začátku pobytu. Kavárny v okolí ve mně nebudily důvěru, obchody také ne.

Ubytování  průměrně (4/5)

Hodně záleží, jaká pokojská vás dostane. Já jsem měla seawiev, ale podařilo se to až na konci pobytu. 2x jsem se stěhovala a pak jsem měla výhled do lesa palem. Když je ořezali, bylo vidět na moře. Pokoj čistý, nemohla jsem si stěžovat. Ale pokojské dostali ode mne bakšiš jen z ruky do ruky. Když jsem ho nechala na pokoji, tak drobné jejich šéf ukradl a skoro nic jim nedal. Ženy jsou v této části Tuniska na tom opravdu špatně, je tady tvrdý Islám a ženy dostávají automaticky méně peněz.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Jídlo bylo dobré, velký výběr, super zákusky. Horší to bylo s pitným režimem v jídelně. Doporučuji proto all, v baru vyfasujete kdykoliv 1,5 litru vody, místní nealko, míchané nápoje atd. Jíst je možné i v baru u bazénu, podávají se zde skoro celý den nápoje je zde příjemný a kultivovaný personál, jídlo je trochu jiné než v jídelně.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Jsou tu dva nádherné termální bazény, vnitřní i s masážními tryskami, které doporučuji zakoupit v lázních, které jsou součástí hotelu. Určitě stojí zato očista celého těla v hammamu, zahrnuje i peeling, kdy vám odstraní starou pokožku a můžete se krásně opálit. Velký dětský bazén s chlórovou vodou. Jsou zde kurty, kuželky, hřiště - hodně zábavy pro děti i dospělé. Personál animátorů Vás ihned provede i s českým výkladem (anglicky, německy, francouzsky, rusky). Číšníci jsou dost otravní, páry tolik neobtěžují, ale ženy bez rozdílu věku ano, sexuální obtěžování pro osamělé turistky je docela běžné, ale chce to hned vymezit hranice. Pokud vám číšník nabídne, že si můžete vzít jídlo z jídelny, říká si tím de facto o bakšiš... Na recepci je kšeftman, přirovnala bych to k českým vekslákům se vším všudy, pozor na služby, co vám bude nabízet, doporučuji zde neměnit, ale vybrat si peníze bankomatu na kartu, vyjde to lépe. Nabízejí karty na Internet a to dost draho - nebrat, vifi je zablokovaná. Internet vám ale bez nich nebude fungovat nebo jen za hodně vysoké poplatky. V krajním případě je lepší si zavolat šéfa recepce, je dost slušný a snaží se klientů vyhovět. Zde jsou také trezory, doporučuji zakoupit za 20 TND na týden.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

Pláž nádherná, neskutečná. Bohužel se v moři nedá moc plavat

Okolí hotelu  průměrně (2,6/5)

Nevypadá moc hezky, ale vypadá lepe než před 20 lety, kdy jsem zde potkávala zavšivené hladové děti. Je potřeba počítat s tím, že jste v radikálnější části Tuniska. Kousek od hotelu je mešita, kolem ní jsou nestále houfy muslimů. Někteří se tváří na první pohled dost radikálně, dívají se zejména na odhalené ženy dost pohrdavě. Doporučuji proto moc se neodhalovat. V obchodech mi ukradli brýle - to se mi v Tunisku dosud nestalo. Neznají moc jazyky, jedině arabštinu a francouzštinu (tu ale hodně nenávidí), je zde relativně bezpečno, ale dceru bych sem samotnou nepustila. Taxíky jezdí za stejné ceny jako před 20 lety, ale pozor na taxíkovou mafii... do Zarzizu se dostanete za 5-6 TND. V Tunisku je možné si koupit kartu místní, ale musíte ji nahlásit na tamní telefonní společnost, vyjde to levnější. Kolem v hotelu jsou 2 takoví poskytovatelé, nemusíte se bát, protože se jedná o státní služby. Zboží v obchodech vypadá levně, ale v porovnání se zbožím v Zarzizu vyjde až 3x dráž. Doporučuji Harrissu (typické pálivé jídlo), nakládané olivy, tuniskou kosmetiku na vlasy i obličej i další kupovat v supermarketu, "kožené" kabelky a další zboží v obchodech hotelu nekupovat. Pokud rády šijete z udržitelné viskózy, bavlny, či indického hedvábí doporučuji v Zarzizu navštívit obchod s látkami (ten nevětší nemůžete minout). Ceny za látky jsou neskutečné (15-60 Kč za metr140 š), neskutečný výběr, nádherné barvy, často stejný vzor v různých barevných provedeních. Šaty by mi vyšly tak kolem 500 Kč z hedvábí, vnoučatům jsem ušila pár luxusních oblečků za babku. V některých obchodech je potřeba se mít na pozoru, klidně Vás okradou, ceny mají hodně nadnesené - konkrétně se jedná o jeden větší supermarket, kde s vámi moc smlouvat nebudou. Ale jinak si užijte smlouvání, oni to mají hodně rádi, je to jejich kultura, dá se u toho užít hodně srandy a ceny co vám nabízejí jsou tak 10X vyšší než pro místní. Takže pro ně i pro vás dobrá zábava a obchod. Čím větší cirku kolem toho uděláte, tím bude cena lepší. Do vedlejšího zničeného hotelu nedoporučuji chodit, a to ani na pláž. Vždy se tam najde nějaký pobuda, co vás může obtěžovat.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Znovu už se nikdy nepojedu. I když pro odpočinek od civilizace je to dostačující a poměr cena vs. služby spíše velmi dobrá, mně hodně chybělo plavání v moři. Samostatnou kapitolou byl velmi nepříjemný Tuniský delegát, který se choval místy až sprostě a docela jsem litovala českou delegátku, že tam vydržela. Často i lhal o tom, jak to v Tunisku funguje a bylo vidět, že si to trochu přibarvuje. Trochu mi to připomínalo socialismus, za kterého asi u nás studoval VŠ... Pokud si chcete užít s děckama dovolenou u bazénu a na baru, pochutnat si, tak tady se vám bude líbit. Výlety jsem si nekupovala, z dřívější doby jsem absolvovala vše a za tu cenu jsem dala přednost procedurám v lázních. Konec dovolené dorazila úplně letecká společnost, která na palubu pustila evidentně infekční osobu (ta se ani neobtěžovala s rouškou, opravdu hnusná osoba), poprskala celé letadlo a po návratu jsme se museli několik týdnů kurýrovat antibiotiky z nákazy streptokokem. Takže bezpečnost opravdu na zváženou. S CK*** a Smartwings to bylo naposled. Úroveň dopravy opravdu mizerná.

Co mi ještě na hotelu vadilo, že tam byla spousta ženských Češek (ani ne mladých, spíše méně hezkých), které zde měly mezi Tunisany buď manžely nebo aspoň milence o 15 a více let mladších, za kterými jezdily a platily jim třeba pobyt v hotelu (ubytování místních v hotelech pro turisty není dovoleno, tady to personál toleroval proč?)... asi tomu nerozumím, připadala jsem si jak v bordelu. Při svých pobytech Tunisku jsem takový párů potkala více a nikdy to nebylo v takovém množství a tak veřejně. Bylo to dost nepříjemné a myslím, že to mělo i vliv na chování personálu k turistkám...

NA DOTAZ ZDA BYCH HOTEL DOPORUČILA SVÝM PŘÍTELŮM PÍŠI, ŽE BYCH NEDOPORUČILA. NÁHODA JE BLBEC A NEMUSÍTE VŽDY TREFIT SPRÁVNÝ POKOJ, ČÍŠNÍKA, DALŠÍ TURISTY... a pak stačí málo a je zničená dovolená.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 15
z 24 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zarzis - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání