Napsat recenzi

Příjemný hotel s ochotným personálem

Recenze hotelu Royal Brayka Beach Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2023
Přečteno: 106x
Recenze se líbila: 69 čtenářům
Fotografie: 14
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Těchhle broučků byla každý den koupelna plná (a nejen ona) Těchhle broučků byla každý den koupelna plná (a nejen ona)
  • I tohle bylo v koupelně (PS: Večer tam chodí 2 maníci s PETkama na tyčkách a nemilosrdně je masakrují – to jen, abyste věděli, od čeho jsou ty fleky na zdech, a hlavně stropech) I tohle bylo v koupelně (PS: Večer tam chodí 2 maníci s PETkama na tyčkách a nemilosrdně je masakrují – to jen, abyste věděli, od čeho jsou ty fleky na zdech, a hlavně stropech)
  • Náš pokoj Náš pokoj
  • Napravo od resortu Napravo od resortu
  • Wellbeing Spa & Wellness Center Wellbeing Spa & Wellness Center
  • Nebyli nebezpečné (už jsme je v minulosti potkali např. v Aurora Bay Resortu) Nebyli nebezpečné (už jsme je v minulosti potkali např. v Aurora Bay Resortu)
  • Bazén Bazén
  • Naše pokoje (vpravo dole) Naše pokoje (vpravo dole)
  • Molo Molo
  • Zátoka při odlivu Zátoka při odlivu
  • Jeden den jich byla zátoka plná Jeden den jich byla zátoka plná
  • Šváb u vířivky ve Wellbeing Spa & Wellness Centru Šváb u vířivky ve Wellbeing Spa & Wellness Centru
  • Narozeninový dortík Narozeninový dortík
  • V zátoce (krokodýlí ryba) V zátoce (krokodýlí ryba)

Příjemný hotel s ochotným personálem (pouze nosič kufrů po příjezdu si za těch pár metrů od recepce poměrně vtíravě řekl o bakšiš – nechtěl odejít z pokoje).

PS: Hotel není 5*, ale jen 4* (i podle cestovky).

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Pokoje příjemné a zcela dostačující (hlučná klimatizace byla spíš výhoda – přehlušila rámus zvenčí i moje chrápání), skoro každý den po dopoledním úklidu 2 balené vody 1,5L na každém pokoji hodnotím jako velmi dobrý počin. Avšak naše 2 pokoje v přízemí byly neustále plné černých podlouhlých brouků velkých asi 1 cm (hlavně v koupelně na podlaze, ale třeba i na rámu zrcadla v ložnici, a dokonce i v kartáčku na zuby!) a maličkých mravenců (naštěstí brouci snad nedělali nic nekalého a mravenci akorát okamžitě zaútočili na cokoliv k jídlu nebo pití, co nebylo důkladně zabaleno), občas se objevila i ještěrka (v koupelně).

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Stravování spíše standardní (dost veliké fronty na "něco lepšího", tj. maso), ne tak bohatý výběr jako v jiných hotelích v Marsa Alam (brambory a zelenina skoro vždy spíš nedovařené, maso naopak často připálené), nabídka "specialit" se zjevně opakuje každý týden ve stejný den. Střevní potíže nastaly u všech 6 osob skupiny, závažné u 4 (průjmy, zvracení, křeče a teploty), i když se nikdo nijak nepřežíral a vyhýbal se podezřelým pokrmům. Je tu (prý dobrá – tj. byla nám doporučena jinými hosty) klinika s lékárnou, ale my se z toho naštěstí dostaly jakžtakž každý po 1-2 dnech vlastními prostředky a silami.

Já osobně byl v Egyptě už po několikáté, ale takové střevní potíže a horečku jsem jinde nedostal, resp. až na první pobyt v Egyptě před mnoha lety si nepamatuji, že bych nějaké obtíže vůbec měl. Tady mě faraón "obdařil" (naštěstí) až poslední den pobytu ráno, takže jsem ten den v podstatě nejedl, proto jsem následující ráno přečkal cestu domů docela v pohodě. Ale křečí, intenzivního průjmu a občas i teplot jsem se nakonec zbavil až na den přesně 3 týdny po tom, co to začalo.

Míchané nápoje byly chuťově dost podobné a často se ten samý drink lišil i vzhledem podle číšníka, který ho namíchal. Ale my nebyli nároční.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Využili jsme i služby místního masážního centra Wellbeing (hodnotíme kladně, až na cenu a že jsme u vířivky potkali švába). Animační program pro děti (podle mě hrozně infantilní) nezaujal ani malé holky 6 a 7 let, pro dospělé byl v podobném duchu (např. stříkání pěny do bazénu – to bylo jeden den v programu nejdřív pro děti a večer totéž i pro dospělé), co jsme náhodně zahlédli (snad jen ohňová show kvalitativně vybočovala z různých karaoke programů).

Wi-Fi je pouze na recepci a s konstantně tragickou rychlostí (i v jednu v noci). Pokud se telefon vůbec dokázal po několika minutách připojit, tak rychlost v řádu jednotek kB stačila tak na stažení notifikací.

Promptní výměna nablitého pytle v koši, doporučení anýzového čaje a ten donesen v jídelně i mimo provozní hodiny. Hned několik ochotných číšníků v hlavní restauraci (sami se nám nabídli, hned jak jsme si sedli, a donesli vždy požadované nápoje).

Byl i narozeninový dort a pěvecké vystoupení pro jednu z našich účastnic zájezdu, aniž by bylo nějak předem vyžadováno.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Hotel vybrán především kvůli malým dětem (6 a 7 let), a to se nám potvrdilo – zátoka s velmi pozvolným vstupem do moře (důsledkem byl ale velký rozdíl mezi přílivem a odlivem moře), přitom podmořský život pozorovatelný hned zkraje + k tomu 2 bazénové komplexy s barem (plus ještě jeden u sousedního hotelu). Je tu i molo pro přístup k útesům hned na hloubce. Podmořský svět pěkný, ale samozřejmě kdo byl např. v hotelu u zátoky Abu Dabbab, tak toto je jen slabý odvar – za celý pobyt jsme zahlédli jen jednu menší želvu, ale např. dugongy, delfíny, parejnoky, manty, barakudy, prostě cokoliv zajímavějšího ani omylem (a i ti perutýni byli jen malí a černobílí).

Vždy volné lehátko (i když jsme na něm neleželi snad ani jednou) u moře i bazénu, kdykoliv jsme přišli.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Vpravo pouze rozestavěný další hotelový komplex, jinak jen poušť.

Vlevo sousední Brayka Bay Reef Resort a pak opět pouze rozestavěný další hotelový komplex a jinak jen poušť.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Až na ty potíže z jídla hotel splnil očekávání.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 67
z 101 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání