Napsat recenzi

Hotel Orizzonte Blu - Tropea

Recenze hotelu Hotel Orizzonte Blu *** (Itálie - Kalábrie - Santa Domenica)

Hodnocení:
průměrně: 2,2/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2016
Přečteno: 328x
Recenze se líbila: 512 čtenářům
Fotografie: 14
Videa: 0
Komentáře: 0
  • hotel hotel
  • jídelna v hotelu jídelna v hotelu
  • večeře v hotelu večeře v hotelu
  • Capo Vaticano Capo Vaticano
  • Capo Vaticano Capo Vaticano
  • výhled z jídelny hotelu na sopku Strombolli výhled z jídelny hotelu na sopku Strombolli
  • Tropea Tropea
  • Santa Domenica pláž - 1,5km od hotelu Santa Domenica pláž - 1,5km od hotelu
  • plíseň v koupelně plíseň v koupelně
  • plíseň v koupelně plíseň v koupelně
  • pláž Lido Alex - zde má hotel zajištěn plážový servis pláž Lido Alex - zde má hotel zajištěn plážový servis
  • pláž Lido Alex  - písečná, u břehu cca 2m pruh s oblázky pláž Lido Alex - písečná, u břehu cca 2m pruh s oblázky
  • nový, čistý pokoj nový, čistý pokoj

Dovolená se nám líbila, až na počáteční problémy s pokojem a špatné snídaně. V oblasti Capo Vaticano a Tropea je úžasná subtropická vegetace a nádherné pláže - moře křišťálové, taktéž krásné památky. Ráda se do této oblasti vrátím, ale vyberu si příště jiný hotel.

Ubytování  průměrně (2/5)

První den jsme dostali pokoj v suterénu, kde byly v koupelně vlasy, plíseň - opravdu hodně plísně, v pokoji jedno malé okénko, proto jsem chtěla vyvětrat vstupními dvěřmi, jenže se mi na terásce proháněl velký potkan. Vybavení, které bylo uvedeno v katalogu nebylo - chyběl fén, lednička, klimatizace a další. Takové pokoje tu byli 4 a u ostatních viselo oblečení pro personál, takže nám dali pokoj pro personál. Proto jsem si šla stěžovat (díky Bohu mluvím italsky) a pokoj nám vyměnili až ráno. Nový pokoj byl krásný, s výhledem na moře, čistý a bez plísně a konečně s vybavením, které jsme měli zaplacené.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Večeře byly opravdu výborné, zeleninový salát formou bufetu, předkrm byly těstoviny nebo rizoto a hlavní chod maso, nebo nějaká ryba. Místní víno také velice dobré. Vždy bylo na výběr ze 2 jídel, které jste si objednali na následující den. Občas i minidezert. Snídaně byly hrozné. Jeden chleba, oschlý, někdy i 2 dny starý, možnost udělat si toust a suchar, 1 šunkový salám nebo 1 mortadela, 1 druh sýra, kompotované ovoce, nugeta, marmeláda, med, müsli a to je vše (chybělo nám čerstvé ovoce). Když jste si koupili výlet, snídani sice podávali ráno, ale bez personálu a pečiva, pouze suchary. Obsluha mluví pouze italsky!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,2/5)

Hotel má krásný a čistý bazén vybavený lehátky a krásný výhledem na moře, 2 terasy, dostatek lehátek, klid. Nový pokoj, který nám vyměnili byl dobře vybaven - balkón s výhledem na moře, TV, fén, avšak lednička nefungovala. Každý druhý den chodila uklízet pokojská a měnila ručníky. Od chvíle, co jsem si stěžovala na recepci bylo čisto :-D

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Moře je v Kalábrii opravdu nádherné, křišťálové, celý týden byly větší vlny. Pláže jsou čisté, vybavené plážovým servisem (ten má hotel v ceně), WC, sprchami. Na pláži jsou bary, restaurace. Hotel je vzdálem 2km od pláže Alex, z hotelu jezdí spolehlivý minibus (s discořidičem, slunečnicemi a turistická posádka hraje na tamburínky :-D).Jezdí skoro každou hodinu, stačí se s řidičem domluvit a přijede pro vás, kdy budete chtít. Poslední týden v červnu mělo moře 23. stupňů, teplota vzduchu 26 - 31 stupňů, dva dny bylo pod mrakem.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

Hotel stojí na samotě na svahu, 1,5km od moře a 2,5km od Tropey. Těsné okolí hotelu hezké a upravené. Tropea je nádherné, historické město, s nádhernou vegetací a krásnou pláží. Večer otevřeno mnoho restaurací, má krásnou přímořskou atmosféru. Capo Vaticano - nádherné, opravdu stojí za to si půjčit auto a projet si ho! :-) V Kalábrii je také hodně odpadu v okolí silnic i měst - i odpad z rekonstrukcí domů podél silnic apod. , za týden jsem tam 4x viděla potkany. Jsou zde také často vidět vypálené domy - které místním vypaluje mafie, když nechtějí platit výpalné.

Celkový dojem  průměrně (2,2/5)

Dovolená v krásném přírodním ráji - palmy, oleandry, kaktusy, kiwi, limetky.... úžasné, divoké pláže, křišťálové moře ALE mimo placenou pláž nebo centrum města všude odpadky, ne příliš dobré služby, personál kromě recepční neumí jiný jazyk než italštinu (jako většina místních) a ta jejich věčně napřažená ruka - např. couvert 6 Eur plus spropitné v obyčejné restauraci, když si jdete sednout ve dvou, to člověk vidí jen v Itálii.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 1
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kalábrie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání