Napsat recenzi

Caretta Beach září 2014

Recenze hotelu Caretta Beach Hotel **** (Turecko - Alanya - Konakli)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 1 094x
Recenze se líbila: 495 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel se nachází blízko u moře, cca 100m. Všude čisto, na pláži lehátka, občerstvení, jídlo a pití po celý den. Nelze očekávat gastronomické hody, ale neměli jsme hlad ani žízeň. Z alkoholikých nápojů není příliš velký výběr. Jídlo bylo průběžně doplňováno, ale Rusové velmi hladoví a nenasytní, takže jeden ruský turista si nandá na talíř asi tak za 5 lidí, nesní nic a jde si pro další, co lze narve do igelitek a kabelek, neskutečné plýtvání a znevážení práce kuchařů jsem viděla právě u Rusů a bylo mi z toho dost zle. Ročnímu děcku dají na talíř 4 kuřčecí nožičky, 2 makrely, 2 homady kaše, půl dotu a 30cm vyskou pyramidu hroznového vína, k tomu 9 ks melouna, děcko ječí, pak to mrskne na zem, o kultuře stolování se nedá mluvit. Ač umím rusky, styděla jsem se tuto řeč použít, aby si někdo nemyslel, že patřím ke zmiňované národnosti. Personál byl příjemný, s kuchřem se domluvíte německy, v některých obchodech anglicky i česky (kromě všude přítomné ruštiny). Moře je teplé, místy kameny, někdy velké vlny. Vetšina z nás si odtud přivezla urputný kašel a neskutečnou rýmu, příčina snad příliš teplé moře, nebo plastové kelímky na pití, které se oplachují pouze studenou vodou a jdou opět do koloběhu...nevím. Městečko Konakli je večer nádherně osvětlené, jako u nás na Vánoce a zelinkavě svítící mešita úžasná. Dá se smlouvat o všem od kožených bund až po zlato a to dost výrazně. Obchůdky zavírají až kolem půlnoci. Navštívili jsme nedaleké delfinárium a plavání s delfíny je zážitek, i finanční - platíte za vše. Celkově se nám tady líbilo, až na Rusy a zdravotní problémy, které se objevili po pár dnech pobytu.

Ubytování  průměrně (4/5)

Bydleli jsme v šestém patře na východní straně - výhled na moře a hory. Pokoj s balkonem byl dostačující - TV (asi 2 české programy), lednice, v koupelně fén, mýdlo, šampon, osušky ručníky, dále trezor, připojení na internet (spíše nefungoval). Řekli jsme si o další deku - dávají jen jednu.Téměř denně ustláno do tvaru labutí a oblečení na spaní srovnané do vějířku - což mi trochu vadilo, aby někdo vytvářel kreativní činnost zrovna z mého osobního prádla, takže jsem pak vše schovávala do skříně. Jedinou velkou nevýhodou jsou příliš tenké příčky mezi pokoji, takže je slyšet i to co si sousedé šeptají, nemluvě o dalších každodenních činnostech.... I v 6. patře létají komáři !!!

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Turista zde nehladoví, ale některá jídla se stále opakují. 1x byl losos, ale Rusové byli vemi rychlí, takže nezbylo. Maso spíše jen kuřecí, mleté napůl se skopovým, výborná rýže, saláty, zelenina, ovoce, zákusky plíliš sladké, ale dorty byly dobré. Řízky a knedlo vepřo tu nehledejte, ale myslím, že každý si vybere. Snídaně bohatá - vejce, lívance, jogurty, ovoce, marmelády, sýry, několik druhů pečiva a nápojů. Každý den jiné polévky, zelenina na všechny způsoby, obden makrela. Nejeli jsme se sem na výkrmnu, takže nám to stačilo.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál vlídný, usměvavý, ochotný. Animační programy jsme vynechali - nemáme rádi organizované dovolené, umíme se bavit sami a navíc vše v ruštině, takže jsme toho měli docela dost. Rusové velmi neomalení a jídelně a na pláži nám opravdu stačili.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Moře je velmi blízko, což je příjemné, voda teplá možná až příliš. Na pláži výborný gyros, pivo, cola, káva, čaj....Vše v pořádku, až na používání lehce opláchnutých plastových kelímků, někdy se zbytky rtěnky. Více hygieny v tomto směru nění na škodu, o mi ost pokazilo dojem o 4 hvězdičkovém hotelu. Veřejná pláž - katastrofa - skládka odpadků.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Blízko hotelu jsou obchůdky, ale lepší je navštívit městečko cca 1 km. Večerní posezení na pláži má své kouzlo. Někdy příliš hlučné diskotéky.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Vcelku se nám zde líbilo, ale uvažujeme o další návštěvě třeba v červnu a nebo pro srovnání ubytování v jiném hotelu. V jídelně nás okouzlil vyřezávaný meloun a dýně, růže z červené řepy, takže chválíme kuchaře nejen za jeho práci, ale i příjemné vystupování, taktéž poděkování patří personálu v jídelně, zvláště jednomu číšníkovi, který k nám byl velmi pozorný.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 23
z 30 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání