Napsat recenzi

Grand Santana - Mahmutlar - Alanya

Recenze hotelu Senza Grand Santana Hotel **** (Turecko - Alanya - Mahmutlar)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 637x
Recenze se líbila: 450 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Pozitiva: ubytování, kvalita, výběr a množství stravy i koupání bez připomínek. Pláž a vstup do vody hlavně díky molu vyhovující. Moře čisté a teplé.

Negativa: množství neukázněných, rozpínavých, nenasytných a hlučných ruských turistů. Nevýhodou je dlouhá přeprava z letiště cca 3 hodiny, s čímž jsem ale počítali - autobus byl klimatizován.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Pokoj dostatečně velký s balkónem orientovaným na bazén a moře. Koupelna s vanou. Vlastní klimatizace. Do ranních hodin byl slyšet hluk i přes zavřené okno.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

All inclusiv – poměrně široký výběr jídla (samozřejmě pokud je člověk zvyklý na "řízky" nebo "svíčkovou se šesti" a nemá rád změnu, tak se nejspíš nenají).

Drůbež v různých podobách - steaky na grilu, dušená v zelenině, skopové maso, kebab, špízy, ryba na grilu, zapečené lilky, papriky, cukety, rajčata...., tureckou specialitou jsou mletá masa různě kořeněná, rýže, těstoviny, hranolky, občas brambory. Množství různých druhů čerstvých zelenin a zeleninových salátů, ovoce, rovněž výběr sladkostí – pro nás příliš sladkých.

K pití bylo točené pivo (Tuborg), voda, sprite, fanta, cola, tonic, ayran (kefírové mléko), čaj, káva, víno – ovšem nevalné kvality, tvrdý alkohol (gin, vodka, rakije...). Na míchané nápoje, které bývají součástí all inclusive můžete zapomenout.

Kultura stolování byla ovšem otřesná - personál v jídelně nestačil uklízet nádobí, takže jsme často těžko vybírali stůl bez talířů s hromadami zbytků rozpatlaného jídla po těch, co odešli - navíc hlučná hudba a křik ruských turistů.

Vynikající byl bar na pláži (otevřený od 10 - 17 hod.), který umožnil zůstat na pláži se stravou po celý den - výběr salátů, mletá masa, těstoviny, hranolky, velmi chutné specialní placky-pita, kebab + pití. .

Rozhodně doporučuji využít a-la carte restauraci, ta byla naprosto výborná (několik tureckých předkrmů, polévka, grilovaná ryba – pražma, dezert) a 1x za pobyt to je příjemná pozornost od hotelu – k objednání u recepce.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,5/5)

Bazány (i vnitřní) jsou udržované, čisté.

Personál celkem vstřícný a ochotný včetně pokojských. Osušky a ručníky se mění obden.

Animační programy zatím nejslabší, co jsme kdy viděli, navíc jsou vedeny v ruštině, ale na druhou stranu tyhle služby nikdy nevyhledáváme. Některé aktivity jsou placené.

Pláž a moře  průměrně (3,5/5)

Přímo z hotelu vede podchod k moři - super. Vstup do moře je lepší přes molo a žebříky. Vstup do vody přímo z pláže je komplikovaný kamennými plotnami. Nevhodné pro malé děti a starší lidi. Jinak moře čisté a teplé. Lehátka a slunečníky v ceně. Na pláži nechyběly sprchy.

Pláž, molo i přístupové chodníky byly průběžně uklízeny (opět hlavně zbytky jídla a kelímky po ruských turistech).

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Okolí hotelu hyzdí pouze přibývající nedokončená výstavba, kolem které je velký binec. Obchůdků plno. Nejlíp se nakupuje na sobotním (případně vzdálenějším úterním) tržišti, kde jsou ceny nižší a více zboží. Mnoho kaváren a barů. Možnost procházek podél moře.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Santana je celkem pěkný hotel., poměrně moderní.Všechny prostory patřící hotelu jsou pravidelně udržovány a uklízeny. Hůře organizovaný personál – nejspíš důsledek přeplněného hotelu. Strava i koupání bez připomínek.

Vracet se sem určitě nebudeme – 90% klientů v hotelu je rusky hovořících a jejich

chování je otřesné. Znechuceni jsme byli stolováním – hlasitá hudba, křik a hory rozpatlaného jídla nejen na talířích ale i na stolech - nikdy jsem nic takového ještě nezažila!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 16
z 26 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání