Napsat recenzi

Hotel Sami beach, Gümbet - Bodrum

Recenze hotelu Sami Beach Hotel *** (Turecko - Bodrum - Gümbet)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2019
Přečteno: 175x
Recenze se líbila: 220 čtenářům
Fotografie: 10
Videa: 0
Komentáře: 1
  • Promenáda mezi hotelem a hotelovou pláží. Promenáda mezi hotelem a hotelovou pláží.
  • Bodrum v přístavu. Bodrum v přístavu.
  • Hotelová pláž. Hotelová pláž.
  • Želvička, žijící v hotelové zahradě. Želvička, žijící v hotelové zahradě.
  • Okolí hotelu. Okolí hotelu.
  • Večeře. Večeře.
  • Hotel Sami beach. Hotel Sami beach.
  • Efes - Celsova knihovna. Efes - Celsova knihovna.
  • Lodní výlet na ostrov Kos. Lodní výlet na ostrov Kos.
  • Terasa v hotelu. Terasa v hotelu.

Dovolená byla nádherná, krásný, čistý hotel přímo na pláži, báječná turecká kuchyně, milý personál, skvělé služby a krásné fakultativní výlety. Rádi se sem vrátíme.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Hotel má 3 hvězdičky, ubytování bylo čisté, plně odpovídalo tomuto standartu. Hotel je z roku 1985, starší, ale útulný. Měli jsme třílužkový pokoj s prostornou koupelnou, balkonem, výhledem na moře.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Perfektní! Vynikající turecká kuchyně. Měli jsme all inclusive. Snídaně: formou bufetu- sýry, uzenina, marmelády, müsli, teplý bufet - skvělé palačinky, vajíčka na různé způsoby, uzeninové "lečo", bohatý výběr zeleniny a čerstvého ovoce, čerstvé ještě teplé pečivo, výborný turecký čaj, dobrá káva. Oběd a večeře: bufet - výběr ze 2-3 druhů masového pokrmu - pečená kuřata s omáčkou, vynikající krůtí v omáčce, ryba na grilu, řízky, masové kuličky... k tomu výběr cca 25 druhů různých salátů, hranolky, tymiánové brambory, čerstvého ovoce a bohatý výběr pro nás velmi sladkých zákusků. Pití: místní pivo Efes, celkem dobré, nic moc víno místní výroby a tvrdý alkohol místní výroby. Nealko: cola, sprite, fanta, voda, ledové tříště, výběr z 5ti druhů džusů z automatu. Vynikající turecký čaj, laté, capuccino, espresso. V 17h se podával turecký čaj a dobré sušenky nebo buchty. Vše čerstvé, velmi chutné!!!!!Jediné, co nám chybělo je zmrzlina, ale ledové tříště to vynahradily.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Hotel je čistý, voňavý, pořád tam personál uklízí. Na pokoji jsme měli ledničku, televizi, klimatizaci, fén, balkón s posezením a výhledem na moře. Personál velmi příjemný, usměvavý a chotný pomoci. Jen nás delegátka upozornila na to, že si máme zamykat kufry na pokoji, protože se sem tam ztrácejí nějaké drobné bankovky. V restauraci obsluhují místní - ti mluví anglicky, úklidové služby spíše afričané a asiaté. Osobně se nám nic neztratilo, i když jsme měli na pokoji drahý fotoaparát. Doporučuji občas dát nějaké spropitné, je to na úklidu znát - denně čisté osušky a vytřená koupelna. Hotel má krásný bazén a lehátka u něj, moc hezkou subtropickou zahradu - palmy, nádherné růžové keře, banánovníky a v areálu zahrady žijí 3 želvy, které jsem tam chodila krmit. :-) Restaurace má též 3 části - jedna venkovní přímo u moře, potom vnitřní a další část je u té hotelové zahrady. Bar je přímo u pláže, můžete se z něj kochat pohledem na moře a krásnou palmovou promenádu.

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláž je přímo u hotelu, je tam dokonce i služba, která kontroluje, aby tam nikdo cizí nepřišel. Podél pláže je překrásná palmová promenáda. Je denně uklizená, čistá a skvěle vybavená lehátky s matracemi, slunečníky, poslední 3 řady lehátek jsou pod palmami a cypřiši. Je pokrytá jemným tmavě okrovým pískem, u břehu je pás štěrku a sem tam se najde v jemném písku kamínek. Boty do vody nejsou třeba. Moře je čisté, u břehu zvýřené pískem, u břehu hejna rybiček. Vstup velmi pozvolný, Gümbet je hluboký záliv, tak je moře bez vln. Jediné, co bych pláži vytkla je to, že je poměrně úzká, lehátka jsou těsně u sebe a nevystačí pro všechny hotelové hosty, proto tam ráno důchodci chodí dávat ručníky. Pokud hledáte vyloženě tyrkysové moře, to v Gümbetu není, ale je velmi vhodné pro děti, pro osoby se špatnou pohyblivostí. Je zde i dětský domeček a malá skluzavka. Začátkem července mělo moře 27 - 29. stupňů. Ještě jsem se první den bála, protože po pláži chodí velcí psi - tuláci, kteří žebrají na turistech jídlo. Nic sice nedělají, ale budí respekt.

Okolí hotelu  průměrně (4,4/5)

Bezprostřední okolí hotelu je nádherné - palmová promenáda, která je mezi pláží a hotelem umožňuje nádherné procházky podél moře. Krásné subropická zeleň, všude čisto. V okolí hotelové resorty, za hotelem večer rušná ulice, kde je spoustu obchůdků se značkovým, velmi levným oblečením, suvenýry, je tam lékárna a supermarket. Před hotelem je možné počkat na dolmuš - takový tranzit, který vás odveze asi za 1 euro do Bodrumu, musíte na něj zamávat, jinak nezastaví. Má bílou barvu a 3 barevné pruhy. Jezdí každých cca 15 minut.Bodrum je krásný jak na nákupy, tak na procházky, je tam hrad, který se právě opravuje. Také je fajn vyjet nad Gümbet k bývalým větrným mlýnům, je tam překrásný výhled na celý záliv i Bodrum. Jednu hvězdičku ubírám za to, že ve večerních hodinách je tam poměrně hluk z okolních diskoték. Také ceňuji, že to byla dovolená bez komárů, vos, potkanů a švábů - to vše už jsme na dovolených zažili.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Ještě musím napsat, že kromě ubytování a počasí, které bylo super jsme byli velmi spokojeni s výlety. CK je má strašně předražené, doporučuji zajít do místní CK k turkům a máte to za 1/2 ceny. Půjčili jsme si auto a zajeli do Efesu a okolí - nádherné antické město v Unescu. Dále jsme si od turků koupili výlet na řecký ostrov Kos, též to bylo super. Za nás opravdu nádherná dovolená za pár korun. Bylo to naše první Turecko a za tu nízkou cenu jsem příliš nečekala, o to víc jsem byla velmi pozitivně překvapená! :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 11 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Dana: hotel - 23. 7. 2019 23:07

Vřele doporučuji vše bylo ok.Byla jsem tam vloni a nemělo to chybu. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Bodrum - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání