Napsat recenzi

Melissa 3* - zas tak hrozné to není, pokud nejste nároční na stravu

Recenze hotelu Kleopatra Melissa Hotel *** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2012
Přečteno: 2 204x
Recenze se líbila: 531 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Vzhledem k recenzím ( na které příliš nedám ) jež jsou na netu spíše záporné, jsem si koupil na 5 dní v říjnu 2012 pobyt v Melisse a 6 dní v jiném hotelu. Můj názor - hotel je pro nenáročné klienty na stravu, tam by malinko mohli přidat. Jinak bylo vše v pořádku, žádné výtky nemám, pobyt na týden se dá zkousnout vzhledem k tomu, že hlavní chody a přílohy jsou většinou stejné ale chutné. Odpovídá to 3 *.

Ubytování  průměrně (3,5/5)

Pokoj 516 , velký ! cca 3 x 5,5 m včetně chodby, koupelna cca 2 x 1 m, balkon cca 3 x 1 m, nábytek nový, v koupelně celkem velký sprchový kout - čistý , ovladač na TV a klima za VRATNOU !! kauci 2x 10 Eur, ne jak v recenzích za poplatek ( pokud by se asi neztrácely ). Úklid denně ( obden nechávám 1 USD díško - nejsem lakota ), ručníky po zanechání na podlaze vždy vyměněny za nové. Výhled jsme měli směrem k horám - bez problémů.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Jediný bod, kde by měli přidat. Snídaně - 1 až 2 druhy salámů ( ty jsou i v hotelech vyšší kategorie - Turci jiné nemají - mimo marketů ), 2 -3 druhy sýra, vajíčka na tvrdo, občas míchaná, 2 - 3 druhy oliv, 3-4 marmelády - místní, tudíž jiné než u nás, sladká halva, jablka, švestky , pomeranče, hrozno , mandarinky ,rajčata, papriky, okurky, - super chuť, máslo, veka, 1 x byly i hranolky, jogurt, 2 druhy cerealíí, opečené párky , Snídaně tedy dostačující, pokud si nenaberete každý den všechno naráz. Horší je to u obědů a večeří, kdy je výběr z cca 2-3 jídel, a většinou pouze jedna příloha - rýže. Ta mě docela chutnala. Byly i hranolky, brambory ale rýže převažuje. Polévka 1 druh, někdy byla i dobrá, chce to osolit a opepřit, zkušení vozí s sebou Magi !! Masa většinou méně,což je zde normální, omáčky nebyly pálivé jak někdo píše. Pokud by hotel přidal k rýži např. těstoviny jako druhou stálou přílohu, bylo by to veselejší. Ubrusy v pořádku, čisté, úklid stolů také. Stalo se , že došla voda v automatu na kávu, nebo náplň, za 5min to bylo v pořádku. Podobný problém byl i v automatu na nápoje. Personál v normě, jsou to Turci, tak nebudou ve smokingu zlomení v pase. U venkovního posení 2 - 3 kočky, ty jsou skoro všude v Alanyi, mě spíš vadili 2-3 toulaví psi co loudili za plotem - číšníci je ale odhánějí. Posezení venku u jídla super, výhled na moře a zároveň pod pergolou ve stínu. Při plném obsazení hotelu může být něco problém ale to chápu. Pití - čaj ( silný - ředí se vodou ), káva, kakao, u snídaně mléko v krabicích, pivo - Marmara - ujde ( pil jsem i horší ), vodka, gin, ouzo - to bylo OK, jen vino b + č rozlévané ze skleněné lahve bylo hodně špatné. Cca 3 druhy limo z postmixu + soda, voda z barelu. Limo v plastu rozlévané - cola, tonic, sprite. U obědů a večeří pouze jako moučník hnědý a bílý pudink v plastovém kelímku - chuť stejná a 1 druh stejných zákusků - tam přidáním sortimentu o alespoň 1 druh by se to vylepšilo. Ještě mě napadá, žádné střevní problémy, pil jsem i vodu z vodovodu, nápoje jsem si bral s ledem, jen jsem nejedl nic co bylo mleté maso.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Pokoje po rekonstrukci, měli jsme velký, výhled k moři pouze čelní strana přední budovy, zadní budova pouze částečný. Personál bez problémů, nosič kufrů dostal 1USD a běžel ihned i pro jiné baterie do ovladače Tv ( mají ČT 24 ), na hotelu masáže - cena se mění dle sezóny. Jen mě zaskočili turisti, co si stěžovali , že chybí při ubytování delegát ale recepční rozuměl i bez jejich znalosti jazyků. Zdarma pingpong, bazén malý , lehátka zde zdarma. Je to městský hotel a odpovídá vybavením 3* , ač kategorie je uváděna jako 2*. Ne příliš náročným musí posloužit.

Pláž a moře  průměrně (3,9/5)

Pláž je asi 60 m od hotelu přes jednosměrnou silnici. Čistá, udržovaná, široká, písek - lepší než písek na Keykubat pláži v části Oba za centrem. Vstup do moře příkrý - místy i méně. Lehátka a slunečníky za poplatek cca 2- 4 Eur / set / den, ale dá se bez problémů ležet vedle na VLASTNÍM ručníku. Voda čistá, centrum vodních sportů cca 100m. Bar za poplatek, není však problém dojít zpět na hotel " na jedno " zdarma , pokud člověk není líný. Voda v půlce října : 26 C, vlny malé - to závisí na pořasí. Jen mi zase vadili 3 toulaví psi na pláži - neštěkají, jen polehávají ale asi jinam na WC nechodí.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Hotel leží na okraji města - vedle je samostatná restaurace a za ní území nikoho - tudíž zarostlé a i s odpadky, dále pumpa a parkoviště. Cca 200 m od htl. je kruhový objezd s web kamerou - můžete tedy zamávat domů. Kousek od toho je Lunapark - asi 8 atrakcí, vstup se platí na jednotlivé atrakce. Krásná promenáda vede až do centra cca 1,5 km ( jako začátek centra myslím hotel Alladin ) ideální na procházky, jogging, možná i brusle. Supermarket Migros cca 200 m od hotelu. U centra lze odbočit z promenády podél moře kolem krásných parků k Dalmatským jeskyním na úpatí skály - zde vstup asi 60 Kč. Obchody houstnou směrem k centru . Na promenádě se dá půjčit kolo z automatu na kreditní kartu nebo půjčují elektrické tříkolky cca 120 Kč / hodina - dle sezóny jistě dražší. Cesta dolmuší za 1,5 liry kamkoliv po Alanyi, dolmuš směrem do centra staví za hotelem cca 200 m od vchodu a před centrem zase najíždí směrem k promenádě. Linka č. 3 jede do centra a dále do části Oba a opačně k Melisse před hotel.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Já byl celkem v Melisse celkem spokojen, nemůžu říci , že by to byla taková tragédie. Pobyt jinak jako vždy v Turecku super - normálním lidem musí vyhovovat a pokud je někdo nespokojen, je to jen z jeho neznalosti !!! A pokud někdo tvrdí, že jako ten All Inclusive ( " ten exluzíf " ) je pořád stejný, poradím mu - nedávejte si na talíř ode všeho - doma to taky neděláte nebo si kupte polopenzi, tam budete mít změnu snad každý den !!!!! A nám celkovou chuť asi napravila i ta štangle pravého uheráku, co jsme si vzali s sebou pro případ nouze ...-)))

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 9
z 15 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání