Napsat recenzi

Hotel Kahya ****

Recenze hotelu Kahya Hotel **** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2018
Přečteno: 439x
Recenze se líbila: 260 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0

(Pozor - v Alanya jsou 2 hotely stejného jména: Hotel Kahya (přímo v centru města Alanya, pod pevností - o tom je tato recenze), a Kahya Resort (na kraji města).

Celkově spokojenost - výborná poloha hotelu v centru města, na pláž 100-200m, všechno na dosah, dále také výborná kuchyně, pokoje průměr, celkově jde spíše o hotel 3 hvězdy.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Pokoje klasika, vybavení starší, výhodou že téměř všechny pokoje mají alespoň malý výhled na moře, díky uspořádání hotelu. Na pokoji plochá TV, pokoje jsou s balkonem, koupelna hezká, čistota příkladná.

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Stravování je silnou stránkou hotelu, jídla výborná, vždy toho bylo na výběr spousta, všechno bylo neustále doplňováno a nikdy se nestalo že by něco došlo ani ke konci podávání oběda či večeře. Vždy bylo na hlavním pultu nějaké hlavní jídlo (např. kebab a pečené brambory, mleté hovězí, ryba), a bokem třeba 5 dalších jídel, přičemž i vždy nějaké jednoduší (rýže a kuřecí maso, špagety) třeba pro děti nebo pro toho komu by nejelo místní jídlo. Nekonečné možnosti salátu, melounů a dortíčků.

Co se týče All Inclusive, tak byli celý den k dispozici i kafe, limonády, cola, a místní nicmoc pivo, víno. Jinak jsou na snídani, oběd a večeři určené přesné časy, není možné jíst v průběhu celého dne (kromě odpo svačiny kafe + buchta, ovoce).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Personálu je zde hromada, a funguje dobře během jídel, nicméně je z nich cítit určitá neochota (nevím jestli národní vlastnost turků) - třeba při podávaní piva na baru se koukají jinam než na vás atd. Často také nedonášeli pití, takže člověk musel chodit sám na bar, a to ani po dodání dýžka... Také často banalita, ale nepříjemnost - nebyly k dispozici příbory, takže člověk musel "krást" z okolích prostřených stolů, v restauraci jinak nebyly nikde jinde k dispozici (což u 4 hvězdičkového hotelu člověk nečeká). Špatně také hodnotím kombinaci nedostatku stolů, a zároveň docela krátkou dobu na výdej oběda (12:30-14:00) a večeře (19:00-21:00), takže když se člověk třeba trochu opozdil, přišel ve 13h, než našel místo a chtěl se v klidu najíst více chodů, tak bylo třeba už po 14h a to už i často začali sbírat ubrusy pod rozjedeným jídlem, což bylo nevhodné. A to už jsme tam byli dá se říci po sezóně, na konci září, ikdyž i tak byl hotel dost naplněný hlavně německými a ruskými turisty.

Co se týče vybavení hotelu, myslím že je to velmi dobré, je zde téměř vše, wifi zdarma (ale nebyl signál na pokoji), bazén se 3 velkými tobogány (ty ale fungují je v určité hodiny), malý bazén pro děti, bazénová lehátka (těch je ale nedostatek vzhledem k velikosti hotelu), bazénový bar, vnitřní bar, fitness, mini-club a přímo v hale hotelu i doprovodné služby - wellness, kadeřník, lékař, krámek, a spoustu dalšího. Nebyli ani žádné hlasité animační programy.

Ještě je také nepříjemnost, když jste ubytovaní v zadní části hotelu, je potřeba vždy procházet celý hotel přes bazén a restauraci, ikdyž jdete třeba s nafukovačkama od moře.. Také je defakto spojený bazén s restaurací, takže třeba je zvláštní když se někdo ještě koupe a někdo už je převlečený do "hoch" a sedí na obědě v restauraci.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Pláž krásná, moře čisté a teplé, krásný výhled na pevnost, a také na "pirátské lodě" (turistická atrakce), které na pláž připlouvají. Lehátka a slunečníky, wc za poplatek, sprchy zdarma, není zde problém mít i vlastní deku a slunečník. Nejde o klasickou písečnou pláž, spíše něco mezi písečnou a oblázkovou, na pláži je hrubší písek. Také je zde vcelku příkrý přístup do vody, a během našeho pobytu i docela velké vlny (není tolik vhodné pro malé děti), ale to bylo i změnou počasí.

Okolí hotelu  průměrně (4,4/5)

Hotel je na skvělém místě, přímo v centru města, vše je hned pár kroků v nejbližším okolí (pláž, restaurace, obchody, vstup na lanovku na pevnost, park, hlavní ulice), přitom neleží na žádné frekventované silnici a je zde klid i v noci.

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Celkově spokojenost. Kromě pár věcí, které by chtělo doladit, a taky že hotel je spíše 3 hvězdy (krom restaurace) si dovedu představit že bych se do hotelu znovu někdy vrátil.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 5 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání