Napsat recenzi

Hotel Kleopatra Dreams Beach- Alanya- TURECKO, přes CK *********, 17.-.27.9.2014

Recenze hotelu Kleopatra Dreams Beach Hotel **** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 765x
Recenze se líbila: 462 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

čistý hotel, úslužný personál, dobré jídlo, vzdálenost do města asi 20 min. rychlé chůze. Obchůdky jsou ale po stranách cesty, tak člověk ani neví, jestli už je v centru nebo ne. Bylo to sice únavné, ale nestačili jsme projít všechno. Obchodníci vybíhají přímo před obchod a !nahánějí! vás, jen aby jste něco koupili. Uplatníte smlouvací schopnosti. Sice pláčou, že je ožebračujete, ale když neustoupíte, tak se Vám podaří někdy koupit i za polovinu jejich stanové ceny. Mají ale dobře vše vypočítané - když si třeba chcete koupit kvalitní padělek kožené peněženky, tak nasadí klidně i cenu, která odpovídá naší 1000,- koruně. Po smlování se Vám taková peněženka podaří koupit i za 500, našich korun (samozřejmě v přepočtu na EURA nebo jejich turecké liry).

Již dopředu budete ale upozornění, že skoro všude máte dávat tzv. bakšiš - malou peněžní hodnotu na recepci, řidiči v autobusu, který Vás veze z letiště, uklízečce, v restauraci, na baru či v LOBBY baru na pláži jsou všude místěné tzv. TIP boxy, kde se hážou nějaké drobné pro zaměstnance. Proto je mít dobré vždy nějaké drobné již sebou.

Pak jestli chcete něco taky vidě, tak jsou i fakultativní výlety, které ovšem nemusíte absolvovat.

Ve městě hledat obchůdek s velmi dobrou tureckou zmrzlinou, - ta se nelíže, ta se musí kousat. Mají ji uskladněnou v malých bečičkách a musí se vysloveně odsekávat, nedá se nabrat. Její název je ale hodně složitý na zapamatování, ale jestli máte možnost mít tureckého delegáta (jak my), tak na 100% bude vědět, kde se dá koupit. Nejlevnější malý kopeček stojí 2 Tl.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

pokoj pro dva, s výhledem na moře, klimatizace, trezor (za poplatek 15,- EUR na 10 dní), každý den úklid, a každý třetí den výměna povlečení a ručníků. Pokoj umístěn v 6. patře směrem s výhledem na pláž, a hlavní tah na Antalyi, takže dost dlouho do noci hluk, ale když je člověk na dovolené, tak to tak ani nevnímá, protože ví, že si zase přes den klidně může zdřímnout. ALe hotel má různé pokoje, a mnozí nemají výhled na moře, třeba na stranu do ulice, kde není takový hluk a mají třeba větší klid.

Televize nabízí několik programů, ale už by se mohlo počítat i s tím, že se tam objevují čeští hosté a mohl by tam být i nějaký program v češtině, hlavně takový, co vysílá české zprávy. Ne všichni vozí sebou chytré telefony a mohou se připojit na Wifi. Jinak jsou tam programy v němčině, angličtině. portugalštině, dokonce i polštině !!!, ruštině. Jen ta čeština chybí.

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

dá se vybrat z mnoha jídel, výborná rýže, těstoviny, různá masa (samozřejmě že ne vepřové) - jakákoliv úprava hovězího a drůbežího masa, někdy i jehněčí - vůbec nebylo poznat, perfektně upravné. Hodně zeleninových salátů, ovoce (pobyt v září, proto převažovaly melouny a hroznové víno). Na snídani byl taky výběr z několika druhů marmelád, medu, jogurtů, mysli a pod. Vybral si prostě každý. Dohled kuchařů a manželky majitele hotelu skoro denně na místě.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

vybavení velmi čisté, pokojské ochotné, vše perfektně uklizené. Číšníci byli v neustálém pohybu od rána do večera. Dokonce v noci vybíhali na pláž a posunovali lehátka, když zesílil vítr a byly velké vlny, z obavy, že by je mohla voda smést.. Všude naprostá ochota.

Denně se tam pohyboval majitel hotelu, případně upozorňoval na nedostatky. Turecké ženy jsou vidět pouze na recepci, v kuchyni nebo ve stánku u bazénu, kde pečou placky Gozlem. V rámci all inclusive si člověk může brát a jen jíst..

Animační programy jsou pouze od pondělka do středy a asi bývají stále stejné, Nějaké turecké tanečnice a jejich břišní tance, pak afričtí akrobati, či modní přehlídka. Tyto animační programy se konají ve večerních hodinách na terase u bazénu. Když si člověk ale brzo nezajistí i stolku místo, tak na všechny se nedostane.

Jinak v hotelu jsou pouze dva malé výtahy - max. pro 5 osob. A dost pomalých..V případě vozíčkáře by to asi nebylo tak jednoduché dostat se do vyššího patra. Ale jinak nebyl problém jít pěšky, když byla na výtah fronta.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

pláž byla relativně čistá, ale nečistotu způsobovali hlavně návštěvníci - kuřáci, kteří zahrabávali zbytky cigaret do písku a ty se samozřejmě po nějaké době vždy objevili. Určitě by se hodil nějaký malý traktůrek, kterým by se písek každé ráno prosil - jak je toto vidět na některých plážích v Evropě (Španělsko. Bulharsko apod.) Ale to by se samozřejmě museli lehátka a deštníky denně někde uklízet. Tak se sklidili pouze polstry a lehatka, která se ráno zase dala zpět. Jinak voda téměř čistá a úžasně teplá (29 stupňů). jen mírné řasy, když byl větší vítr a moře více bouřilo, pak to taky vířilo trochu písek u břehu. POZOR, nedoporučujeme pro rodiny s dětmi, je tam dost rychlý a příkrý sráz do moře a vlny mají sílu. Nevím, jak by to malé děti zvládaly.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

tady je bohužel ještě vidět , že tuzemské obyvatelstvo nemá doposud v krvi cit pro pořádek. Mimo resort se válejí dost prázdné PET láhve, sáčky, a různé jiné odpady. To nás na Turecku dost překvapilo! na pěší zoně směrem do centra je velmi málo laviček na posazení, či odpadkových košů. S podivem.

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

dobrý, spokojenost s dovolenou, kterou jsme si vybrali opravdu v Last momentu. Ale stálo to za to. V případě, že člověk umí anglicky, německy popř. rusky, domluví se vcelku dobře. Ttrochu ovládáme pouze německy a rusky. Dalo se, ale určitě by nám neuškodilo se více učit nějakému cizímu jazyku. Bylo by to lepší.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 29
z 32 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání