Napsat recenzi

Marti Myra - celkem pěkná dovolená v lese u moře, která má svá ale...

Recenze hotelu Marti Myra Resort Hotel ***** (Turecko - Kemer - Tekirova)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: září 2013
Přečteno: 2 849x
Recenze se líbila: 490 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 2

Dovolená v tomto hotelu jistě uspokojí běžného rekreanta, avšak nečekejte něco mimořádného. Jako dosti zkušený cestovatel hodnotím úroveň hotelu na max. 4 *. Hlavní hodnota spočívá v krásné a relativně zachovalé přírodě, nádherné kulise okolních hor, která se hned tak jinde nenajde, v teplém moři a docela příznivých cenách.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Hotel je tvořen celkem 29 dvou až třípatrovými bloky, které mají balkón, resp. terasu a společenskou částí hotelu (velká lobby s recepcí, prostorná hlavní restaurace, klubový bar, bar u bazénů, venkovní restaurant, bar na pláži, obchody, hobby centrum, mini klub pro děti, fitness centrum, spa včetně hamamu, game centrum, amfiteátr, tenisové kurty, na pláži různé sporty, půjčování šlapadel, motorových skútrů...).

Ubytovací bloky, resp. pavilony jsou různě velké a mají dobře fungující výtahy. Pavilony, které jsou v nejvzdálenější části resortu, jsou dosti daleko od stravování a moře.

Pokoje v renovovaných pavilonech jsou vybaveny kvalitním nábytkem (velké postele s pohodlnou matrací, umístění přistýlky není problémem), jsou prostorné a mají výhled do lesoparku (žádný výhled na moře). Pokoje, které neprošly modernizací jsou v přijatelném stavu. Úroveň koupelny a WC byla velmi dobrá. Velikost pokojů je naprosto dostatečná a oproti průměru je možná až dvojnásobná. Někomu se můžou zdát některé pokoje jako příliš tmavé.

Klimatizace funguje bez problémů, přičemž koncem září již nebylo v noci téměř potřeba klimatizovat.

Bohužel část pavilonů, zejména č. 8., 9. a také 28. a 29. blok, jsou zasaženy silným lokálním hlukem z velkých klimatizačních jednotek, které stojí v jejich blízkosti (jednotky nejsou prakticky odhlučněny, a i když jsou pokoje s okny umístěny vždy na druhou stranu do klidu, hluk zvenčí proniká vstupními dveřmi dovnitř budov, kde místy nepříjemně rezonuje). Byli jsme ubytováni v 5. bloku, který má výhled společného atria na mini ZOO a je ve velmi dobrém stavu. Po třech dnech jsme ubytování měnili (což bylo bez problémů a ještě nás nechali si vybrat z několika možností). Do budovy totiž pronikal slabý, avšak nepříjemný hluk ze vzdáleného hotelu Premier Gural, resp, zřejmě z jeho mohutné klimatizační jednotky. Nové ubytování bylo sice v pavilonu, kde neproběhla úplná rekonstrukce, ale již nás ve spaní nic nerušilo.

Je dobré vědět, že pavilony jsou rozesety v lesoparku, který je tvořen vzrostlým borovicovým lesem a tu a tam, skupinami banánovníků a různých keřů. V době vysokých teplot je stín mohutných borovic výhodou, protože zmírňuje teplotu a úroveň slunečního svitu, ale koncem září jsme měli dojem, že přebýváme v lese Řáholci nebo v Jevanech, přičemž snaha hotelu zachránit kdejaký, i velmi starý a poškozený strom za každou cenu, budí u návštěvníků úsměvy.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Nemohu souhlasit s některými zdejšími ódami na úroveň stravy a stravování, na druhou stranu bylo z čeho vybírat (avšak vepřové maso jsem nezaznamenal). Spokojeni budou ti, kteří mají rádi sladké. Pivo zn. Efes (na etiketě stojí, že jde o "Pilsner") nemá s dobrým pivem příliš společného. Stolní víno je stolní víno... Nealko pití - nic moc (pouze nabídka od jednoho amerického výrobce).

Výběr zeleniny byl celkem O. K., horší to bylo s ovocem, protože např. broskve klidně dávala obsluha do stojanů k odebrání v částečně shnilém stavu, takže bylo nutno dlouho vybírat.

Snídaně byly zcela dostačující, i když oproti běžnému standartu, chyběly takové běžné věci, jako např. fazole s rajčatovou omáčkou. Presovaný pomerančový džus a různé rafinované předkrmy byly super.

Několikrát za týden byly na večeři speciality, jako např. velké krevety, kterých si rusky mluvící hosté nabírali plné talíře, aby je pak nejedli, protože zjistili, že se musí oloupat. Úroveň tematických restaurací (turecká, italská, středomořská-rybí, čínská a berbecue) byla různá, ale zejména turecká byla velmi dobrá (dokonce s krátkým kulturním programem). Pokud by někdo měl ještě na něco dalšího chuť, mohl se zastavit v běžném restaurantu.

Úroveň stolování byla nadprůměrná, shánět místa u stolu jsme téměř nemuseli, ledaže jsme natrefili na asi půlhodinovou večerní špičku. Čistota a kvalita stolování byla vcelku dobrá. Obsluha byla průměrná, mladí moc neuměli anglicky nebo německy, část personálu byli rusky mluvící.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Hotel je vybaven na slušné úrovni, ale není to žádný luxus. Venkovní prostory resortu jsou vzorně čištěny. Úklid pokojů je O. K. a pokud něco chybělo, stačilo si říci uklízečce. Hotelový personál byl vstřícný, v recepci byl vždy jeden domácí a jeden rodilý rusky mluvící. Případné problémy řešili ochotně a měli vůli vyjít vstříc našim požadavkům

Spropitné nikdo nevyžaduje, ale jistě potěší.

Vysoce lze hodnotit soustavu venkovních bazénů se skluzavkami. Pokud neprobíhá hlučná dopolední animace (cca 10.30 - 12.00) je to příjemné místo k odpočinku. Je možné se uklidit mimo dosah někdy obtěžující hudby někam do stínu borovic). Navíc, z vrcholku kopečku, kde je začátek skluzavek, je nádherný výhled na hory nad Tekirovou - zejména hora Tahtali je krásná.

Večerní animační programy nehodnotím, ale téměř nerušily hosty, kteří chtěli jít brzy spát. V některých částech resortu byly slyšet animační programy z okolních hotelů. Kdo se chce co dobře vyspat, nechť žádá ubytování v blocích 9. až 12. a zejména v blocích 18., 19. a 20., které mají výhled do atria lesoparku, resp. na mini zoo.

Kdo chtěl vysedávat ve dne a večer v barech měl několik možností. Děti měly svou kindergaten, byly zde hrací automaty, šipky, ping-pong atd.

Sympatické bylo, že hoteloví hosté nebyli ocejchováni náramky!

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž je oddělena od hotelového areálu amfiteátrem a jedním z barů, což je škoda. Výhled na moře je tak možný až z hotelové "promenády". Pláž je oblázková. Přístup do moře je nesnadný, protože v místě, kde se lámou vlny začíná pás větších valounů. Málo z hostů si všimne, že je možné vstoupit do moře naprosto pohodlně po několika pásech tvořených pytli, které jsou naplněny pískem a tyto jsou pevně ukotveny do dna. Do moře je možno vstoupit také z mola po schůdcích, které rádi využívali rusky mluvící hosté.

Lehátek na pláži a v celém areálu je dostatek. Ranní ručníková válka Němců a Rusů se omezuje na nejlepší místa na pláži a u bazénů. Pláž není tak upravená jako je tomu u jiných hotelů - zejména u hotelu Rixos je perfektní, ale pokud si dáte pozor na občasné zakulacené balvany, které se nepravidelně na pláži vyskytují, není v ničem problém.

Moře je čisté, relativně klidné, ale ne tak klidné, jako např. v Kemeru (tam je opravdový rybník). Teplota vody v o prázdninách dosahuje až 29 stupňů, koncem září byla v rozmezí 27-28 stupňů. V moři jsou hejna malých rybek.

Ráno byly teploty vzduchu v rozmezí 18-20 stupňů. Po východu slunce šla teplota rychle nahoru a max. dosahovala 30 stupňů. Večer se postupně ochladilo na příjemných 20-22 stupňů.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Tekirova je malé prázdninové městečko s několika obchodními ulicemi. Prodejci nejsou až tak vtíraví jako jinde v Turecku. Oproti zmíněnému Kemeru je to venkovská idyla.

Není zde žádná přímořská promenáda nebo dokonce přístav, protože hotelové areály zasahují až k moři. Za poznáním je třeba jet o kousek dál. Není ale ztrátou času projít celou několikakilometrovou pláž v Tekirově. Až na hotel Rixos, kde musíte překonat přísnou ochranku, není problém navštívit i další zdejší hotely či alespoň jejich pláže. Zvláště hotel Premier Gural je honosný a po jeho návštěvě budete mít dojem, že váš hotel je slabší úrovně. Kdo má rád zajímavé panorama na dohled od pláže nebude zklamán - v dálce je vidět hora Olympos, která uzavírá dlouhou pláž u letoviska Cirali.

Půjčení auta je levnější mimo hotel. Zájezdy jsou zbytečně předražené - doporučuji půjčení auta na nejméně 3 dny a poznávat krásné okolí nezávisle. Známá Chiméra se musí navštívit pokud je zataženo anebo nejlépe navečer, aby byly plápolající ohníčky dobře vidět. Výjezd lanovkou na horu Tahtali je zážitkem, zejména v době paren (v létě zde bývá hodně horko). Za nákupy a hlavně mimořádně krásnou scenérií pobřežních hor (pohoří Taurus) určitě jeďte do Kemeru a navečer do centra města Antalya. Za kopečkem se nachází známé pozůstatky zaniklého města Phaselis.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

V oblasti Kemeru, kde Tekirova spadá, jsou určitě lepší hotely, avšak ten, kdo se rozhodne pro tento hotel, neriskuje zklamání. Úroveň hotelu se zřejmě časem bude měnit, ale jeho poloha, přírodní a klimatické podmínky - zejména stálost počasí a teplota moře a neposlední řadě orientace na středněpříjmovou rusky mluvící klientelu, je jistou zárukou solidnosti do budoucna. Hostů z Česka bylo cca 10 % procent, něco Slováků, pobaltské státy, dosti Němců, málo hostů z GB; rusky mluvících bylo cca 60-70 %. Nějaké větší problémy v chování napříč národnostmi jsme nezaznamenali; ruští hosté byli většinou rodiny s dětmi, nikdo se neopíjel a nerušil klid spících nad ránem.

Vcelku dobrý dojem snižuje praxe cestovní kanceláře, resp. monopolního(!) leteckého dopravce, kdy klienti z Moravy a Slezska letí kolečko nad rodnou zemí, aby přijeli na místo pozdě večer a po týdnu pobytu vstávají hodně brzy, aby stihli ranní odlet domů. Touto praxí vás oberou o jeden den dovolené, přičemž je zajímavé, že odlety Prahy jsou v tomto ohledu mnohem výhodnější (tam letíte dopoledne a zpět navečer). Ještě, že pověstné nepohodlí v letadlech Travelservisu je pro všechny slezské, moravské a české sardinky na jeho palubě stejné.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 22
z 40 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Alan: Dovolená v září - 14. 8. 2014 18:22

V září Turecko rozhodně také doporučuji. Popřípadě i pár timů co jsou na http://www.*******.cz/uz-vite-kam-vyrazit-na-dovolenou-na-podzim/ Tedy třeba Tunisko či jih Řecka. reagovat

Roman: Pilsner - 7. 8. 2015 12:37

Milý pane, označení pilsner se vžilo jako označení pro celou skupinu světlých piv . reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kemer - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání