Napsat recenzi

Mediterranee podruhé - "za málo peněz málo muziky"

Recenze hotelu Hotel Mediterranee **** (Řecko - Zakynthos - Tsilivi)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 582x
Recenze se líbila: 621 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Cenově výhodný hotel nyní bohužel s nepříliš kvalitní stravou, blízko krásné pláže. Na Zakynthos bychom se rádi vrátili, ale asi budu příště hledat jiný hotel.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Hotel leží na hlavní ulici v letovisku Tsilivi, nabízí ubytování v hlavní hotelové budově poblíž hl. silnice a v dalších budovách situovaných do zahrady. V okolí hotelu je spousta taveren, obchodů, půjčoven aut, cestovních agentur apod. Hotel nabízí k využití bazén a dětský bazén, venkovní bar u bazénu, lehátka a slunečníky u bazénu, ping-pongový stůl (strašně odrbané pálky a většinou nebyl míček), za poplatek kulečník a tenisové kurty. Stravování je ve vnitřní (nepříliš) klimatizované jídelně - se změnou stravování z výběru z menu na bufetový způsob již není venkovní jídelna určená pro hosty s polopenzí ani s all inclusive jako v minulosti. Takže bohužel jsem přišla o to, co na letních dovolených u moře miluji - jíst venku pod širým nebem. Měli jsme pokoj č. 804 ve 2. patře v jedné ze zadních budov (přístup po schodech nebo výtahem), z balkonu byl výhled východním směrem přes zahradu, ulici a domy přímo na moře. V pokoji bylo dvojlůžko a jednolůžko, stolek, skříňky, noční stolky, vestavěná lednice, klimatizace, v předsíni velká skříň, v koupelně vana, WC, umývadlo, dostatek úložných prostorů. Za pronájem trezoru na 10 dní jsme dopláceli 20 euro, lednice a klimatizace byly v ceně. Byli jsme ubytováni hned po příjezdu do hotelu ráno kolem desáté hodiny. Pokoj nebyl bohužel příliš dobře uklizený, byly převlečené postele (aspoň doufám), čisté ručníky a vysypaný koš, to tak bylo všechno. Ve vaně chlupy a v jednom ze šuplíků hranolka. Občas jsme měli problém s "kanalizačním" zápachem, který se v pokoji objevoval, pomohlo zalití odpadních kanálků v koupelně. Dostali jsme zvlášť klíč od pokoje a zvlášť kartu na zapínání elektřiny, kterou jsme nechávali po celý pobyt zasunutou v patřičné zdířce, aby nám šla lednička. Jistě, k ubytování by člověk mohl mít výhrady - jediný malinký koš na odpadky vedle WC, který byl brzy plný toaletního papíru, takže další odpadky (jako přečtené noviny, časopisy, plastové lahve od limonády apod.) nebylo kam dávat. Šuplíky nešly příliš vysouvat, sotva na polovinu. Chybí zde možnost sušení prádla (na balkoně natažená slabá šňůrka zřejmě od předchozích hostů), ačkoliv na balkoně bylo vhodné místo na sušák. A ten úklid po celý pobyt za moc nestál.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Velká nespokojenost se stravováním. Podrobnosti na stránkách Orbion u recenze hotelu Mediterranee. Nejde mi to sem vložit a nějaký šikula mi maže odkazy. Takže se sem ještě jednou pokusím odkaz vložit a pokud tu nebude, nebudu už na tyhle stránky žádné recenze psát, protože to je jen ztráta mého času.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Hotel nabízí k využití bazén a dětský bazén, venkovní bar u bazénu, lehátka a slunečníky u bazénu, ping-pongový stůl (strašně odrbané pálky a většinou nebyl míček), za poplatek kulečník a tenisové kurty. Možnost pronajmout si trezor za 20E na 10 dní. Lednice v pokojích bez poplatku. 1x za pobyt řecký večer (ve srovnání s jinými hotely velmi velmi chudý). Hodnocení personálu - u nás tedy určitě horší úklid, tam by bylo hodně co zlepšovat. V jídelně odklízela nádobí po celý pobyt jen jedna holčina, zřejmě tam byla ráno, v poledne i večer, a samozřejmě nestíhala, takže nádobí na stolech zůstávalo. S recepcí jsme nic neřešili, ubytovali nás hned ráno po příjezdu, což bylo fajn. Číšníci v baru u bazénu milí a příjemní.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Na nejbližší pláž je to cca 300m, pláž je zde užší, písčitá, u vstupu do vody jsou kameny, všude jsou lehátka k pronájmu, ale našli jsme i místo, kde lehátka k pronájmu nebyla a kde si člověk mohl položit svůj ručník - za barem Miami a pak dál směrem k druhému konci zátoky (od hotelu cca 500m a více). Cena 2 lehátek a slunečníku je 6E. My jsme chodili k baru Miami, cca 500m od hotelu. Přístup do vody je velmi pozvolný, je zde mělko - vhodné pro malé děti i neplavce, voda je čistá, teploučká, řasy ani medůzy tu nebyly, prostě krásné koupání, kvůli kterému jsme si Tsilivi vybrali.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

V okolí hotelu je spousta barů a nákupních možností. Cestou k moři rovněž, u moře jsou bary i restaurace. Mohu doporučit autopůjčovnu EuroAlfa Car, půjčte si auto (za podstatně méně peněz než u delegátky CK, vše potřebné dostanete napsané v češtině - podmínky, co smíte a nesmíte, na co jste pojištěni apod., znalost jazyka téměř nepotřebujete) a udělejte si výlet po ostrově, kam vás cestovky nevezmou (jih - Keri Cape, maják, vlajka, Limni Keriou, ostrůvek Marathonisi, pěkné jižní pláže Porto Zoro, Agios Nikolaos Beach, sever - zátoka Porto Vromi, vyhlídka na Navagio, maják a mlýny Skinari, pláž Makris Gialos nebo sirná Xigia apod.). Z restaurací je možné doporučit Gyroland (mix gyrosů pro dvě osoby za 14E jsme nesnědli ani ve třech, Boomerang Beach Bar (jídlo prostě výborné, hlavně jehněčí), Freddie Beach Bar (jídlo také výborné, ale dlouho se na něj čeká), Popeyes (výborný mečoun na grilu a další jídla), Olive Garden (opravdu skvělá taramosalata i vše další). Pokud se půjdete podívat na minigolf, míjíte cestou také dobrou pekárnu / cukrárnu (po levé straně, 2 dorty + káva 6E).

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Cenově výhodný hotel nyní bohužel s nepříliš kvalitní stravou, blízko krásné pláže. Na Zakynthos bychom se rádi vrátili, ale asi budu příště hledat jiný hotel. Čtyři hvězdičky za spokojenost jsem dala jen kvůli tomu, že si vždy chci dovolenou užít a tak jsme si ji užili - navštěvovali jsme různé restaurace, kde nám spravili chuť z mizerné hotelové kuchyně, ale utratili jsme za to celkem dost velkou částku. Ubytování bych hodnotila jako průměrné, stravování mizerné, poloha hotelu je pro nás vyhovující, ale pro systém all inclusive ji shledávám jako naprosto nevhodnou, AI se vyplatí hlavně když je hotel u moře a ne aby se člověk vracel 500m na jídlo nebo pití do hotelu, jinak si pití stejně na pláži musíte koupit za své. Pláž v Tsilivi se nám moc líbí a hlavně se nám líbí Zakynthos s jeho nádhernými zátokami, krásně zeleným vnitrozemím, malými skrytými vesničkami a příjemnými lidmi. Osobně jsem nepochopila, proč se hotel do systému all inclusive pustil, když jej absolutně neumí a díky jeho poloze pro něj ani není vhodný. Přátelům bych jej doporučila s výhradou, že by strava byla lepší než jsme ji (z nějakého mně neznámého důvodu) měli my. Skutečností ale je, že za 12.700,-Kč šlo stále o jeden z nejlevnějších zájezdů na 10 dní s polopenzí, takže i tak se na to dá pohlížet. Cena odpovídala té kvalitě.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 6
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zakynthos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání