Napsat recenzi

Tej Marhaba není "Tádž Mahál"

Recenze hotelu Tej Marhaba Hotel **** (Tunisko - Sousse - Sousse)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 427x
Recenze se líbila: 534 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Pokud bych ještě někdy jela do Tunisu, tak určitě ne do tohoto hotelu a města Sousse.

Celkové dojmy jsou velmi smíšené, a přestože jsme si pečlivě vybírali, je pro nás tento hotel zklamáním.

Ubytování  průměrně (2,9/5)

Přes počáteční obtíže (recepční vyžadovala všimné za ubytování), jsme nakonec měli pěkný pokoj s vyhlídkou na celý areál s bazénem a moře. Pokoj má ledničku, televizi, fén, rádio, my i velkou terasu.Úklid byl denně (výměna ložního prádla i osušek, doplnění toal. papíru), po této stránce jsme byli spokojeni. Zlobila nás klimatizace, nešla nastavit na požadovanou teplotu. Nakonec jsme to vzdali a měli stabilních 35° a otevřenou terasu. Spaní pouze bez prostěradla s minimem oblečení. Komáři tam naštěstí nebyli! Je nutno říci, že venkovní teploty byly 40-45 st.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Tak tohle nemělo chybu. Jídelna klimatizovaná, jídlo velmi chutné a dostatek. Samoobsluha při snídani byla úplně nejlepší, protože jste nebyli závislí na personálu, zda vám přinese včas nápoje. Z jídelníčku - různé saláty, míchané i syrové, zálivky, většinou kuřecí maso na různé způsoby (i řízky), hranolky, těstoviny, několik druhů rýže, pizza, občas brambory(opečené, pečené), ryby, hovězí, mleté apod. Ovoce vždy k obědu i večeři, my měli jen žlutý a červený meloun, blumy a 1x broskve. Vynikající zákusky - doporučuji! Naprosto žádné žaludeční potíže, ani z ledu v nápoji.

Problémy nastaly s obsluhou a donáškou nápojů - oběd, večeře(viz personál hotelu).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,5/5)

Nejslabší stránka pobytu - personál! Všude vyžadují drobnou úplatu, jinak vás totálně ignorují. My měli allinclusiv, ale bylo to úplně jedno. Chceš matraci na lehátko - bazén, moře? Zaplať! Chceš sedět v jídelně u stolu s obsluhou? Zaplať! Chceš být obsloužen kdekoliv v areálu hotelu? Zaplať nebo stůj frontu u barů. Někdy to šlo, alespoň jste dohlédli, zda vám čepují objednané, ale v mnoha případech se nedočkáte objednávky ani do konce večeře. Přehazují si vás mezi sebou jako horký brambor, ze sektoru do sektoru, protože pro ně nejste solventní - nedáváte všimné! Každý číšník má své oblíbence, kterým drží stůl, často už i s nápoji a ostatní vyhání jinam. Když si přesto sednete do jeho území, s neochotou a za velmi dlouho sklízí použité nádobí, další čas mu trvá, než vám přinese příbory+ubrousky a většinou vás ignoruje, když si chcete objednat nápoje. To se děje při obědě i večeři. Jinou možnost nemáte, automaty ze snídaně jsou vypnuté. A pokud vytrváte u oběda, večer už vás k sobě nepustí a ukazuje, že má plno. HRŮZA!!!! Nezbývalo nám, než začít hrát jejich hru, abychom se 2x denně nerozčilovali. Celkem jsme takto nastrkali personálu cca 30 euro v dinárech. A pak to šlapalo bez problémů. Přesto jsme byli svědky několika nechutností - mytí lžiček v 1 dl vody, špinavé prostřené příbory, některé ubrousky již také vykazovaly použití.

Animační programy - chudoba největší. Pro děti vůbec nic! Denně ráno bazénové cvičení, odpoledne vodní pólo, šipky. Večer živá hudba, bingo (pro AJ mluvící), 1x karaoke(pro Čechy nic), 1x 30min. vystoupení tanečnic. Za 12 dní všechno. Na hotelovou zábavu se rozhodně nespoléhejte.

Pláž a moře  průměrně (2,6/5)

Co to je? Takto by se mohla zeptat většina našeho turnusu. Popisovaná vzdálenost neodpovídá a cesta k moři je spíše utrpením. Nejprve musíte projít zadní cestou hotelu, která je jakžtakž pěkná. Pak vás čeká horor na silnici. Pokud umíte kličkovat mezi auty a nebojíte se, že vás někdo srazí, tak přejdete docela rychle. Pokud očekáváte, že vás řidiči na přechodu pustí, budete tam stát celé hodiny. Další pouť je "JATEČNÍ" uličkou. Jak jinak popsat smrad, kterým musíte cca 100m projít. Je zde sice čisto, ale bude se vám zvedat žaludek ze zápachu. Konečně jste na pláži velikosti 100x100m pro Tej Marhabu.

Stejnou velikost má vymezená plocha moře, kde se můžete cákat. Opět všimné pro pikolíka, abyste dostali matrace. Pokud je náhodou plno, začne vyhazovat své tuniské známé z lehátek. Pláž je totiž veřejná a nemá žádnou ostrahu, jako vedlejší hotel, který nestrpí, aby nepovolaní byli na jejich pláži. Písek je jemný, při břehu čistý. Na pláži nepořádek - kelímky, lahve, našli jsme i sklo. Co nás šokovalo - na pláži nejsou SPRCHY!!! Tohle se nikde nedočtete. Další šok - plážový bar. Dřevěná bouda s minimem sortimentu, ale s velkým množstvím tuniských příživníků. Byl denně obsypán kámoši, není divu, že jste dostali 1 dl vody nebo piva, ostatní jen za peníze. Znovu připomínám, že jsme měli placené služby allin. Pizza došla již v 15 hodin (odpolední menu 14,30 - 17 hod.!) O WC - zadní část boudy, se vůbec nebudu zmiňovat. Použijte moře.

A další smůla - když přežijete bar, personál i špínu, mělké moře jako kafe vám nachystá medůzy.

Z koupání nic nemáte, protože neustále hlídáte, co kolem vás plave. Požahaly spoustu lidí, i mě. Delegát nám řekl, že je moc teplo a že tu bývají často. Takže i tato informace patří všem, co uvažují o tomto městě. Cestovky vám to raději zatají.

Vodní sporty - klasika(padáky, gaučáky, banány, skútry).

Okolí hotelu  průměrně (2,5/5)

Jakmile vyrazíte do ulic, obklopí vás neuvěřitelný nepořádek. Po ulicích se válejí igelity, papíry, vajgly, kelímky, lahve, kde je místo - haldy sutě a všeho možného. Tohle je ale v celém městě a Tunisu. Obchody jsou hned v hotelu - velké nákupní centrum se značkovým zbožím, nebo před hotelem jednotlivé obchůdky. Na trhy, kde se dá smlouvat, můžete jít pěšky (cca 1,5 km)po nábřežní kolonádě, my jsme jeli vláčkem - paráda.

Na procházky to moc není - ten nepořádek, také vás budou oslovovat maníci, že prý jsou z Marhaby a s nimi nakoupíte levněji. Blbost, jsou to náhončí obchodníků a znají vaše náramky. Spoléhejte se na sebe.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Žádná sláva. Jako to ohodnocení. Sem již NIKDY.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 5
z 11 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sousse - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání