Napsat recenzi

Hannibal Palace - El Kantaui - jen slova chvály

Recenze hotelu Hotel Hannibal Palace ***** (Tunisko - Port El Kantaoui - Port El Kantaoui)

Hodnocení:
průměrně: 2,8/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2013
Přečteno: 344x
Recenze se líbila: 413 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 1

Přijely jsme s kamarádkou 21.6.2013, asi v 8 hodin ráno. Po vyplnění hotelové karty nás okamžitě ubytovali, zcela zdarma nám (zřejmě i s ohledem na to, že ubytovaných bylo jen málo hostů) dali pokoj s výhledem na zahradu, bazén a moře.

Oproti loňskému ubytování v Soviva rezort, kde se lidé rvali o lehátka a vzájemně si je kradli, tady byla absolutní pohoda. U bazenu plno lehátek, na pláži také. a oproti Sovivě, zcela zdarma. Platily se jen matrace, 3 TD.

Ubytování  průměrně (2,9/5)

super. Jen jednou nám netekla teplá voda, tak jsem šla nahlásit problém, přišel technik (někdo nám omylem otočil kohoutem ve stoupačkách, což nám sice bylo jasné, ale nevěděly jsme který kohout je náš) kohoutem otočil a bylo zase všechno v pořádku.

Na pokoji je k dispozici lednička zdarma, ta je taky fajn, i ona se trošku porouchala, ale okamžitě hotel zajistil opravu.

čisté ručníky v koupelně byly samozřejmostí každý den, ať jsme chtěly nebo ne :-)

Strava a stravování  průměrně (3,1/5)

jídla bylo dost, bylo výborné, těstoviny, rýže, vařené i zapečené brabory, dušená zelenina, pečená rajčata, ryby, různé druhy mas, zeleninové saláty. olivy ráno i večer, polévky

snídaně asi 4 druhy sýrů, salám, vajíčka vařená 3 min, 5 min, dělali i omelety, opět i teplá zelenina, jogurt, marmelády, máslo, vločky, čaj, mléko, káva, odporně sladké džusy ALE poprvé v životě jsem zažila že tam byla možnost si tyto sladké džusy ředit vodou

Opět mohu srovnat se Sovivou, u jídla pohoda, nikdo se nerval, nestrkal... číšníci vstřícní, úslužní. 2x se mi stalo že sjem neměla u sebe dost peněz na zaplacení lahve s vínem, tak nebyl problém, peníze stačily druhý večer...

Vždycky jsem si myslela, že jen češi kradou u snídaně houstičky, ale zjistila jsem že to dělají všichni, napříč národy... Rusové, Poláci, dámy otevřou taštičku, nasypou tam talíř buchtiček a radostně odcházejí...

a před poslední večeří všem turistům nazdobili číšníci hezky stůl a dokonce jsme zrovna my měli k večeři mimo jiné tedy v nabídce pečené mušle :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,6/5)

animáci se hostům věnovali, vodní aerobik, cvičení u bazenu, tanec, ping pong, voleyball...jen večer se moc animační zábava nekonala, protože jak jsem psala výše, bylo méně hostů, věřím ale že v hlavní sezoně to bude jinak, na druhou stranu v Marině je spousta vyžití, restaurace, kavárny, vodní dýmky, čerstvý mátový čaj dělají

Nádherný velký bazen + samostatný bazen vyhrazený dětem, kde je velmi mělko (přesto se tam dá plavat), a tím se z tohoto bazénu stávají termální lázně :-)

hotel má krásnou zahradu

vedle bazenu je velká restaurace s terasou a úžasným výhledem na marinu a moře

a jsou tam toalety, dost blízko bazenu i moře, aby lidi nemuseli čurdit do vody, jak bývá zvykem :-)

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

no pláž asi mohla být čistější, ale koneckonců, co tam nenasypou místňáci, to tam nasypou turisté... občas nějaký ten střep, vajgly,kelímky, jednou byl na pláži přesně podél moře rozsypaný zeleninový salát, no a všudypřítomné řasy, s tím se asi těžko co nadělá

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

v celku čisté a upravené, jen v menších zapadlých uličkám přece jen je místní kolorit a na pořádek se příliš nehledí, ale to je stejné v centru PHY...

El Kantaui má naprosto vynikající polohu. Hotel Hannibal je kousek od zastávky busu č. 12, který jezdí do Sousse - Medina cca za 660 milimů,20 min jízdy, jinak v samotném EL K je spousta obchodů pro turisty, co je ale opravdu důležité, je tam Magazan Generali, státní obchod, který je opravdu dobře zásobený, vším jídlem, pitím, drogerií, ovoce, zelenina, no a samozřejmě ve druhé části obchodu i drahý alkohol, Tuniská vína, pivo

v okolí mariny, i kousíček dál, u hrající fontány je plno restaurací, např. ĽOpera, doporučuji...

několikrát, ne tedy v Opeře, jsme chtěly palačinky, ale řekli nám že mají rozbitý přístroj pro jejich výrobu, ale asi to taky patří k místnímu koloritu :-)

a vynikající espreso dělají v restauraci Emira, v Marině

skvělý čerstvý mátový čaj v Opeře

Celkový dojem  průměrně (2,8/5)

Já jsem prostě nadšená.

CK nabízí různé výlety, ale já už byla v Tunisu hodněkrát, tak jsme tentokrát zvolily samostané výlety "vlakem" Metro du Sahel, který jezdí ze Sousse, od přístaviště pirátských lodí, cca 2x za hodinu a půl, ale tím že má Hannibal, oproti Sovivě výbornou polohu, byly jsme v Sousse skoro každý den.

fakt doporučuju, ale kdo je šťoura, ten si najde všude něco!

a ještě musím zdůraznit, že celkově je hotel klidný, neřvě tam z reproduktorů hudba příliš hlasitě, hotel je situován spíš v zálivu, takže opravdu pohoda.

Sousse kromě Mediny má krásné muzeum Mozaiek, na samém konci mediny, směrem od Soula centrum (obchodák pro turisty), , vřele doporučuju muzeum Dar Essid, dále jsou tam křesťanské katakomby, za drobný peníz vás pustí na Olympijský stadion...

dokonce tam někde je Židovská synagoga, ale tu jsem stále ještě nenašla.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 7
z 19 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

renata: velká spokojenost s pobytu - 9. 7. 2013 18:51

naprostý souhlas reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Port El Kantaoui - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání