Napsat recenzi

Soviva aktuálně

Recenze hotelu Soviva Resort (ex Palmyra Aquapark Kantaoui) *** (Tunisko - Port El Kantaoui - Port El Kantaoui)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2012
Přečteno: 635x
Recenze se líbila: 603 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Nic se nejí tak horké jak se uvaří....

Dovolenou na tomto místě jsme strávili od 27.8.2012 do 3.9.2012

Vybrali jsme si to přes LM a nebylo tedy času na prostudování. Večer před odletem jsme našli tyto recenze a popravdě-nespali jsme, družka to probrečela... Potvrzuji, že vše napsané v předchozích recenzích je pravda, ale.... :)

Ubytování  průměrně (3/5)

- (mínus) má cestovka, protože nesdělí, že ubytování není přímo v hotelu ale v přilehlých bungalovech... ty jsou třípatrové, takže pro rodinu s kočárkem rozhodně přízemí. Problém nastává při deštích, kdy opravdu může voda z chodby natéct až do pokoje a kdy opravdu malí neškodní faraonci hledají nové cesty (většinou přes koupelnu). Také potvrzuji výskyt švába - viděli jsme jednoho venku před bungalovy a dovolil jsem si ho zašlápnout - snad se bugologové nenaštvou, třeba to byl poslední kus.

Kdo rád občas přespí ve stanu, nebude mít s ubytováním problém. Jak již bylo napsáno jinde, moc času tam nestrávíte. Pokud ovšem celý den neprší...Pokud hned první ráno využijete situace a "poznáte" svou uklízečku a dáte jí do ruky 2 TD (26,-Kč) a pak jí necháte každé ráno na stole nebo na posteli ležet půldinar nebo dinar, nezrujnuje Vás to a budete mít s úklidem jistý nadstandart. Kdo je lakomec a pitomec má na ručníkách nejspíš to savo...

(rada pro lidi neznalé hotelování)

Pokud ráno nehodíte ručníky na zem v koupelně, nevymění Vám je-tak to je!!!

Ráno si ručníky vezme a odpoledne Vám dá nové - v tom vidím tu brzdu, jinak není problém.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Je to k neuvěření, ale i co se týče stravování, je třeba se ke spokojenosti dopracovat. Výběr jídel je velký a přestože je 75% dokola, ten zbytek Vám dovolí fantazírovat... cca třetí den pochopíte jak jídla kombinovat. Doporučuji už od začátku nepodceňovat pro děti marmelády a palačinky (pancake)- nejlépe s čokoládovou polevou a pomerančovým sosem. Vyhněte se narvání talíře postupně vším jak to tam je naskládané a raději si zajděte čtyřikrát, pětkrát, pokaždé pro něco jiného. Těch chodů tam opravdu tolik je. Pokud si naložíte jak prasatům do koryta, zhnusí se Vám to druhý den-nicméně stále bylo vidět,že to tak větší část strávníků dělala-no prostě ovádi... (zde se nedivte, četl jsem podmínky při vkládání recenzí, takže muzím být obrazotvorný kvůli cenzuře) :))

takže je to tak-jídlo tam mají vcelku dobré. S naší kuchyní se to ale nedá srovnat-kdyby aspoň používali česnek a nějaké bylinky...

Jo a vyzkoušejte vše :))) (i pizzu a špagety venku...)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Za vybavení a služby bych jednu hvězdu asi ubral, za personál přidal. Přeberte si to jakkoliv,ale otázka zní. Jaké služby si představujete? Jste přece na dovolené za pár kaček,kde budete spokojeni,pokud rádi ležíte u bazénu-a to pěkného bazénu (tím nehodnotím jeho určitou zašlost, která se na slunci a po pár drincích ztrácí.)..Moje drahá polovička je na úklid pedant a bazén pro ní byla pohoda. Takže co řešit? Jo, máme dvě malé děti 4,3R a 1,7R a ty se tam vyřádily parádně. Pokud opravdu ráno nevstanete se slepicemi a nezajistíte si lehátka a místo pod slunečníkem, tak je mít nemusíte. Ale to se ke konci dovolené přestávalo stávat pravidlem, přece jen již turistů ubývalo...Toto ranní vstávání se pro mně stalo nejlepší chvílí celé dovolené - to si nepředtavíte jak se číhající obyvatelé rozbíhají za lehátky a stoupají si ke slunečníkům (claimům)... prostě nádhera!!!

Přesto napovím, že i tato činnost má určitý řád a pravidla-na to si ale každý musí přijít sám (je to prostě adventurka jak má být). Pochválen budiž déšť, který lehátka občas "opláchne", zde to s čistotou taky skřípe. Ale zvyknete si, zvykáme si celou naši historii no ne?

Na moře zapomeňte, to je kapitola sama pro sebe-viz dále...

Pláž a moře  průměrně (2,5/5)

Tady nevím jestli dát katastrofu nebo nic moc. Pokud někdo u moře ještě nebyl, bude celkem spokojen :)))

Pokud byl někdo u moře ve středním bulharsku, nebo střední Itálii (zde průměruji, neboť se jednotlivé lokality můžou lišit), bude říkat ušlo to. Ten kdo byl na ostrovech, třeba řeckých, řekne žádná sláva. A kdo byl v karibiku ... tak ten asi nepojede do tunisu, no ne?

Podrobný popis o moři si přečtěte v jiných recenzích, vpodstatě všechny mají pravdu. i o té kanalizační vpusti co vede vedle pláže do moře, i o bordelu v písku, i o travách a jiných věcech (i mnohem horších) co se vyplavují při přílivu. Bar na pláži funguje (otevírá se v 10:00). osobně mi vadí navozený písek, který se při přechodu k moři (cca 35 metrů) dosti boří-a už jen ten přechod odrazuje... včera před odletem, když jsme se šli ještě k moři podívat, jsme našli těsně před tímto zatraceným pískem otevřenou branku doprava do uličky,kterou se dá pohodlně dojít k baru a odtamtud na pláž. Takže jak je vidět, mince má vždy dvě strany... a hodně záleží na vnímání okolí a na náhodě (obecně při cestě z hotelu k moři okolí moc nevnímejte a pak Vám nebude vadit to co se o cestě píše...)

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

kdo má rozum (rozumějte - máme dvě malé děti...) mimo hotel nejde, snad jen kvůli koupi vody. Tuto část berte jako velmi důležitou. Možností je načerpávat si vodu z barelů které stojí před restaurací (jsou to takové ty klasické zásobníky s podstavcem, kde se voda chladí). Nicméně možná víte jak to je s bakteriemi v těchto slavných přístrojích- za 1,5 l vody v shopu dáte 8,-Kč a máte vodu vychlazenou a (snad) nezávadnou. V pokoji je lednice kde můžete vodu skladovat. To co teče z kohoutku není voda, vyhněte se tomu. Dětem dávejte balenou vodu i na mytí zubů-vyplatí se Vám to, to mi věřte.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Takže na závěr. Na to co píšou lidi co nebyli vůbec spokojeni a celé to "zepsuli" se vybodněte. Lidi jsou ohleduplní (rozumějte personál hotelu a ostatní co chtějí vydělat) a vstřícní, až kamarádští. Když jim nabídnete levné doutníčky nebo slivovici, dokážete dělat s cenami zboží divy. Číšníkům dávejte nepravidelně (určitě ne víckrát za den!!!) různě velké/malé "spropitné" a mluvte s nima. Mají to rádi, dozvíte se zajímavé věci a budete se mít líp. (tak např. dal jsem jednomu čišníči dinar a párkrát jsem s ním pokecal (možná na něj udělal dojem i počet lahví whisky se kterými jsem tam skoncoval - mimochodem, zdálo se mi že tamnější alkohol není tak alkoholový jak by měl být, ale to bylo vlastně dobře, dávejte si vždy double a nějak to přečkáte-takže ten číšník mi po třech dnech kdy jsem mu už nic nedal a chtěl jsem dvojtou whisky s ledem řek, že led není, ale hned se nabíd ať mu řeknu číslo pokoje a že mi pro ten led hned skočí. A tak se i stalo. Samozřejmě jsem ho odměnil dinarem :)

Pokud (chlapi) budete mít sebou družku, či ženu, kamarádku atd..., nechte je (hlavně obhodníky) ať se podívají, a nebuďte žárlivě nakrklí (opět jiný výraz kvůli cenzuře). Za pěknou ženu budete mít opět další slevové body :)))

Jo a výlety lodí nebo na velbloudech si nechte pouze jako krajní případ pro děti - možná je tím na půl dne zabavíte. Jinak je to vyhazování peněz (i tady se cena smlouvá). Hlavně tam moc (radši vůbec)nejezte a nepijte - prostě pro otrlé...

Toto je ovšem můj subjektivní názor - na loď jsme jeli po bouřce, kdy byly velké vlny a během hodinové plavby hodila jedna osoba kosu přímo na horní palubě -jak se říká do placu :), další asi tři lidi blili (bohužel skoro ve stejnou dobu) o palubu níž do záchodu, ten je mimochodem hned ve vstupu do kuchyně, takže kuchař občas vzal lavor s vodou a záchod obhodil, aby mohli jít další. Pak se hned vrátil k vaření. Za pivo chtěli celkem divoký peníze, nehledě na to ,že to byl asi "birrel". Jak ty sklenice umývali nevím, VY ale víte jak je to v tunisu s vodou, že. Po dovaření, kdy už bylo jídlo snězeno anebo nenápadně vhozeno rybám a rackům, vzal kuchtík hadici, která byla napojena (na co?), třeba na čerpadlo a celou kuchyň takhle po hasičsku umyl. Voda stekla do moře-však z něho určitě i pocházela...

Příjemně překvapila samotná loď a celkově městečko s přístavem (doporučuji udělat si tam nezávislý výlet - asi jako jediné opuštění hotelového komplexu (vyjma vody, jak jsem již psal)

Velbloudy jsem neriskoval (již je znám, v tunisu jsem už byl), fotodokumentace s programem nebyla přesvědčivá,myslím že tady by byl průjem asi jistým důsledkem tohoto podniku... ale jak jsem již uvedl, toto je můj dojem.

Dovolená se nám tedy líbila, znovu bychom tam ROZHODNĚ nejeli.

Každý má dovolenou prostě takovou jakou ji chce mít. Ruku na srdce-skloubit tuto dovolenou (letecky, all incl., v sezóně, bazén, atd) s cenou kterou jste za ni dali - no kde vám to nemůže sedět??? Uvažujte, jste češi a nejste přece hloupí.

PS: proti cestovce nic nemáme, vše fungovalo jak mělo, delegátka se postarala - přestože byla jako vítr a člověk si ji musel pohlídat aby mu neutekla. :) Zdravím paní Lhotáková.

JO A POZOR NA TY PODĚLANÝ BÍLÝ KARTIČKY CO VYPISUJETE NA LETIŠTI A V HOTELU. Na letišti jsou ze dvou částí, takže když je obě složitě vypíšete, schovejte si kopii (útržek), podle něj vypíšte hotelový a hlavně ten útržek použijete při cestě zpět - jinak píšete znovu... abych to zjednodušil, pište tam co chcete,(tedy kromě jména a údajů z pasu) - ti chytrolíni (cenz.)to stejně nečtou :))) ale to už byla opravdu tečka

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 49
z 97 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Port El Kantaoui - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání