Napsat recenzi

Hodnocení hotelu Kleopatra Life Alanya

Recenze hotelu Kleopatra Life Hotel *** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 853x
Recenze se líbila: 434 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená mladého páru na přelomu července a srpna 2013. Ubytování odpovídá počtu hvězdiček. Pro méně náročné, co se týká nočního vyžití hotelu (pouze v pátek karaoke) a bočního výhledu na moře (odpadky vedlejšího hotelu), rušná silnice. Strava ovšem výborná. Plusem blízkost pláže. Při další návštěvě Turecka bych volila jiný hotel.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Pokoje maličké a prosté, ale čistě uklizené. Výměna ručníků každý den. Málo úložných prostor, malá koupelna. Zákaz ukládání zakoupených vod do ledničky na pokoji. Miniaturní trezor (sotva se do něj vešla malá kamera, fotoaparát a 2 peněženky). Na 10 dní nás vyšel zhruba na 600 Kč. Domnívám se, že není nutný. Paní uklízečce jsme pravidelně nechávali bakšiš (1 euro). Když jsme jeden den vynechali, "nabídla si" několik cigaret z krabičky položené na stolku :) Doporučuji si kontrolovat, co necháváte na stolku a pokud o cennost nechcete přijít, raději si ji uschovejte do stolků či skříně.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Naprostá spokojenost a příjemné překvapení. Velký výběr především zeleninových salátů, ovoce a sladkostí. Dávám přednost vegetariánské stravě, ale určitě si vyberou i masožraví jedinci :) Co znatelně pokulhávalo, byla hygiena - špinavé sklenice byly na denním pořádku. Žaludeční potíže nás ale nepotkaly :)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Hotel patřil ke slabším v porovnání s těmi okolními. Slečna na recepci neuměla dobře anglicky, domluva nebyla úplně jednoduchá. Když jsem 2x chtěli směnit eura na liry, nikdy neměla požadovanou částku (jednalo se o nižší hodnoty). Personál hotelu byl pracovitý, především číšníci neustále "kmitali". Úsměvu jsme se ale dočkali až po bakšišném :)

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

K hotelu náleží pláž č. 121. Za 2 lehátka + 1 slunečník po nás chtěli 7,5 eura. Delegátka nám předtím oznámila částku 6 euro. Nakonec jsme s přítelem zjistili, že při zakoupení kupónu na recepci hotelu klesne cena na 5 euro. Čistota na pláži nic moc - nedopalky, ped lahve. Kladně hodnotím nepřeplněnou pláž. Samotné moře čisté, časté vlny.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Hotel se nachází na začátku Alanye v méně rušném okolí. Z levé strany sousedí s Hotelem Melisa a Kleopatra Celine - oba dva vypadaly vzhledově lépe, cenově téměř totožné. Do rušnějšího centra se dostanete delší procházkou nebo dolmuší - autobusem. Na zastávkách byste marně hledali jízdní řád. Do centra jezdila 1 a 101 asi ve 20 minutových intervalech. Obchůdky byly levnější v okolí hotelu, než v centru. Někteří obchodníci byli svolní ke smlouvání, jiné jste ještě naštvali. Takže předchozí reference o neustálém smlouvání nejsou tak úplně na místě. Ceny zhruba jako u nás. Výhodné jsou oděvy a také doporučuji navštívit obchodní dům Migrus (či podobný název), který se nachází v uličce v těsné blízkosti hotelu. Oplatky mají výborné :)

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Hotel vás asi nenadchne, ale na druhou stranu je dostačující. Skládá se ze dvou budov. Malý bazén na osvěžení dostačující. Malý počet lehátek a asi jen 5 slunečníků. Nejpočetnějšími hosty jsou zde Rusové. Jejich majetnické sklony nám často kazily náladu. Okupovali si všechna lehátka a slunečníky u bazénu. Personál si jich více cení, což bylo patrné jak z chování, tak i z nabídnutého ubytování - vyšší patra s výhledem na moře. Důvodem může být i vysoké bakšišné, které zde tito hosté nechávají.

Hotel doporučuji, ale luxus nečekejte - odpovídá nižší cenové kategorii.

Doporučuji plavbu lodí. Nabízejí vám ji po celém pobřeží. Nejlepší je však dojít přímo do přístavu a vybírat si očima (5hodiná plavba s pitím - alko i nealko a obědem vyšla 20 eur na osobu). Hezký zážitek!

Výlety je výhodnější vybírat na místě ( ne přes CK).

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 17
z 19 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání