Napsat recenzi

Celkem prima dovolená

Recenze hotelu El Mehdi Hotel PrimaSol **** (Tunisko - Mahdia - Mahdia)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2019
Přečteno: 227x
Recenze se líbila: 206 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Pokud si člověk uvědomuje, do jaké jede země, bude spokojený.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Úroveň pokojů se opravdu nerovná 4*,jak uvádí CK. Ve srovnání s Tureckem, Řeckem nebo Španělskem jsou to max. 3. Nicméně jsou čisté a denně se provádí úklid.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Kuchyně byl pro mne zážitek. Je opravdu vynikající. Vždy velký výběr různých druhů mas, často mořské plody, denně alespoň dva druhy ryb. Dokonce se setkáte i s vepřovým. Skopové minimálně, spíše jehněčí. Jinak kuřecí, hovězí, telecí. Během našeho desetidenního pobytu se chody opakovaly minimálně. Obrovské množství zeleniny, jak tepelně zpracované, tak salátů, nebo jednodruhové. Vždy alespoň 3 druhy typických tuniských jídel. Jinak je samozřejmostí pasta a pizza. Jediné co se nedá jíst jsou brambory. Na ty si počkejte domů. V některých tuniských hotelech s programem all inclusive si turisté platí vodu. V Primasolu si jednoduše v lobby baru řeknete o velkou vodu. Opravdu celý den je vždy otevřená nějaká restaurace nebo bar, kde si dáte jídlo a pití. Mimo snídaně, oběda a večeře v hlavní restauraci, je potom otevřen velký bar s terasou u pláže. Tam je možné i obědvat, ale ne v plážovém ohozu. V tom se smí pouze na terasu. Odpoledne je vzadu na této terase otevřený stánek s palačinkami a sendviči. Nápoje je možné si dát také v baru u pláže a u bazénu. Večer od 22 hod do 6 do rána je otevřen night express bar, kde vám udělají čerstvou pizzu, k dispozici je také polévka, zákusky a ovoce.

Co se týče obecně pití, tak jejich rozpustné nápoje jsou šíleně sladké. K snídani je lepší zvolit čerstvé šťávy. Denně jsou dva druhy. Vždy citronáda a k tomu šťava z hroznového vína, pomeranč nebo řepa. Celou dobu je pravidelně doplňují. Doporučuji nezkoušet bílé víno. Opravdu se nedá pít. Všechny nealko nápoje na pláž jsou rozlévané do malých kelímků. Pivo cca třetinka. Doporučuji vzít vlastní větší kelímky. Na ty potom na pláži pozor, stává se, že vám je seberou, když uklízí prázdné. Pokud necháte rozpité pivo u lehátka a jdete se koupat, uklidí ho také, takže jdete opět pro nové.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Z hotelu není potřeba vystrčit nos. Je zde vše, včetně obchodu se suvenýry. V areálu se pohybuje pár prodejců výletů, šperkař a maséři. Nejvíce otravní jsou prodejci výletů. Pokud hned kategoricky neřeknete, že nechcete a odkážete je třeba na zítra, tak vás rozhodně udolají. Nicméně třeba výlet vláčkem je celkem fajn. Pokud člověk rozumí alespoň trochu anglicky nebo rusky, rozhodně pochytí něco o historii Mahdie. Že vás potom průvodce zavede do obchodu, kde je rozhodně s majiteli domluvený, je celkem jedno. Nějaké suvenýry chce stejně každý koupit. Cenu většinou usmlouváte o čtvrtinu až třetinu dolů.

Personál hotelu je většinou velmi milý a vstřícný. Až na výjimky, což je některý z barmanů v lobby baru. Počítejte s tím, že je lepší peníze měnit už na letišti. Personálu se dává se tam všimné 1-2 TND. Po příjezdu do hotelu se vám na kufry vrhne portýr a ten automaticky natahuje ruku. Nám nezbylo, než mu dát 5 euro.

Resort je jinak perfektně udržovaný a čistý. Pokud počítáte, že budou k dispozici ručníky na pláž, tak jsou, ale za poplatek 0,5 TND/ks a vratnou zálohu 10 EUR/ks. V recepci uhradíte poplatek a zálohu, obdržíte kartičky, které předáte ve stánku po cestě k pláži. Každý den si je od 8.30 do 11.30 můžete vyměnit za čisté. Právě u tohoto stánku denně posedávají zmínění prodejci.

Bazén je pro tak velký hotel malý a věčně plný. Druhý bazén, pod terasou, je celý den na slunci a velmi teplý. WiFi je slabá a pouze v lobby, na terase před hotelem a překvapivě dosáhne na levou stranu pláže pod restaurací Blue. Heslo na WiFi "El Mehdi hotel" je 123456789.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Mahdia má údajně nejkrásnější moře v Tunisku. Pokud je klidné, tak bych s tím asi souhlasila, ale nikde jsem zatím neviděla plavat tolik plastu. V takové míře to bylo sice jen jednou, ale i tak to zkazí dojem. Někdy moře vyplaví trávy, ale s tím nic nenadělají. Trávy odklízí max druhý den. S lehátky není problém, pokud se dojde na pláž do půl 10. Vstup do vody je pozvolný, ideální pro malé děti. Pláž je relativně čistá, každý den uhrabaná, ale i turisté jsou bezohlední a přesto, že u každého slunečníku je koš, rozhazují nedopalky do písku. Věřím, že pro personál je nemožné vše uklidit.

Vodní sporty jsou k dispozici hned vedle hotelové pláže. Padák na 5 minut 70 TND/1os.,110 TND/2 os, banán 25 TND/os, lavice, kanoe.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

Prašná špinavá ulice. Pokud by někdo chtěl navštívit místní obchod, je cca 200 metrů na pravo od hotelu.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Jak jsem již psala. Každý si musí uvědomit, že jede do arabské země. My byli ze začátku rozčarovaní, ale celkově se nám potom líbilo. Některé věci jsme prostě přestali řešit. Myslím, že informace od CK Blue Style nebyly úplně dostačující. V den našeho příletu přijela zastupující delegátka, takže zřejmě neměla takový přehled. Ale myslím, že vše lze uvést na tabuli CK.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 18
z 21 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání