Napsat recenzi

dříve hotel Ranna Beach

Recenze hotelu Kerem Resort ***+ (Turecko - Bodrum - Turgutreis)

Hodnocení:
průměrně: 2,7/5
Vloženo:
Pobyt: září 2012
Přečteno: 210x
Recenze se líbila: 403 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Závady v ubytování byly tak závažné, že do tohoto hotelu už nikdy!!!

Ubytování  průměrně (3/5)

Byli jsme ubytováni v přízemí hotelu, u každého pokoje v přízemí byla terasa, od sousedů oddělená pouze živým plotem. Z důvodu silného zápachu z hotelové žumpy se většinou nedalo na pokoji větrat. Při každém pokusu o krátkodobé vyvětrání v době, kdy žumpa nebyla "aktivní", pokoje nalítávala hejna komárů, která přežívala v živém plotě. Klimatizační jednotka byla zarostlá plísní a po jejím spuštění se zápach plísně rozšířil po pokoji. Na stropě v chodbičce pokoje, v koupelně a vzhledem k zápachu pravděpodobně i za šatní skříní v chodbě byly plesnivé mapy. Aby oblečení nebylo cítit plísní, bylo rozvěšené na ramínkách po pokoji. Plísní byly cítit matrace v postelích i polštáře. Několik dětí začalo mít respirační potíže a celé noci prokašlaly. Všichni ubytovaní v přízemí u delegátky CK reklamovali z důvodu zaplísnění pokojů a hnilobnému zápachu ubytování. Bylo nám sděleno, že z kapacitních důvodů není možné nás přestěhovat jinam, protože celé 1. patro je obsazené Němci. Bylo však přislíbeno zlikvidovat zápach, který se šířil zvenku a provést postřik proti komárům. Nic z toho nebylo provedeno. Za přiměřený bakšiš personál hotelu uklidil pokoj denně a denně měnil ručníky a osušky.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Strava byla chutná, denně byl výběr ze 3 druhů teplých jídel a 2 - 3 příloh k obědu i k večeři. Občas si někdo stěžoval na menší pestrost jídel a nezařazení klobás, párků a vepřo - knedla - zela do nabídky. Pokud cestujeme do cizí země, chceme ochutnat i cizí kuchyni a nám osobně klobásy, párky ani vepřo - knedlo - zelo nechyběly. Smutné bylo zastihnout české důchodce v brzkých ranních hodinách v jídelně, když si do igelitových sáčků přesouvali obsah skleněných dóz - sušené meruňky a rozinky. Z vytvořených zásob žijí v Čechách zřejmě ještě dnes. Denně byl velký výběr zeleninových salátů. Bohužel v nabídce nebylo téměř žádné ovoce ... maximálně půlka banánu pro každého nebo jindy jablko. Děti milovaly turecké dorty, pudinky a zákusky z rýžového těsta.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Jako obsluha v jídelně byli najati po celou sezónu učni, zásadně muži. Turecké lázně a masáže v hotelu byly poměrně často využívány. Jednalo se o placenou službu. Lehátka u bazénu i lehátka a slunečníky na pláži byly bez poplatku. Nevábně vypadala i voněla stoka, která vedla z kopcovitého terénu za městem k pláži a která zřejmě v době, kdy prší, vtéká do moře. Během dne se do ní chodilo osvěžovat hejno kachen, které procházely mezi lehátky na pláži a několik místních psů. Po koupeli běhali po pláži a vířili písek nebo žebrali mezi lehátky. O rekreanty měla delegátka zájem většinou jen jednou týdně v předem určené době, kterou využila pro nabídku placených výletů.

Pláž a moře  průměrně (3/5)

Nevelká pláž byla udržovaná personálem hotelu. I kuřáci se většinou chovali slušně a nedopalky uklízeli do připravených nádob mezi lehátky. Lehátka zůstávala na pláži přes noc, podložky na lehátka večer personál uklízel pod uzamykatelný přístřešek a ráno byly připravené k rozebrání. O lépe umístěná lehátka (v 1. řadě nejblíže k vodě) se s námi snažili bojovat důchodci a už od kuropění běhali k moři a rezervovali si lehátka rozprostřeným ručníkem. Protože nemám figuru na první řadu a Němci zůstávali u bazénu, neměli důchodci žádného bojovného partnera pro takovou hru a brzy přešel chtíč bojovat i je samé.

Okolí hotelu  průměrně (2/5)

Dolmušem (dolmuší ... pořád nevím, jak je to správně) se dá za 2,5 eura dojet do nedalekého Turgutreis - na trh nebo do přístavu (v městečku samotném není nic k vidění, jeden supermarket a nemají ani poštu) nebo za trošku vyšší peníz do Bodrumu. Při zpáteční cestě stačí řidiči sdělit jméno hotelu, ve kterém jste ubytovaní a zastaví na hlavní silnici přímo nad hotelem. I s malým dítětem jsme cestu do Turgutreis zvládli po silnici zcela bez problémů pěšky. Z přístavu v Tugutreis se za docela slušný peníz dojede za 20 min. vznášedlem (doporučuji ... naměřili jsme rychlost 57 km/hod.) na řecký ostrov Kos, kde strávíte příjemného půl dne.

Celkový dojem  průměrně (2,7/5)

S ubytováním jsme byli velmi nespokojení a z tohoto důvodu hotel nedoporučuji.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 2
z 3 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Bodrum - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání