Napsat recenzi

Hotel Turunc - dobrá volba:-)

Recenze hotelu Turunc Resort Hotel **** (Turecko - Marmaris - Turunc)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 906x
Recenze se líbila: 463 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Do Turecka jsme s manželem cestovali poprvé a byla to vůbec první dovolená s naší tříletou dcerou. Nedali jsme na doporučení známých a místo Alanye jsme se rozhodli pro oblast Marmaris, která nás zaujala daleko více a myslím, že jsme udělali dobře. Poprvé jsme také využili služeb all-inclusive. Cesta byla delší, ale i s menším dítětem se dá zvládnout. Let 2,5 - 3 h z Prahy, transport přímo do hotelového komplexu byl trochu delší než jsme se dočetli v jiných recenzích - určitě trvalo 2 h, ale nebyl to takový problém v klimatizovaném autobusu.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

S ubytováním jsme byli celkem spokojeni. Vybavení pokoje bylo moderní, praktické, velikostně odpovídající pro 2 dospělé a dítě. Manželská postel byla menší, nebylo to velké letiště, ale neměli jsme s tím problém. Doporučovala bych výměnu polštářů na recepci, Ty, které jsou standardně na pokoji, byly pro nás moc vycpané a hůře se na nich spalo. V koupelně nebyl žádný problém, jedině lehce zajité spáry v rozích, ale nic hrozného. Ubytováni jsme byli v budově A (pokoj 1118), jednalo se o první patro v hlavní budově nad recepcí. Výhled byl tedy do skály, což nám nevadilo, nepražilo tam tolik sluníčko a nebyli jsme ve výhledu pro ostatní hosty. Trochu tam obtěžoval zvuk pravděpodobně klimatizace nebo nevíme co to bylo, kdy to některý den pár hodin hučelo. Pokoj v této budově byl ale dobře umístěn, že to bylo kousek do jídelny a i druhým vchodem směrem k Aquaparku. Uklízelo se každý den, vše bylo v pořádku.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Velká spokojenost. Obrovská nabídka, nebyl problém si vybrat. Snídaně byly dobré, možná až moc jídel z vajec, ale i široká nabídka z uzenin a sýru. Uvítala bych ráno zeleninové saláty, bývala jen nakrájená zelenina a možná trochu širší nabídku ovoce, večer ho bývalo více. Využívali jsme i hojně obědy, velký výběr, v poledne 1 druh polévky, večer 2 druhy. Jak na obědy tak na večeře bylo tak 10 druhů jídel + 5 grilovaných druhů - kuřecí, ryby, mleté. Byla to směs evropské a turecké kuchyně. K tomu velmi rozmanitý bufet studených zeleninových pokrmů a přibližně 15 druhů dezertů. Dezerty jsou daleko sladší než u nás, trochu nám nechutnaly některé zákusky, které bývaly jako kdyby "tiramisu", ale spíše to bylo různě obarvená šlehačka s želatinou. Hodně využívají pistácie. Bylo méně plodů moře než jsme čekali, jeden večer se dělali kalamary i jen jednou byl kebab. Ale zase byl čerstvě naporcovaný tuňák.

Všude bylo dostatek tekutin, zásobníky 6 druhy ovocných (100% přírodních - uváděli) šťáv a vody. K tomu docela dobré pivo a další čepované nápoje - sprite, cola. Káva byla z kávovaru, ale nebylo to typické presso, ale pít se dalo. Víno bylo také chutné a míchali i dobré drinky. Určitě vyzkoušejte i jejich černý čaj, velice chutný. Odpoledne a v podvečer neomezeně zmrzlina. Jídlo bylo vlastně stále, odpoledne snaky, pizzy, hodně smažené věci z listového těsta, lívanečky atd.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Vybavení hotelu bylo odpovídající uváděné úrovni. Všude bylo čisto, personál kmital. Byl vám stále nablízku, ale zároveň se držel tak, že vás ničím neobtěžoval a nenarušoval dovolenou. Zvláště obsluha v hlavní restauraci (jak uvnitř - klimatizovaná, tak u bazénu tak pod pergolou) byla perfektní, zatím jsem nezažila lepší. Ochotní, usmívající, rychlí, profesionální. Velice mají rádi děti, laškují s nimi, pamatují se jména, nejsou pro ně problém jako jinde v restauracích. Dcera několikrát něco polila a jednou rozbila nádobí, nebyl to vůbec žádný problém, s úsměvem vše odstraněno.

Personál - hlavně v restauraci a na recepci umí docela dobře anglicky a rádi komunikují.

Wi-fi jde chytnout jen v lobby (v recepci a zázemí), ale my že jsme bydleli nad recepcí ho chytli i na pokoji, ale je celkem pomalé připojení, zvláště večer, kdy se napojuje více lidí.

Trochu nám nevyhovovalo a zrovna i v našem zájezdu se stalo, že se ztratili zapůjčené plážové osušky na 1 ks je vratná kauce 10 euro, což je už docela dost, že to někoho může lákat k ukradnutí osušky a vrácení karty od osušek na recepty. Možná zvážit vlastní ručníky na pláž. Jednak máte i tyto peníze celou dobu blokované což u rodiny a 4 osušek je už dost.

Hodně jsme využívali i aquapark, který je u vjezdu do hotelu, tak 3 min chůze do slušného kopce. Využil to hlavně manžel:-), dcera se na většinu atrakcí ještě bála.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Pláž je hrubý písek, ale v pohodě se po tom chodí, žádné boty do vody jsme nepotřebovali ani dcera. Voda zvláště ráno průzračná, odpoledne kdy bylo více lidí trošku rozvířený písek, ale nic hrozného. Pozvolný vstup. Pláž upravená, nesetkali jsme se téměř s žádným nepořádkem (nedopalky, láhve, řasy). Lehátek bylo dost, manžel sice chodíval ráno dávat osušku podle nálady, které místo jsme si vybrali, ale nebylo to žádné terno, místo se vždy dalo najít i odpoledne. Manžel chodil plavat i na otevřené moře, kde se dostal přes tunel ve skále, voda krásná, hodně ryb, ale rostlin prý moc nebylo.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Okolí je moc hezké, všude samé hory. Začíná to jíž půl h po cestě z letiště. Byli jsme v červnu, vše krásně kvetlo. Byli jsme se podívat i ve stejnojmenné vesnici Turunc také moc hezké.

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

S dovolenou jsme byli moc spokojeni, užili jsme si to. Zvažujeme, že se právě do tohoto hotelu ještě někdy vrátíme, nebyli bychom první - z našeho zájezdu tam byli někteří již podruhé, takže byli také spokojeni.

Hotel bych doporučila spíše rodinám s dětmi nebo starším lidem. Složení osazenstva hotelu bylo určitě 60% Poláci (ale nebyli nějak zvlášť hluční nebo jinak obtěžující), 10% Češi, 10% Němci, 10% domácí Turci.

Celý komplex je pouze all-inclusive, což je určitě lepší než když vás oddělují. Komplex je uzavřen, pláž je pouze pro hotelové hosty, také velká výhoda.

Během vycházky do sousední vesnice a i při cestě z letiště jsem zahlédla i ostatní hotely, které cestovní kancelář nabízela a musíme říci, že jsme jednoznačně udělali dobře s tímto výběrem.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 22
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marmaris - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání