Napsat recenzi

Óukej

Recenze hotelu Ionikos Hotel ** (Řecko - Kos - Kefalos)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 941x
Recenze se líbila: 518 čtenářům
Fotografie: 3
Videa: 0
Komentáře: 2
  • Zia Zia
  • Pávata Pávata
  • Solné jezero po cestě z Zia Solné jezero po cestě z Zia

Toto slovo uslyšíte od paní provozní nejčastěji.

Ubytování  průměrně (3,1/5)

Popsáno v ostatních recenzích dostatečně. Na čistotu se dbá, trochu by potřebovali opravit těsnění u vodovodních bateríí (nejsou pákové) a nám protékal záchod. Mně trochu vadila celodenní hudba z baru (i když docela slušného výběru), která byla někdy až moc hlasitá a byla slyšet až do pokoje. Zavřené dveře na balkon to vyřešily, ale zase bylo na pokoji trochu tepleji (klimatizace v půli června ještě nebyla potřeba). Od 22h však již klid. Na noc je nezbytný opravdu dobrý repelent nebo jiný odpuzovač komárů. Po štípnutí asi půlhodinové silné svědění, potom je to zase óukej do dalšího štípance.

Strava a stravování  průměrně (2,4/5)

Snídaně: Každý den - káva nebo čaj (ten mi pak dělali ochotně do většího, než kávového hrnku), 2 dcl džusu, 1 velká bulka, 1 plátek šunky, 1 trojúhelníček taveného sýra, 1 vejce natvrdo, malý džem, med a máslo margarinového typu. Večeře - řecký salát (okurky, rajčata, zelená paprika, 2-3 olivy a kousek dobrého řeckého sýra. Výběr ze dvou jídel, z nichž jedno bylo jasně dvojkové, aby si hosté pokud možno objednali to pod číslem jedna. Porce slušné, jídlo chutné. Téměř každý den jsme byli v nějaké taverně na obědě (nám se zalíbila Restaurant Kastri, naproti hotelu je další bez muziky, ale je to tam na dlouhé lokty a náhodu jsme zabloudili do Jacks apartments, který je ovšem trochu dál od hotelu a od moře, kde ale dostanete velmi levně obrovské porce. Souřadnice S 36° 45' 06.92" V 026° 58' 31.01".

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Perfektní čistý bazén s nechlorovanou vodou, hloubka od 1,5 d 2,6m + brouzdaliště pro děti. Od bazénu necelých 50 m do moře. Při zpáteční cestě venkovní sprcha a hadice na oplach nohou od písku. Lehátka a slunečníky kolo bazénu, vždy byla nějaká volná. Personál ochotný, vstřícný a nevtíravý. Pingpongový stůl a maličká posilovna, do které je vidět. Na baru dostatečný výběr pití, je možné i poobědvat.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Pláž písčítá s občasnými oblázky, Moře taktéž písčité. Sem tam nějaké rybky. Na ostrůvek Kastri se dá lehce doplavat, ale výlez je trochu obtížný. Nejlépe zajít po pláži asi 100 m doleva pod hotel, proti pravé straně ostrůvku. Tam je nejdelší mělká část a plavat na pravý okraj ostrůvku, kde je trochu skrytý zálivek s výlezem pro loďky. Pro tuto příležitost vhodná obuv do vody a plavecké brýle, pro Agios Teologas nebo Agios Fokas taktéž. My jsme měli celou dobu téměř bez větru, takže žádné vlny. Agios Teologas nebo pláže na druhé straně ostrova jsou na tom s vlnami o dost lépe.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Hned u hlavní silnice asi 50 m od hotelu je supermarket s opravdu velmi přátelskou obsluhou. Na proti je půjčovna aut, motorek a čyřkolek Manolis, kde jsme si půjčili čtyřkolku na 5 dní za 60€.. Hned první den při návratu z Agios Teologas nám za jízdy upadlo kolo a docela nepříjemně jsme se vysekali. Já jsem vyvázl v pořádku, manželka na tandemu se škrábanci a pohmožděninami. Scházelo nám asi 5 minut jízdy ke Kefalosu, kde jsou již pěkně hluboké strže. Do Manolisu nebylo možné se dovolat, takže jsme museli zpátky stopem na korbě malého pickupu samozřejmě bez čtyřkolky. Paní v půjčovně mi velmi neochotně vrátila 60€, ale 15€ za benzín v motorce jsem z ní již nedostal. Omluva žádná. Vzhledem k našim slabším znalostem angličtiny jsme to nechali být a poptali jsme se ve vedlejší půjčovně Stamatis, kde nám vyšli neskutečně vstříc a za levnější peníz. Zkusili jsme ještě čtyřkolku, na které jsme zvládli horskou vesnici ZIA. Poté jsme se ale domluvili na autě, protože manželka bolestí již na čtyřkolce navydržela. Autem jsme pak zvládli, co jsme chtěli vidět za jeden den. Doporučená místa na výlety: KOS město (velmi pěkné městečko s pevností, krásnými loděmi v přístavu uprostřed města, kostely, mešitami a náměstím. Asklepion, Agios Fokas s termálním přírodním bazénkem, mysleli jsme, že v tom vedru je to nesmysl jít do termálu, ale opak byl pravdou. Z Kosu 12 km podél pobřeží až na konec silnice pak 300m z parkoviště k pláži. Po cestě k letišti nevynechat Plaka s borovým lesem a spoustou pávů S 36° 47' 09.3" V 027° 03' 49.25". Dále Zia a tam jedině tavernu No stress úplně nahoře S 36° 50' 63.9" V 027° 12' 24.7". Pláž Agios Teologas a po cestě Kefalos, který je na vysoké skále s pěknými výhledy.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Velmi klidný hotel (až na tu celodenní hudbu) ideální pro poflakování u bazénu a pro plavání v moři s občasným sledováním rybek. Samotné Kamari je jeden hotel a bar a taverna vedle sebe jinak nic zajímavého. Všechna zajímavější místa jsou v okolí Kosu včetně solného jezera mezi Marmari a Mastichari. Celkem příjemná je procházka na druhou stranu ostrova, ale musí trochu foukat, jinak se upečete za chůze.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 9
z 16 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

George: All right - 22. 7. 2014 16:54

Myslím,že uslyšíte spíše all right (ól rajt, ól rajt ) než ou kej. Ale jinak s Vámi souhlasím. Klid a pohoda, je třeba mít štěstí na vitr,ten dovede být nepříjemný. Doporučuji zajet na malinkou plaz Paradise beach na samem konci ostrova (pod tím kopcem s radarem).Nádherná reagovat

Veronika: Re: All right - 2. 9. 2022 11:29

Pláž není až tak maličká, navíc je tam pláží více. Vynikající písečný vstup do vody a zábavný vodní park pro děti. Vynikající, byť jediná restaurace - nejlepší řecký chléb s masem a hranolky na ostrově :-) reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání