Napsat recenzi

Theofilos Superior Lesbos

Recenze hotelu Theofilos Superior & Classic Hotel *** (Řecko - Lesbos - Petra)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2018
Přečteno: 80x
Recenze se líbila: 285 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0
  • kontejner na tříděný odpad kontejner na tříděný odpad

Příjemný, rodinný hotel s krásným bazénem, poměrně jednoduchým stravováním, milým personálem. Doporučila bych spíše pro méně náročné hosty.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hotel je celkově na dobré úrovni, studia jsou prostorná, s malou kuchyňskou linkou vybavenou dvojvařičem, varnou konvicí, v některých pokojích je k dispozici topinkovač nebo kávovar (není pravidlo, že všude je vše). Pokud opravdu chcete vařit, a ne si jen udělat topinky nebo kafe, budete se potýkat s nedostatkem talířů, nůž si vezměte raději svůj, nejlépe i příbory (k dispozici byly např. pouze dvě velké lžíce ve studiu pro 2 dospělé a dvě děti a tři hluboké talíře - a žádné další talíře nebyly). Myslím ale, že pokud byste při jídle v restauraci požádali o zapůjčení příborů nebo talířů, nebyl by v tom problém, personál hotelu je velmi milý. Vřele ale doporučuji přibalit také trochu jaru, houbičku na nádobí, utěrky.

V koupelně je WC, umyvadlo a vana, dispozičně nepříliš dobře řešené - abyste se dostali na záchod, musíte se protáhnout za dveřmi. Voda tekla v pohodě studená i teplá, jen je pravděpodobně hodně mineralizovaná, barvila oblečení při máchání, popř. přepírání do hněda.

Během ubytování jsme požádali o výměnu pokoje - nejprve jsme byli ubytovaní směrem na nejfrekventovanější dlážděnou ulici vedoucí do městečka. Provoz nebyl až tak velký, ale vzhledem k tomu, že se Řekové pohybují křivolakými a úzkými uličkami Petry hlavně na starších mopedech, co deset minut někdo velmi zdařile túroval přímo pod balkonem, zejména od večerních hodin po celou noc. Druhý pokoj vedl směrem do komplexu hotelu a byl tam klid.

V pokojích se setkáte s určitými nedostatky, chtělo by to pravděpodobně nějakého šikovného údržbáře - rozbité splachování záchodu, pravidelně vytékala spodem záchodová mísa - jen trošku a stačilo to pravidelně vytírat, nicméně jsme za celý pobyt nepochytili, odkud se tato kapalina bere a jestli se jedná o vodu (nejpravděpodobnější verze) nebo nedejbože něco jiného, utržený držák na ručníky v koupelně, chybějící uzávěr umyvadla, utrhané úchytky od nočních stolků. V prvním pokoji, kde jsme byli původně ubytovaní, byly dvě dětské přistýlky vyřešeny jedním gaučem, který byl rozložený a jedno „lůžko“ mělo šíři cca 50 cm.

Strava a stravování  průměrně (2,8/5)

Na základě recenzí, které jsme si přečetli před odjezdem jsme zvolili pouze ubytování se snídaní, a nelitujeme. Snídaně byly celou dobu naprosto stejné, dva druhy nadýchaných chlebů - světlý, tmavý, vejce na tři způsoby - máchaná, smažená se salámem, volská oka, sýr feta (asi nejkvalitnější servírovaný produkt), okurky, rajčata, nepříliš dobré olivy, dva druhy marmelády, margarín, med, káva z automatu, černý čaj, nějaké šťávy, ovoce pouze kompotované, řecký jogurt, bábovka (dětem chutnala), jeden druh salámu - spíše sójového typu, jeden druh sýra, kukuřičné a čokoládové lupínky, jedenkrát byla vajíčková nádivka.

V hotelu se pohybuje hodně koček – jak místních, dobře živených, tak i vyhublých návštěvníků. Chodí k bazénu, na snídani, do restaurace, odpočívají na lehátkách, pokud není u bazénu příliš plno. Pokud se obáváte blech nebo máte alergii, pobyt v tomto hotelu bych moc nedoporučovala.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

V hotelu je velmi pěkný bazén, čistý, s dětskou částí (děti kolem 120 cm výšky měly vodu pod paždí). Lehátka a slunečníky u bazénu jsou zdarma, ale zejména slunečníků se někdy nedostávalo. WC u bazénu je pěkné a čisté.

Úklid byl každý den, personál je velmi milý a pečlivý, bohužel někdy úklid probíhal až kolem jedné, druhé hodiny odpolední, kdy jsme se malými dětmi zdržovali v pokoji.

V hotelu není jediné omezení kuřáků - je možné kouřit na pokojích, u bazénu, při jídle v hotelové restauraci... Někoho to možná potěší, pro nás to bylo hodně nepříjemné.

Po příjezdu jsme se informovali u delegátky, zda jsou na Lesbosu kontejnery na tříděný odpad. Dostalo se nám odpovědi, že Řekové netřídí. Ještě téhož dne jsme objevili přímo za hotelem modrý kontejner na tříděný odpad - pouze jeden na více druhů odpadu - doporučuje se jednotlivé druhy zavázat do plastových pytlů. Naše čtyřčlenná rodina naplnila během jednoho týdne cca 140 litrový pytel plasty - především proto, že jsme kupovali balenou vodu. Fotku kontejneru se pokusím přidat k recenzi.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

Pláž je o dost dál, než se uvádí v popisu hotelu, asi tak kilometr, jde se ale příjemným městečkem, také se lze k pláži dostat cestou, kde nepotkáte ani motorky, ani auta (pro děti ideální). Na pláži je pruh vyplavených a suchých chaluh, písek je tmavý, hrubý, vstup do moře není až tak vhodný pro menší děti, kousíček je písek a pak už kameny. Vlny jsou dost velké, nejklidnější moře bylo ráno, ale bylo i dost studené. Lehátka a slunečníky na pláži jsou k dispozici za konzumaci v restauraci, ke které přísluší, stačilo si i koupit láhev balené vody za 1,5 eura (dvakrát dražší než v obchodě), pouze jedenkrát k nám přišel pán a požadoval dvě eura za lehátko. Ve vedlejším Anaxosu je pláž mnohem krásnější a lépe udržovaná, z Petry se tam lze dostat busem, ale jezdí pouze 4x denně – první v 10 dopoledne, zpátky se pak autobusem můžete dostat až po čtvrté hodině odpolední , nebo se můžete vypravit po břehu moře, z Petry je to přibližně 3 kilometry příjemnou cestou.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Hotel je situován na kraji Petry, okolo jsou spíše volné prostory obývané hospodářskými zvířaty. Hotelový komplex je dost velký, pokud nebudete ubytováni na jeho okraji, okolí příliš vnímat nebudete.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Vzhledem k tomu, že jsme zájezd kupovali ve slevě, byli jsme nakonec relativně spokojeni, v tom případě nám přišel odpovídající poměr ceny a kvaity. Při zakoupení zájezdu za původní "plnou" cenu bychom takový dojem rozhodně neměli. Nemyslíme si, že by hotel Theofilos Superior odpovídal z hlediska ubytování a kvality stravování odpovídal 4 hvězdičkám.

Dětem se velmi líbil bazén, jiná zábava vyjma moře v okolí pro děti není.

Celkově převažuje pozitivní dojem, už bychom se sem ale vracet nechtěli.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 3
z 6 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Lesbos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání