Napsat recenzi

Vcelku dobrá dovolená

Recenze hotelu Ideal Beach **** (Turecko - Alanya - Kargicak)

Hodnocení:
průměrně: 2,8/5
Vloženo:
Pobyt: září 2013
Přečteno: 783x
Recenze se líbila: 462 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0

S pobytem v hotelu jsme byli vcelku spokojeni, vše odpovídalo zhruba tomu jak jsme si to představovali. Jedinou kaňkou na celém pobytu byl "snídaňový balíček" při odjezdu ve 4:50 z hotelu. Tento "balíček" sestával z kusu bílé veky (cca 15 cm) rozkrojené na půl, uvnitř žádné máslo, pouze 5 koleček ne příliš chutného salámu typu Junior a jeden (skutečně jeden!!) měsíček rajčete. Nedalo se to vůbec pozřít. Vzhledem k času kdy nám bylo servírováno jídlo v letadle (cca v 10:30) se nám to jevilo naprosto nedostatečné. Také při pohledu na balíčky klientů z jiných hotelů nám to přišlo úplně mimo. Vcelku mi to pokazilo dojem z hotelu, který byl jinak docela dobrý.

Ubytování  průměrně (3,2/5)

V den příjezdu jsme měli být ubytovaní do 14 hodin, stalo se tak až v 15, což v tom horku nebylo zrovna příjemné, čekali jsme víc než hodinu a půl na baru. S ubytováním jsme byli spokojeni, hotel udržovaný, klimatizace na pokoji funkční, úklid probíhal každý den, nemáme si na co stěžovat. Kromě pokojů tedy bylo všude dost horko, ale kvůli teplu jsme tam přece jeli.... Výtahy tam byly dva, funkční byl jen jeden, ovšem pouze občas. My jsme byli ve 3. patře, to se dalo vyjít i pěšky, ale co ti chudáci v pátém :-( Wi-fi na recepci, dosah cca 20 metrů. .

Strava a stravování  průměrně (2,9/5)

Strava typicky středomořská. Někomu sice mohla vadit totální absence masa, podávaly se pouze ryby a výrobky z mletého masa. Ale všeho bylo dost, chuťově nás to uspokojilo, fůra dušené zeleniny i zeleninových salátů s výběrem zálivek, pečivo pouze bílá veka, přílohy rýže, těstoviny, kuskus - my jsme s tím neměli problém. Ale věřím, že pokud je někdo zvyklý konzumovat maso tak musel problém asi měl. Moučníky tedy nestály za nic, sestávaly z jakýchsi piškotových kousků politých příšerně sladkým sirupem nebo pudinků typu "amarouny". Ovoce kromě vodního melounu a 2x za pobyt jablka žádné jiné. Káva jen z automatu, chuťově dost hnusná, vody v barelech dostatek, postmixové nápoje k dispozici po celý den, pivo na baru. Alkoholové nápoje v rámci all inclusive do 23 hodin přesně podle propozic zájezdu. K dispozici kromě místní rakie která se nedala pít i vodka, gin, whisky, takže se to dalo.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Personál vstřícný a usměvavý, domluvit se dalo i v září anglicky, i když nijak valně. Většinou preferovali ruštinu. Animační program u bazénu na dost infantilní úrovni, navíc zde hrála hudba od 10 ráno do 10 večer, my jsme se tam nezdržovali, chodili jsme radši k moři. V areálu hotelu turecké lázně, sauna a fitness, úroveň posoudit nemůžeme, nebyli jsme tam.

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

Pláž u moře v úseku našeho hotelu byla poměrně dost oblázková, do vody se ale dalo jít bez bot. Bohužel jako už jsme zažili i jinde opět zde probíhal boj o lehátka a slunečníky typem kdo dřív přijde tak dřív mele. O půl sedmé ráno byly zahájeny dostihy na pláž kde si lidé obsadili lehátka a slunečníky, odešli a ukázali se tam třeba až v 16 hodin odpoledne. Převážně se jednalo o turisty z rusky a podobně hovořících zemí. Naštěstí tedy asi o 50 metrů dál byla pláž z hrubého písku na které se dalo ležet i bez lehátka pouze na osušce. Na plážovém baru k dispozici pouze místní pivo a nealkoholické nápoje, což také vnímám jako mínus. Jinak pláž vcelku čistá a udržovaná.

V okolí na plážích jiných hotelů jsme si všimli informačních tabulí s upozorněním, že je zakázáno obsazovat lehátka a následně se na nich nezdržovat. V případě že bude lehátko delší dobu obsazeno osuškou a nikdo se tam neobjeví tak bude osuška odnesena na recepci. Navrhovala bych zavést stejný postup. Obávám se, že kdybychom se pokusili osušku z obsazeného lehátka sundat sami tak bychom asi byli ukamenováni převážně ruským klanem turistů, takže jsme si to opravdu netroufli, tvářili se dost majetnicky úplně ke všemu.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Do centra místní části cca 300 metrů, nějaké ty obchody tam byly, ale lepší bylo zajet si místním autobusem za 1,5 eura do Alanye, tam bylo i na co koukat. Cesta trvala asi půl hodiny a dala se přežít. Jinak v okolí hotelu byly pouze další hotely a k vidění tam, kromě výhledu na dva velké hotely na vyvýšených kopcích, nebylo vcelku nic. Rušná hlavní silnice zase až tak nevadila, ve dne jsme ji vůbec nevnímali, v noci byl provoz mírný a hluk z ní přehlušil zvuk moře, naprosto fantastický....

Celkový dojem  průměrně (2,8/5)

Byli jsme v Turecku poprvé a celkově tato dovolená splnila naše očekávání. Žádný velký luxus, nicméně odpovídalo to 4 hvězdičkám určitě víc než 4 hvězdy v Řecku. Na žádný problém jsme tam nenarazili, docela jsme si to užili. Tento hotel bychom doporučili ne až zase moc náročným klientům, rozhodně ne lidem, kteří od dovolené očekávají že vše bude luxusní a ani ne konzumentům masa. Jinak našim známým určitě ano.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 13
z 34 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání