Napsat recenzi

Jako kanárek v kleci

Recenze hotelu Jaz Grand Marsa Resort (ex Jaz Grand Resta) ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 1 500x
Recenze se líbila: 586 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel Resta Grand je obrovský komplex usazený v poušti při pobřeží Rudého moře. Sousedí s tříhvězdovým hotelem Resta. Zřejmě stejný majitel. Celý komplex se dále rozrůstá, další dva velké bazény jsou ve výstavbě a mnoho dalších "domečků" pro návštěvníky též. Pokud chcete jenom jíst a pít (kromě prvního a posledního dne, a to bez ohledu na allinclusiv - nic nedostanete, leda za další platbu), spát a koupat se ponejvíce v bazénu (u moře velmi často zákaz v podobě černé vlajky- vlny a vítr- hlídá plavčík), opakovaně sledovat každý večer ten samý animační program, pak je tento komplex právě pro vás. Nečekejte, že se budete moci svobodně projít např do sousedního hotelu či mimo areál komplexu, nepustí vás ostraha. Co se dětí týče, v areálu o ně nemusíte mít strach, lze je ponechat i bez dozoru, zaměstnanci (Egypťané či Indové?) jsou milí a vstřícní, ostatní hosté byli též v poho....

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Pokoj byl jednoduše a vkusně zařízen, čisto, denně úklid, žádná zvířátka z ručníku, ani jiná živá havěť se v klimatizovaném pokoji nenacházela. V koupelce byl pouze šampon a sprcháč, žádná mycí houba, ani župan, natož holicí potřeby. V koupelně byl také fén a na chodbě trezor. Ručníky na osobu a den kus- pravidelně čisté. Možnost sledovaní televize, malá lednička v pokoji.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Jak jsem již zmínila, krom prvního a posledního dne (pokud si to člověk nezaplatil navíc), bylo jídlo celkem v pořádku. Poměrně velký výběr všeho, saláty, těstoviny, zákusky, ovoce, různé úpravy jídla- gril... Mínusem byla neorganizovanost personálu, který se staral o prostírání stolů a úklid ze stolů. Téměř pravidelně si naše šestičlenná skupina neměla možnost sednout si tak, abychom byli pohromadě. Nakonec jsme si ale nějak sedli, i za cenu toho, že jsme naháněli personál, aby nám prostřel či uklidil stůl. Nějak jsem nepochopila organizaci úseku stravování. Na to, že jsme údajně byli v pětihvězdě, nápoje jsme dostávali často do plastových kelímků, protože byl chronický nedostatek skla (i příborů - hlavně lžic).

Nápoje byli pohodě, dostatek všeho - alko i nealko- jenom tu míru u alkoholických koktejlů nějak neřeší - čím víc vodky- tím lepší koktejl. Ideální stav : nosit si a hlídat svou sklenici!!!!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

Malinko nedomyšlené toalety u bazénu (buď člověk musel na pokoj - pro některé dost vzdálený, nebo na recepci , event. do sprchy u bazénu?)

Plusem je bar umístěný v bazénu - málo míst k sezení. Personál milý, mají naučené některé české věty.

Pozor- v lobby baru šíleně klouže podlaha a ujedete na ní, i když sedíte a nakloníte se v křesle!

Mínusem byly pořád stejné, nebo skoro stejné animační programy. Asi budu mít několika písniček minimálně do konce prázdnin plné zuby.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Moře krásné, možnost ponejvíce šnorchlování v lagunách, pokud bylo dovoleno se potápět hlouběji mimo laguny, též super - barevné korály, pestré ryby, rejnoci, jehly, ježci.... Bohužel velmi často to možné nebylo z důvodu velkých vln. Pak vás tam prostě nepustí.

Na pláži dostatek lehátek a slunečníků, ale moc lidí tam nikdy nebylo. Na pláži byl ještě jeden fungující bar.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

To, co k hotelu patří, či je jako "předzahrádka", bylo udržované, hezké, čisté. Za humny, jak bylo vidět z autobusu, který nás ho hotelu vezli, si zřejmě místní spletli prostory se skládkou. Při silnicích se válí plasty, pytle s odpadky....

Bohužel o okolí hotelu toho moc nemohu napsat, protože nám nebylo umožněno jej shlédnout jinak, než při příjezdu a odjezdu autobusu.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Chvála bohu, že jsme tam nebyli déle. Osm dní vážně stačilo. Příště budeme chytřejší. Jednak asi nepojedeme s cestovní kanceláří **** (ve srovnání s ostatními cizími cestovkami mají služby pro své lidi nasmlouvané asi nejhůře- první a poslední den tomu pobytu vážně uštědřil jizvu na kráse. Myslím si , že to velmi kazí jméno cestovce.) a co se našich povah týče, neradi jsme kanárky ve zlaté kleci. Ovšem, díky za tuto zkušenost :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 65
z 78 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání