Napsat recenzi

Super relax!!

Recenze hotelu Hotelux Oriental Coast Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 1 558x
Recenze se líbila: 635 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0
  • náš bazén náš bazén
  • snídaně- palačinky:-) snídaně- palačinky:-)
  • ježci na pláži za hotelem ježci na pláži za hotelem
  • náš pokoj náš pokoj

Byl to náš první pobyt v Egyptě a rozhodně jsme vybrali výborně. Všem moc doporučuji!

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Jako Češi jsme byli ubytováni v klidnější části mezi Němci, Francouzi a Holanďany - levá strana od recepce. Bakšiš a úsměv nutností:-). Ostatní byli většinou v části pravé, kde jsou ubytování hlavně Italové, jsou zde i jejich animátoři. Mají tam u bazénu pinpongový stůl a celkově více možností, než strana levá. Kdo sem tedy jede za zábavou, doporučuji stranu pravou od lobby. Naše část byla s bazénem vč. baru- pouze nápoje a sprch, bez dalších aktivit - takže klid:-). Starší pokoje na kartu s čistým vybavením a každodenní výměnou ručníků. Ze začátku nám pán, který uklízel chodil odpoledne, ale po domluvě přišel každý den v domluvenou hodinu. Každý den byla doplněna voda v minibaru- 2ks. Na pokojích klima zdarma. Pozor akorát na všudypřítomné můry:-), komárů minimálně- celý komplex vystříkávají.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Výběr jídla dostačující, až na ty ryby- po pár dnech už jsme white fish nemohli ani cítit. Nicméně přímo v restauraci u bufetu vařil italský kuchař penne, špagety a omáčky. Těch jsme se tam přejedli, jelikož jeho těstoviny byly výborné. Ráno u nás vedly palačinky. Faraon se nám bohužel nevyhl. Ať ve formě lehčí, nebo horší, kdy jsme museli do hotelové lékárny (prášky 21dolarů, ale české nezabírají). Přisuzuji to ale tomu, že náš žaludek prostě nesnesl tolik druhů jídla najednou. Vodu bylo možné doplnit všude z dostupných barelů. Jedním z plusů bylo výborné mochito. Další podobné drinky také ok, ale bylo tam zbytečně mnoho alkoholu, což se zde prý dělá. Stravovali jsme se pouze v restauraci- snídaně, oběd, večeře, ale u dalších hlavních barů byly i nějaké snacky a zmrzlina. Po příjezdu pásky na ruce, které odlišovali all inclusive italů (bez alkoholu- žlutá) a ostatních (s alkoholem- modrá), alespoň takto nám to bylo řečeno.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Vybavení dostačující pobytu. Personál prováděl opravy hlavně večer, takže to nikoho neotravovalo. Nikdo si na nic nestěžoval, nechtěl bakšiš (my jsme ho stejně rozdávali). Přijeli jsme v době ramadánu, ale vše bylo zcela bez problémů. Standardní doporučení- jako opalování nahoře bez, si myslím že se dá vydržet:-). Spíše to záleželo na každém osobně. Kouření bez námitek, všude popelníky. Od CK dětský klub v češtině, fajn odreagování pro rodiče a děti nebyly stále na sluníčku. Večer animační programy, divadelní představení (úžasná:-)), od 20:30 do 21:00 každý den dětská disko. Jediné co vytýkám je wifi. Veřejné strašně pomalé, pokud bylo v lobby více lidí, nedalo se odeslat nic. Lidé kvůli tomu vstávali i v 5 ráno. Placené stálo 10 dolarů na hodinu. Hotelové obchůdky byly zbytečně předražené, ale dalo se výborně smlouvat (kromě prvního od lobby). V nabídce spousta zájezdů od CK, využili jsme akorát El Quesir- město poblíž.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž- spokojenost. Dlouhá písečná pláž s pozvolným vstupem. I když byla červená vlajka, dalo se v moři koupat i šnorchlovat, jelikož vlny byly až vzadu za korálovým útesem (na rozdíl od jiných hotelů). Pozor, není zde molo. Po pláží se dalo jít i dál doprava (doleva ne), což vlastnil stejný majitel. My jsme šli pouze kousek, voda průzračná, krásné mušle a ježci. Pláž čistá, dostatek slunečníků. My jsme ji až zas tak nevyužili, pouze na šnorchlování. Čas jsme trávili u bazénu, který byl přímo u pokoje. Tam bylo potřeba ráno si přivstat a vzít si ručníky z minulého dne pro zabrání místa (ještě před snídaní:-)). Poté jsme si během dne u pána na výměnu vzali nové. Kolem bazénů chodili animátoři, ale s červenou vlaječkou Vás neobtěžovali.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Majitel si okolí oproti jiným hotelům opravdu hýčká. Cestou do El Quesiru jsme projížděli i kolem okolních resortů a Sentido vyhrává na plné čáře- všude kolem čisto, žádný bordel, stará auta, stavební suť, apod... Krásný, honosný vjezd. Kolem hotelu nejsou hradby, jako v okolních hotelech, což není tak svazující a nepůsobí to vězeňským dojmem.

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

Hotel doporučím komukoliv, kdo bude chtít strávit klidnou dovolenou, s výborným jídlem a personálem, který se chová, jako byste tam nebyli jedni z tisíce:-).

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 69
z 109 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání