Napsat recenzi

Naprosto perfektní dovolená

Recenze hotelu Jasmine Beach Resort **** (Turecko - Alanya - Avsallar)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: září 2012
Přečteno: 892x
Recenze se líbila: 528 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Naprosto perfektní dovolená, která splnila vše, co jsme očekávali. Vřele doporučuji všem, kteří si chtějí užít pohodovou a klidnou dovolenou, ale i milovníkům různých sportovních aktivit. Převážnou většinu hostů tvořili Němci (řekla bych tak 95%). Sem tam nějaký ten Rus nebo Francouz a pár Čechů a Slováků z jiných cestovek, z té naší jsme tam byli jen my dva :) Byli jsme na konci září a já se bála, že tam už bude zima - nebyla, přes den se na sluníčku nedalo skoro vydržet, vítr tam nefouká, takže pro milovníky opravdu velkého tepla naprosto ideální :)

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hotel se skládá z hlavní budovy, kde jsou všechny pokoje s výhledem na moře a z komplexů třípatrových vilek. My jsme byli ubytovaní právě v jedné z vilek, v přízemí s teráskou, hned před jedním z bazénů. Ze začátku jsem byla trošku zklamaná, protože jsem chtěla výhled na moře, ale nakonec jsme byli spokojení, protože tam byl božský klídek, zatímco lidé ubytovaní v hlavní budově tam měli po nocích dost rušno. Samotný pokoj byl menší, hlavně jsme měli dost úzkou postel, ale vyspali jsme se naprosto v pohodě. Nábytek vypadal nově, každý jsme měli svůj noční stolek a skříň s ramínky, v jedné z nich byl i trezor (zdarma). Velký toaletní stolek se zrcadlem, minibar denně doplňován dvěma 1,5 l lahvemi vody. V koupelně umyvadlo, sprchové gely, šampony, fén, wc a zděná prosklenná sprcha. Akorát osvětlení v koupelně bylo takové trošku střídmější, ale to nám nevadilo. Na terásce dvě plastové židle, stolek a sušák na prádlo. V celém areálu bylo čisto, zahrady byly udržované a byl tam stále cítit jasmín. 4 venkovní bazény, jeden se skluzavkami pro děti.

Strava a stravování  průměrně (4,8/5)

Zatímco loni v Egyptě jsme tak trošku umírali hlady, tady jsme si to vynahradili. Neskutečné množství jídla na snídaních, obědech i večeřích, musel si vybrat každý. Opravdu všeho hromady, hlavně zeleniny a ovoce (melouny, jablka, hrušky, broskve, hroznové víno atd.). Dále hranolky, krokety, rýže, brambory, těstoviny, kuřecí, hovězí, krůtí, mleté maso. Spousta moučníků - opravdu hodně sladké, dobré byly hlavně pudinky. K snídani několik druhů pečiva, sýrů, salámů, cereálií, jogurtů... Přes den na pláži pizza, hamburgery, půlnoční polévka... K večři zmrzlina. K pití v rámci all in nealko (voda, cola, sprite, fanta, džusy, ledová tříšť, káva, cappuchino, horká čokoláda), alko (whiskey, rum, vodka, raki, brandy). V restauracích čepují do velkých sklenic, v beach barech do menších papírových nebo plastových kelímků.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Úklid perfektní, každý den ustláno a čisté ručníky. Další služby personálů - číšníci barmani jsou milí, ochotně nalijí vše, co chcete a kolik chcete, smějí se na vás, netváří se nepříjemně. Hotelový fotograf vás zdarma vyfotí a když se vám fotky líbí, můžete si je pak koupit (5 eur/fotka). Recepční jsou takoví neutrální. Animátoři jsou milí a nevtíraví, každý den probíhaly nějaké sportovní aktivity typu vodní gymnastika, vodní pólo, plážový volleybal, hry u bazénu atd. My jsme se neúčastnili, chtěli jsme jen relaxovat. Večerní přestavení byla trošku slabší a poměrně nudná, nějaké ty tanečky, šaman show atd. Vtipná byla volba mistra hotelu, ta nás opravdu velmi pobavila :) Jinak je super, že tam vůbec nehledí na to, odkud jste - všichni mluví anglicky, německy, rusky nebo francouzsky, i italštinu jsem tam zaslechla. Dokonce umí i pár slovíček česky :) Plážové osušky si můžete půjčit na kauci 10 eur, při odjezdu vám je vrátí. Můžete si je měnit každý den. Zdarma sauna a turecké lázně, masáže apod. už za poplatek.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Pláže jsou tam de facto dvě a hned u hotelu, nemusíte žádným podchodem nebo nadchodem. Jedna je s přímým vstupem do moře, druhá jakoby z mola a po schůdkách, dále je tam ještě jedno další molo. Pláže byly čisté, pořád tam pobíhali uklízeči a sbírali odpadky. Pláže jsou převážně písčité s drobnými kamínky, v moři už jsou ale opravdu velké a nepříjemné kameny - nutné boty do vody, pak je vše ok a můžete se pohybovat a plavat jedna báseň. My jsme je naštěstí měli, ale cca 95% lidí ne a měli co dělat, aby pak vylezli z moře. Vstup je dost příkrý, cca 3 metry a už nestačíte na dno. Většinou jsme měli super velké vlny, moře i tak bylo poměrně čisté a když bylo klidné, viděli jste bez problémů na dno. U pláže s molem se dá i šnorchlovat, nějaké rybičky a lastury tam k vidění jsou, vyzkoušeno :) Moře i na konci září neuvěřitelně teplé.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Hotel stojí docela na samotě, když výjdete z hotelu, tak po pravé straně není vůbec nic. Když se však dáte na levou stranu, ihned uvidíte několik místních obchůdků, kde nabízejí všechno možné, od jídla až po kabelky. Když se půjdete ještě trošku dál, narazíte i na obchodní centrum, takže perfektní. Obchodníci jsou milí a nevtíraví, nic vám nenutí a ceny mají překvapivě nízké. My platili eurem, ale berou i dolary a samozřejmě jejich měnu.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Náš celkový dojem z pobytu je výborný, měli jsme se skoro jako v ráji, jen škoda, že to tak rychle uteklo. Příště pojedeme na dva týdny.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání