Napsat recenzi

Úžasná dovolená

Recenze hotelu Salamis Bay Conti Hotel ***** (Kypr - Famagusta - Famagusta)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2023
Přečteno: 2x
Recenze se líbila: 53 čtenářům
Fotografie: 3
Videa: 0
Komentáře: 0

Není co vytknout. Hotel je velký, udržovaný, plný barů a aktivit co lze dělat.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Komplex tří budov, amfiteátr, hlavní restaurace by se dala rozdělit na tři, přičemž jedna s výhledem na moře, velká recepce, kde stále někdo byl a poradil, baru s pitím hned několik.

Pokoj byl čistý, prostorný a ta koupelna! Velká, čistá. V hlavní budově se také nachází pár obchůdků, asi pět minut chůze bankomaty.

Ačkoliv zde bylo onoho léta dost lidí, každý si našel místo, kde se mohl usadit, lehnout si.. sednou si dalo na obrovské terase, buď ve stínu poblíž hotelu, nebo dále s výhledem na moře. Ať budete kdekoliv, pití a malé občerstvení si můžete vzít s sebou.

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Famózní jídlo! Výběr, že jste nevěděli co ochutnat dříve, zelenina tak šťavnatá a čerstvá (dleych informací si část zeleniny pěstují přímo v hotelových skleníkách a na vlastních polích). Maso beraní, jehněčí, hovězí a kuřecí, mleté, vše dokonale ochucené, dezerty většinou na způsob pudinku, krupicové kaše a s bílkovým krémem či cheesecake. Každý den měli kromě stálé nabídky zařazenou jinou mezinárodní kuchyni (italská, mexická, čína..). Možnost grilovaného masa, pizza, nápoje stále k dispozici, tedy ke všem jídlům. Také měli vynikající polévky. Podávali jak tureckou kuchyň, tak i kontinentální. (Dle mého názoru spíše tu tureckou, ale jsme na ni zvyklý natolik, že nám to ani nepřišlo). K večeři lze objednat i víno či drink, jinak je k dispozici pult s džusy, vodou, kávou a čajem (na ten pozor, dělají extra silný, takový výluh v jedné nádržce a v druhé je voda pro naředění).

V rámci pobytu jsme měli Ultra all inclusive (mám dojem že jinou stravu hotel ani nenabízí) což zahrnovalo přísun jídla a pití (alko, nealko) po celý den. Bylo jedno v kolik jste vstávali, či zda jste si odjeli do města, vždy jste měli přístup k jídlu. Nabídka obsahovala zmrzlinu, turecké koblihy, malé dezerty ke kávě, Milk shake, koktejly (pozor, dělají je hodně silné, tak doporučuji říct si o méně alkoholu), oříšky, na výběr kam půjdete na kávu či drink bylo hned několik, na hotelové kartičce jsou otevírací doby barů.

No zkrátka paráda!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Vybavení hotelu rozsáhlé. Terasy, wellness, fitness, Sisha bar, dětský koutek, dva bazény, jeden pro děti, amfiteátr, hřiště pro tenis a basketbal... Nudit se nebudete vy, ani děti.

Služby a personál perfektní, vždy nápomocen, dorozumíte se (ovládají několik jazyků). Většina personálu jsou brigádníci, s těmi lze pokecat, ale nemají moc času, neustále totiž obsluhují, uklízejí ze stolu..

V rámci pobytu jsou k dispozici animátoři, ti vás zabaví např. Zumbou pilates, večer živá hudba, diskotéka, pro děti pak představení. U pódia je rozvrh.

Co se týče těch diskoték ty jsou daleko od hotelu, takže se nemusíte bát, že se nevyspíte. Celkově je to vše uspořádané tak, že v pokoji máte klid, nic vás neruší z programu hotelu (děti a hluční sousedé je okolnost, za kterou hotel nemůže).

Přes den se obsluhujete sami, kávu si ve skle můžete donést kam chcete, třeba na terasu, nadobi lze nechat na místě nebo odnést, pořád tam pobíhá někdo z personálu, večer se poté pohybují kolem vás a objednávat můžete u nich.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Čisté moře, ale mělké, nic v něm není. Pláž menší, písčitá, plno lehátek, ale stále se čistí, zametá.. u každého stanoviště je koš, který se vynáší, na pláž si lze odnést pití. Ručníky můžete mít celý pobyt u sebe, nebo si měnit. Lehátka jsou na písku, molu, u bazénu kde se vám bude líbit nejvíce. Na pláž lze jít i po setmění. U pláže jsou sprchy a záchody. Vše se pravidelně stírá a udržuje.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Za mě super. Cca pět km od hotelu cestou po pláži (ano, můžete se pohybovat volně nikde nejsou žádné závory) jsou ruiny starověkého města Salamis. Vstup za hubičku, bez průvodce, můžete tam být jak dlouho chcete. Když vás bude nudit leháro na pláži, můžete prozkoumávat okolí.

Také jezdí autobusy do Famagusty, v jiném měsíci lze si i půjčit kolo a jet na kole, daleko je asi 10 km. (My byli v červenci a opravdu tam bylo horko na kolo, ale pro velké nadšence..). Okolí je v celku prázdné a vyprahlé, někdo ocení vhled do života místních obyvatel, někdo ne.

Velké plus za mě je, že jak jsem již zmínila, pohybovat se lze volně, nemusíte být jen v areálu hotelu a dbát pokynů delegáta.

Do Famagusty jsme se nakonec nedostali, autobus nepřijel ani po hodině čekání. Na to ale nelze nadávat na hotel či cestovku, je to prostě jiný kraj, jiný mrav. Zmiňuji to proto, abyste nebyli překvapeni.

Za hranicemi hotelu, na veřejných plážích jsme necítili žádné ohrožení, nikdo si nás nevšímal.

Celkově bezpečnost je zde nejlepší, takže se nemusíte bát o věci nebo život.

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Nejkrásnější dovolená na které jsem byla. Jedině doporučuji. Byla jsem zde s akčním přítelem, který se dušoval, že ho nebaví být jen na pláži. No díky jídlu, drinkum, městu Salamis s volným přístupem (rozumějte tak, že se v něm po zaplacení mohl pohybovat volně, je to trochu dobrodruh, viděl to co s průvodcem neuvidíte, například mozaiky, které jsou pouze na fotografii) jsme si dovolenou užili oba dva.

Cestovali jsme s ***, měli jsme skvělou delegátku, byli na jednom celodenním výletě a nic nám nescházelo. Za cenu cca 25tis/6 nocí na osobu jsme měli skvělou dovolenou, kde jsme se dobře napili, najedli, viděli zajímavá místa, nasbírali zážitky, viděli život jiné kultury a vykoupali se v čistém moři. Užití tu najde lenoch co si rád hoví na pláži, aktivista co neposedí, i ten co má rád od obojího trochu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 54
z 63 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Famagusta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání