Napsat recenzi

Super dovolená :-)

Recenze hotelu Riadh Palms Resort & Spa **** (Tunisko - Sousse - Sousse)

Hodnocení:
průměrně: 3,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2019
Přečteno: 867x
Recenze se líbila: 223 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0

Pro hotel Riadh Palms jsme se s přítelem rozhodli narychlo, vlastně den před odletem, bez toho, že bychom nějak zvlášť četli recenze apod., takže jsme pořádně ani nevěděli, do čeho jdeme. Byl to velmi rychlý last minute za velmi příjemnou cenu a musím říci, že realita předčila naše očekávání. Ano, pár maličkostí by se našlo (myslím, že ale to asi snad naprosto všude, při jakémkoli zájezdu, kór do takovýchto destinací jako Tunis nebo Egypt), ale pozitiva převyšovala. Dovolenou jsme si užili se vším všudy a vrátili se opálení, odpočatí a s úmyslem se někdy v budoucnu vrátit...

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Hotel je velice rozlehlý, v době našeho pobytu byl 100%ně obsazený. Disponuje 9 patry, přičemž my byli ubytováni v 6. patře. Celé toto patro bylo zrekonstruované - pokoje, chodby, podlahy, vše. 7. patro, jak jsme viděli, zřejmě zrekonstruováno nebylo, protože chodby byly staré, koberce na chodbách byly špinavé. Na našem patře koberce nebyly, nýbrž nová dlažba. Pokoj byl opět zrekonstruovaný. Měli jsme dvoulůžkový pokoj s přistýlkou s novými matracemi, nová dlažba, nový nábytek. TV fungovala, klimatizace též. Nevyužili jsme možnosti pronajmout si na pobyt ovládání ke klimatizaci, stačila nám tak, jak byla nastavena, i když je pravda, že v noci nám byla kapku zima, neboť přikrývky jako takové zde nebyly, spalo se pod prostěradly. Ručníky jsme měli denně vyměněné (pokud jsme je ovšem nechali na podlaze koupelny), stejně tak jsme měli denně doplněnou vodu. Lednička v pokoji chyběla, ale dalo se. Trezor na pokoji byl, ovšem za poplatek. My jsme trezor nevyužili, věci jsme si uschovali porůznu do kufrů, které jsme uzamkli. Denně jsme však paní pokojské nechali na pokoji dolar, tak si myslím, že ani riziko nějaké krádeže nehrozilo. Vždy jsme měli dobře uklizeno, nebyl problém s ničím. Teplá voda tekla také po celou dobu pobytu. Náš pokoj měl balkon s výhledem do ulice. Na balkoně byly dvě křesílka a menší stoleček, na zdi pak prostor pro pověšení plavek. Balkon byl celkem prostorný. Bohužel místní žijí hlavně v noci, tudíž na spánek to v tomto pokoji moc nebylo, neboť venku se stále něco odehrávalo - buď velmi hlasitá hudba nebo obrovské oslavy vítězství Tunisu v jednotlivých fotbalových zápasech (troubící auta, křik, halas, hudba apod. - třeba do 2 až 3 hodin do rána). My jsme si moc z pokojů vybírat nemohli, neboť jsme jeli na last minute ze dne na den, ale příště bychom jistě volili pokoj směrem k moři, už i proto, že jak jsme viděli, vyhlídka z takového pokoje, kór z vyššího patra, byla naprosto jedinečná a překrásná.

Jinak, pokud se týká check in - proběhl naprosto v pořádku, rychle, jelikož jsme přijeli do hotelu kolem 16. hodiny, na pokoj jsme vůbec nečekali. Při přihlášení je třeba zaplatit pobytovou taxu (cca 40 dinárů za pokoj/pobyt - směnit dináry lze hned vedle recepce ve směnárně, kurz je v pořádku, žádné okrádání). Poté jsme ihned obdrželi kartu od pokoje. V hotelu jezdí několik výtahů, my víme minimálně o čtyřech. Jsou vždy 2 vedle sebe, přičemž je třeba dát pozor na to, že jeden jezdí vždy pouze do lichých pater a druhý pouze do sudých pater. Nevím, proč to tak mají. Je třeba si na to chvíli zvyknout. Protože tam však bylo opravdu hodně hostů, občas jsme vyjeli lichým výtahem do 7. patra do 6. si pak seběhli :-)

Strava a stravování  průměrně (3,4/5)

Strava byla výborná. Oproti Egyptu je Tunis orientován tak nějak proevropsky, takže strava podle toho vypadala. Občas ostřejší jídlo, samozřejmě žádné vepřové, ale jinak výborné, výborné, výborné. Všeho dostatek, stále doplňováno. Hodně kuřecí maso (pečené, dušené na kari, špízky, dokonce kuřecí řízky!!!), hovězí maso (guláš jak z hovězího masa, tak z vnitřností - což já nemusím, přítel však ano), hodně ryby - jeden den i tuňák, kterého kuchař porcoval přímo před námi. Přílohy - brambory vařené, pečené, hranolky, rýže na různé způsoby, těstoviny na přání. Spousta zeleniny - syrová i dušená, spousta ovoce - hroznové víno, nektarinky, broskve, žlutý i červený meloun atd. K tomu vždy 2 druhy polévek - nezkoušeli jsme.

Snídaně - vždy v hlavní restauraci - celkově slabší, ale dalo se. Vždy volská oka nebo omelety, míchaná vejce (ta byla příšerná, byla ve várnicích a naprosto "na šrot"...), párečky, fazole, salám, sýr, margarín (docela ušel), marmelády, med, jogurty (nechutnaly nám, byly takové umělé), mléčná rýže (nezkoušeli jsme), sladké pečivo (výborné), místo chleba různé večky k nakrájení, káva z automatů (takže latté, capuccino, čokoláda aj.), čaj, mléko, několik druhů džusů z automatů (ananasový, pomerančový, jablečný...). Samozřejmě různé cereálie apod.

Obědy - probíhaly vždy od 12:30 hod. do 15 hod. v hlavní restauraci i v restauraci u bazénu - jednodušší, ale výborné. Vždy nějaké maso - kuřecí (řízky, na kari, pečené) + hovězí (guláš), rýže, brambory, těstoviny, zeleniny, ovoce - žlutý a červený meloun, občas avokádo.

Večeře - zhruba od 19:00 hod. do 21:30 hod. v hlavní restauraci, jsou rozděleny na dvě etapy kvůli většímu množství hostů, v mezidobí je restaurace na půl hodiny uzavřena, aby mohly být doprostřeny stoly a doplněno jídlo (ke konci našeho pobytu už však nezavírali ani na tu půlhodinu) - větší výběr, výborné. Opět několik druhů mas na různé způsoby, ryby, dokonce kuřecí nugetky, výběr příloh - brambory, hranolky, rýže, těstoviny - i na přání, zelenina, ovoce, dezerty (ušly, ale nijak zvlášť mě nenadchly), zmrzlina (vždy 2 druhy), dále různé studené saláty, dušené krájené maso (kuřecí nebo hovězí), sýry, olivy, pečivo atd.

Při obědě i při večeři k dispozici cola, sprite, fanta, víno červené i bílé (bylo opravdu dobré), pivo. Vše v dostatečném množství, byla i možnost vzít si lahev přímo na stůl.

Je pravda, že při tom počtu hostů číšníci nestíhali, přesto jim nelze vytknout nic špatného. Snažili se, byli milí. I tak jsme si ale většinou sami obstarali příbor, ubrousky i skleničky na pití, sami jsme si vzali právě láhev coly nebo něčeho jiného na stůl. Pokud se týká snídaní, byly obrovské problémy s hrnky a se skleničkami na džus. To bylo opravdu velmi nepříjemné. Bohužel, za celý pobyt to nebylo jiné, denodenní boj o hrnky a skleničky, občas i o příbory.

Samozřejmě občas byl v restauraci nepořádek, ale to dělají hosté, za to nemůžou zaměstnanci. Ti se naopak snaží co můžou vše hned odklidit, ale občas to prostě hned nejde. Jinak, pokud jde o fronty, tvořily se u hlavních pultů s jídlem, u ranních palačinek, u večerní zmrzliny, a hlavně u kávy a automatů na džusy. Lidé hodně předbíhali, byli nevychovaní. Nevím, jestli měli takový hlad nebo si mysleli, že o něco přijdou. Nebylo třeba předbíhat, jídla bylo opravdu dostatek.

Jinak u bazénu po obědě začali smažit koblížky, které se poté obalovaly v cukru (byly opravdu výborné) a péct palačinky. V baru na pláži (byl vlastně hned za rohem) pak dělali ob den pannini nebo plněné bagety. V baru na pláži pak k dispozici opět kávový automat (stejně tak lobby baru) a automat na džusy + rozlévaná cola, fanta, sprite, pivo (bylo ovšem spíše teplé, což je škoda, protože jinak by bylo dobré).

Na stánku u bazénu míchané drinky, totéž v lobby baru.

Co nemohu z vlastní zkušenosti doporučit je objednat si večeři ala carte. Za týden pobytu je jedna zdarma, my si zarezervovali rybí. Byla to hrůza, děs, běs. Večeře byla sice hezky prostřená, ale obsluha zaostávala, jídlo bylo hrozné. Úvodem jsme dostali rybí polévku, která chutnala jako když rozmixuju naše olejovky v tomatu, prostě naprosto nic moc, dále následoval rádoby krevetový koktejl (asi 2 krevetky se zeleninovým salátem), završeno vše bylo chodem takovýmto - na oválném talíři se krčila dvě malá zamotaná do kulata filátka z oné blemtavé ryby (jež je často k dostání v Egyptě, něco jako pangas), k tomu rýže, dvě malinkaté vařené brambůrky a trošička dušené zeleniny. Toť vše. Žádná grilovaná nebo pečená mořská ryba, nic takového. S přítelem jsme ani nečekali na konec večeře a šli se najíst do hlavní restaurace, kde naopak ryby byly velmi dobré. Nevím, co to mělo znamenat, ale rozhodně bych se takto s takovouto večeří ala carte nikde neprezentovala....

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Personál hotelu vesměs příjemný, nesetkali jsme se s problémem. Pokojská nám pravidelně dobře uklízela, doplnila vodu, vyměnila ručníky. Směnárna v pořádku, recepce v pořádku, číšníci v pořádku, stejně tak security na pláži, kteří kromě ostrahy na požádání přinesli lehátka. Vstup před hotelem je rovněž hlídán, občas detektorem ověří kabelku či tašku, na pláži pak securiťáci asi 4.

Jinak ze služeb hotelu jsme nic nevyužili, ale vím, že nabízeli masáže a kosmetiku a asi i něco dalšího.

Hotel má velký bazén v krásné palmové zahradě. Bazén je veliký, přesto byl naprosto plně obsazen hosty. Voda byla čistá a teplá, večer byl bazén krásně nasvícený. Byla i možnost večerního koupání, nikdo nikoho z bazénu nevyhazoval, takže lidé se koupali i za tmy, a to nejen v bazénu, ale i v moři.

Samozřejmě v nabídce od CK byly i výlety, které jsme vzhledem k délce pobytu (8 dní) nevyužili, ale pokud se někdy vrátíme a bude to na delší dobu, zaujal nás dvoudenní výlet (návštěva kolosea, jízda na velbloudech, sjíždění saharských dun na džípech, oáza s vodopády, návštěva troglodytu a samozřejmě návštěva kulis městečka z Hvězdných válek). Ubytování při tomto výletu bylo na hotelu s možností koupání v bazénu, takže si myslím, že by i odpočinek byl aspoň trochu zaručen :-) Možná má někdo s tímto výletem již zkušenosti, já ne, zmiňuji jen, že mě zaujal.

Jinak večerní animace hodnotit nemohu, neúčastnili jsme se, chodili jsme spíše do městečka. Každopádně je v hotelu celkem vyžití pro děti - hodně herních automatů, dále kulečník, skákací hrad se skluzavkou, tetování hennou aj.

Pláž a moře  průměrně (3,9/5)

Pláž je písečná, moře čisté, teplé. Občas byly i větší vlny, takže o zábavu postaráno :-) Moře je mělčí, vstup pozvolný, není moc k plavání, část k "plavání" je vyhrazena bójkami, neboť hned vedle pláže je hojně využíván padák, tudíž za bójky se nesmí kvůli člunům, případně kvůli skútrům. V moři občas řasy, ale nic strašného, většinou byly odklizeny. Občas v moři plaval igelitový sáček apod., takže trochu smutný pohled v dnešní přeplastované době. Jinak ale moře krásné, tyrkysovo-modré. Slunečníků a lehátek v našem termínu na pláži dostatek, samozřejmě místa hned u moře zabrána již časně ráno. Na pláži security ochranka, plážový bar. Líbilo se nám, že pláž od moře byla oddělena nižším nataženým lanem - tím byl zajištěn klid turistů od místních prodejců, kteří za toto lano nesměli, své výrobky tak nabízeli jen v prostoru mezi lanovím a mořem, ale stačilo říct "No" a byl klid. Nabízeli malé palmičky, hroznové víno, popcorn, šátky a také osušky. Na tomto místě chci podotknout, že hotel NEMÁ ve svých službách půjčování plážových osušek!!!! Sice jsme toto nevěděli, ale protože vždy beru aspoň dvě osušky s sebou, tak nám na ten týden jakž takž stačily, ale ostatní, kterým osušky chyběly, museli tyto dokoupit. S nákupem osušek problém není, nejsou ani nijak drahé, i hezky vypadají, ale jsou to taková spíš plátna než froté osušky, takže je určitě lepší vzít si nějakou tu osušku s sebou z domova.

Jinak, plážový bar fungoval v pořádku, byla i možnost posezení.

Samozřejmě probíhaly animace, ale ani ne tak u moře, jako spíš u bazénu. U moře asi tak pouze volejbal, u bazénu pak nějaké cvičení.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Okolí hotelu celkem šlo. Vzhledem k tomu, že byl hotel blízko historického centra, bylo okolí celkem čisté a relativně klidné. V nejbližším okolí jsou různé obchůdky, většinou za fixní cenu - dá se platit kartou, ale ne všude, pokud jde o hotovostní platby, většinou všude berou dináry. V obchůdcích ve Staré Medině (tj. tržiště včetně tradičního ukřičeného tržiště) lze platit i dolary nebo eury, ale je určitě lepší si peníze směnit a platit všude dináry nebo právě kartou, pokud to jde. Ve Staré Medině je k dostání naprosto vše, ceny jsou přiměřené. Většinou se zde smlouvá. Smlouvat se musí rázně, musí se překonat i leckdy nepříjemné chování prodávajícího. Pozor na to, že často přímo na tržišti, ale i ještě i na ulici daleko před tržištěm si turisty vyhlédne nějaký "patron", který se pak pasuje do role průvodce. Dovede vás ke stánkům s kořením, s oblečením a obuví, se šperky, s kůží. Tam vás představí prodejci a pak na vás počká, aby vás dovedl dále. Nemusíte s ním chodit, nejsou nepříjemní. Nebo s ním může jít kousek, pak poděkovat, rozloučit se. Samozřejmě poprosí o nějaký ten peníz - stačí jen něco málo, třeba 2 dináry, spokojí se s tím a nechá vás dál už jít samotné. Prodejci ani lidé na ulici nijak zvlášť neobtěžují, tolik nelákají, nejsou tak vlezlí. Je často slyšet kromě arabštiny i francouzštinu, ale domluvíte se dobře anglicky. Taxíky pro turisty jezdí tak za 5 dinárů. Lze usmlouvat cenu nižší, ale pro turisty je prostě malinko jiná taxa. Pořád to ale jde. Taxíky jsou oranžové a jezdí jich opravdu mnoho. Lze využít i vláček, ale na ten pozor. Je lepší koupit si pouze jednosměrnou jízdenku, protože ač bude "strojvedoucí" nabízet jízdenku výhodnou, zpáteční, je pak problém ten, že jiný vláček (mají různé barvy) vás pak na tu jízdenku nevezme a nikde není jistota, že ten "pravý vláček" ještě ten den dorazí... Na vláček lze mávnout kdekoli po cestě, komukoli zastaví. Bývá celkem hlučný, hraje se v něm a zpívá :-)

Celkový dojem  průměrně (3,3/5)

Závěrem shrnu asi tolik, že do tohoto hotelu bych se kdykoli vrátila, třeba teď hned :-) Opravdu jsme si to s přítelem užili, odpočinuli si, dobře se najedli, krásně se opálili a přes nějaké ty malé nedostatky (viz pokoj na stranu do ulice, liché a sudé výtahy, nevychované lidi v jídelně) se povznesli. Dovolená se nám líbila a myslím, že do tohoto hotelu se klidně v budoucnu rádi vrátíme.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 43
z 80 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sousse - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání