Napsat recenzi

Sentido zatím vede

Recenze hotelu Hotelux Oriental Coast Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 2 317x
Recenze se líbila: 518 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Skvěle umístěný pokoj prakticky přímo na pláži (dávají je zejména dvojicím), zahrádka skromnější než jinde, klidná nádherná dovolená, vhodné zejména pro začínající šnorchlaře, malé děti, které se to také chtějí naučit, ženské...které se nemusejí vrhat do 20m hloubky, aby si užily podmořský svět. Vhodné prostě pro celou rodinu. Vše velmi blízko při ruce, občerstvení na pláži (oběd) slušnější nežli v jiných hotelech. Skvělá péče personálu, narůstá obliba tohoto hotelu. Velká výhoda - chlazené barely s vodou po celém areálu, nemusíte se nikde krčit, abyste si načepovali vodu, případně dokupovat.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Menší pokoje (pro dvojičky), ale dostačující, úklid zcela OK, je to na přespání až až, měli jsme domek na pláži a balkónek přímo s pohledem na moře.....úžasné.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Strava ne tak pestrá jako například v letoviscích na Makadi či v Hurghadě, ale na Marsa Alam velmi slušné, naprosto dostačující, grilované rybky i jiné plody venku před restaurací, fajn saláty, nic nám nechybělo, pořádek a čistota.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Na recepci je jeden brýlatý a silnější téměř bledý muž...to je pěkný protiva, ale jinak veškerý personál prima, pracanti. Dáte-li si na slunečník červenou vlajku, nebude Vás nikdo obtěžovat. Za bakšiš skutečně provedou, co jste požadovali...ne jako jinde, kde klidně sbalí 10-20 dolarů a neudělají pro vás nic. Tady to funguje.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Byli jsme krátce po sobě v Sentidu a Three Corner Fayrouz. Rozdíly jsou zřejmé, kdo chce šnorchlovat v bezpečí, bez vln, občas si stoupnout na zem a nebo naopak plavat v cca 6 m hloubce (chvilinku) a vidět hafo ryb, nechť si vybere Sentido. Za reef se nedostanete, ale laguna zejména vpravo je na život bohatá, korálky pěkné. Chcete-li se nořit do hlubin s tmavě modrou vodou hned od mola, zápasit s vlnami - zvolte si Fayrouz. Ovšem je-li červená vlajka, nedostanete se prakticky nikam. Náhradním řešením je příšerně zelená a mrtvá laguna. Laguny v Sentidu o mnoho krásnější. Ovšem na druhou stranu nepříznivé šnorchlovací a plavací podmínky na Fayrouz vám nahradí bohatě pláž na Marsa Mubarak, je jen 15 min. pěšky od hotelu, budete tam sami, ovšem bez zázemí, šnorchlovat klidně celý den s želvami a dugongem. Na Sentidu větší hejna ryb, na Fayrouz bohatší život, mnohem více druhů, hejna perutýnů....několik druhů, velcí ostenci - titan například, dva staří a obří odranci, ryba krokodýl...opravdové klenoty. Želvy po celý den, dugong je ovšem vzácnost. Celkově nádherná pláž (zatím ničí).

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Na obě strany můžete vyrazit volně do pouště, není tam nic, ale tak kilometr hezké procházení, nikdo na vás nekřičí, nepíská, procházeli jsme se klidně v nočních košilkách v 5 ráno opuštěnou krajinou s vycházejícím sluncem - náš domek byl totiž na pláži, stačilo přeskočit balkonovou zídku, velmi přátelské, až rodinné...jako na zahrádce. Nákup žádný, výlety předražené.....jako všude na Marsa.

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

Původně jsem si říkala....... jsou lepší destinace, nablýskané stoly, diplomy a uznání za super služby (hotely na Makadi bay), skvělá strava s vyřezávanými melounovými zvířaty. Po zamyšlení se...a vyhodnocení kompletní dovolené, Sentido velmi cením, nehleďte na nějaký ten upatlaný stoleček, spadlou tyč na ručníky a užijte si to. Velmi vhodné pro ty, kdo se chtějí bez obav naučit šnorchlovat, s dětmi...které nehledají jen tobogániště. Velmi přátelské, domácí, vše při ruce, romantické...... jedna z nejhezčích dovolených v životě, neříkám nejluxusnějších, ale o tom život není. Zajeďte si na výlet na Abu Dabbab.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 69
z 109 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání