Napsat recenzi

Odpovídá kategorii, hezké prostředí

Recenze hotelu Green Peace Hotel *** (Turecko - Alanya - Mahmutlar)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 399x
Recenze se líbila: 462 čtenářům
Fotografie: 7
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pláž pláž
  • pokoj pokoj
  • stravování stravování
  • výhled z pokoje na ulici - vzadu Taurus výhled z pokoje na ulici - vzadu Taurus
  • nádherné hory nádherné hory
  • bazén bazén
  • hotel, venkovní jídelna hotel, venkovní jídelna

Hotel odpovídá kategorii 3 hvězd, nicméně neleží v klidné lokalitě, jak je uvedeno - Mahmutlar je část cca 25 min busem do Alanye - nicméně kromě výhledu na hory nás zde nic moc nezaujalo - pokud nehodláte strávit dovolenou u bazénu, připravte si finanční rezervu na výlety sebou - výhoda je, že za nákupy zde moc neutratíte - suvenýry jsou všude stejné, jinak cetky a oblečení made in china, navíc hrozný kýč - restaurace jsou předražené, vyplatí se mít all inclusive - potraviny a pití v supermarketu 200m od hotelu jsou poměrně laciné, což je super.

Ubytování  průměrně (3,1/5)

Pokoje odpovídají fotkám - každý vybaven svou klimatizací. Starší nábytek i koupelna - nicméně všude velmi čisto, výměna ručníků a úklid probíhá každý den, v koupelně k dispozici malé šamponky, které se nedoplňují. Voda není pitná, na což upozorňují štítky. Nesmí se vynášet z pokojů ručníky.

My měli pokoj do ulice, přičemž je zde hlavně večer dost rušno a hluk (vyřešíte zapnutím klimy a zavřením balkonu). Balkony jsou 2 kategorií - větší a prťavé - tak akorát na ručník. Ve výsledku jsem za tento pokoj byla ráda, ptz mít výhled na bazén, kde celý den řve popová hudba, je za trest (což asi vyhovuje převážně ruské, taktéž hlučné klientele.

Strava a stravování  průměrně (2,9/5)

Nejdřív jsem byla nadšená, ptz jsem milovník zeleniny, kdo chce maso, ať zvolí jiný hotel.

Snídaně

Celý týden stejné - vajíčko natvrdo, velký výběr džemů (unikát růžový s okvětními plátky růží), vždy samé typy sýra - jako feta či balkán a ementál. Máslo pouze ochucené slané (??), naložená i čerstvá zelenina, olivy, 2 druhy masných výrobků - šunka a salám a la játrovka, 2 druhy cereálií (kakao a kukuřičné). Naprosto odporný silný černý čaj, plus překapávaná káva.

Večeře a obědy

Budu se opakovat, ale vždy máte na výběr ze 2 hlavních jídel (nejčastěji dušené maso a různé směsky, 1x ryba, 1x kuřecí nugety) a 2 příloh (rýže, těstoviny, hranolky, brambory), případně nějaká teplá zelenina. Na studených pultech různé saláty, lilková a cuketová jídla, rajčata, palačinky nebo smažené placky podobné langošům, burek, tahiny pasta, musaka..

Stalo se asi 3x, že pokud něčeho zbylo z večeře hodně, objevilo se to druhý den více či méně zamaskované.

Můžete si jít přidat - vše je formou bufetu, ale hlavní jídlo rozdává kuchař a masa se nikdy nepředá, což normálnímu chlapovi nemůže moc stačit a vzhledem k frontám, které se zde během prvních 5 minut vytvoří, je to nepříjemné.

Dezerty - na oběd ovoce, na večeři cca 4 druhy - všecky stejně sladké, v cukrovém sirupu nebo v medu, občas čokoládová buchta - bez nápadu - marně jsem celý týden čekala na národní baklavu.

Coffee break - v 17.00h opět překapávaná káva + suché pečivo a pár sušenek - nic na co by člověk chtěl čekat frontu, kde Vám jídlo opět vydávají, takže to jednou risknete a pak už na to nemáte chuť ani nervy - jak za cara klacka..

Pití - k dispozici voda, ovocné šťávy, místní cola, sprite, bílé a červené víno (patoky), pivo Effes - na Turecko slušné. Vše v kelímkách nebo malých skleničkách - ke konci pobytu si někteří ubytovaní chodili čepovat do flašek, takže se stávalo, že uprostřed večeře prostě došla voda, byť se personál snažil doplňovat - za tohle bych se Vážení zúčastnění styděla, ale když je to all inclusive, ať praskneme že..

Podotknout a možná varovat bych chtěla před ovocnými šťávami - první tři dny jsme díky nim strávili s Endiaronem na záchodě - kdo je citlivější, ať pije jen vodu nebo alkohol - opatrně taky na čerstvou omytou zeleninu.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Hotel je hezký, personál neumí moc anglicky, spíše rusky - číšníci, mladí kluci, jsou rychlí, pracovití, ochotní, pořádní - jen si s nima nepokecáte - za to Vám budou vděční, za každé malé dýško. Výtahy jsou staré, ale funkční, jídelna venku stačila, než přijel nový turnus - vyplatí se na jídlo chodit hned na začátku, včas, ptz pak si nesednete - příbory se nedoplňují - musíte si o ně říct. Otravný je Turek, který sídlí vedle výtahů a neustále chodí a nabízí masáže. Animátoři jsou snaživí, ale na můj vkus extra zábavu nenabízí.

Bazén je velký a odpovídá fotkám, dostatek lehátek, čisto.

Až poslední den jsem zjistila, v jak katastrofálním stavu jsou záchody za recepcí - to raději na pokoj.

Bonus - můžete si nechat udělat společné fotky, které nejsou nijak špatné - cenu bohužel nevím.

Nemají wifi.

Pláž a moře  průměrně (3,4/5)

Podchodem se pohodlně dostanete k moři přímo od bazénu zde je k dispozici stojan s vodou.

Moře je sice čisté, ale nedoporučuju - celý pobyt byly obrovské vlny - navíc hotelový kus pláže je mezi dvěma skalisky - nebezpečné.

Já jsem plavec, ale do moře jsem si troufla po pás - stačilo - úplně nevhodné pro děti.

Řešení je jít mimo lehátka, nebo až cca 1,5 km k molu, kde se dá krásně do moře skákat i šnorchlovat, je tam k dispozici bar za cash.

Pláž je písečná, vstup do moře oblázkový - boty do vody doporučuju.

K dsipozici plavčík, který lidi vyhazuje při velkých vlnách ven z vody.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Krásná zahrada, zmiňovaná minizoo v ubohém stavu - špína, pes ležící v otřesných podmínkách, 2 pávi, pár kachem a opelichaná drůbež - zvířat mi bylo upřímně líto.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Celkově je hotel dobrý, ale viz výše, dle naprosto objektivního posouzení, bych se nevrátila.

Taktéž nedoporučuju fakultativní výlet na raft - za 30 Eur/osoba - dostali jsme kajak (i přes protesty), který byl sem tam na řece neřiditelný (pro člověka, který v něm seděl poprvé v životě - převrátili jsme se - v řece ostré kameny a instruktoři na Vás úplně kašlou - pomohli až další účastníci výletu), navíc sedíte x hodin v ledové vodě, z čehož jsem si odnesla zánět močových cest a následně zánět ledviny. Celý trip je v pohodě do doby, než se něco stane. Následně z výletu nabízejí fotky (1ks za 4 eura) a video (25 eur). Další program, jako jsou hry na suchu je výlučně koncipován pro Rusy.

Naopak doporučuji Turecké lázně (18 eur/osoba). Výlet lodí a do hist. centra jsme museli zrušit.

Taktéž hotel nedoporučuju lidem, kteří chtějí klidnou dovolenou. Tato oblast je výhradně přizpůsobená ruské klientele.

Výborná je spolupráce cestovky a soukromé kliniky - zajistí odvoz, k dispozici i český lékař (saniťák).

Celkově i s výlety nás na osobu zájezd vyšel na 14000,- (last minute, příště si připlatíme).

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 4
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání