Napsat recenzi

Čtyřhvězdičková žumpa

Recenze hotelu Caribbean World Mahdia Resort *** (Tunisko - Mahdia - Mahdia)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 2 016x
Recenze se líbila: 458 čtenářům
Fotografie: 3
Videa: 0
Komentáře: 11
  • po dvou umytí rukou po dvou umytí rukou
  • podlaha v "uklizeném" pokoji č. 2 podlaha v "uklizeném" pokoji č. 2
  • Lednice v "uklizeném" pokoji č. 2 Lednice v "uklizeném" pokoji č. 2

První dovolená trávená ve 4hvězdičkovém hotelu se servisem all inclusive. Po tomto zážitku jsem si celkem jistá, že se vracím k cestování bez CK s letenkou v kapce a krosnou na zádech. Po pár takto strávených dovolených s bydlením v obyčejných hostelých a malých zakřiknutých hotýlcích jsem opravdu očekávala něco jiného. Počáteční šok z tohoto hotelu vykompenzovalo pěkné moře a příjemná široká pláž (lepší než sousední hotely) a nebe bez mráčku.

Ubytování  průměrně (3,1/5)

Jak mi napovídá popisek přidělené jedné hvězdičky - katastrofa. Po příjezdu cca o půl 1 ráno se nás snažili šoupnout do díry někde na konci hotelového komplexu. Před pokojem jsme původně rozespalé po 2,5 hodinách v busu mysleli, že obcházíme kaluž s průměrem asi půl metru. Po přiblížení se kaluž rozutekla a my s hrůzou zjistili, že ty tisíce mravenců si to míří rovnou do díry, kde máme bydlet. Takže po "boji" s pohůnkem, který nám chtěl nechat kufry na příjezdové cestě, jsme šli pokoj reklamovat a byli jsme odvedeny do dalšího pokoje. Uvítal nás smrad a boužel jsme po chvíli, kdy nás tu zanechali zjistili, že neodtékají odpady a po bližším rozespalém pohledu nás vyděsil humus co v pokoji vládl. Špína kam se člověk podíval, plíseň a lednička pokrytá vrstvou bůhví čeho. To už způsobilo docela šok, že opět budeme řešit výměnu pokoje.

Pokoj číslo 3, jehož výměnu jsme už řešili ráno s delegátkou nám vydržel :) I když po vystěhovaní předchozích hostů nebyl ještě uklizený, byl v něm i přesto větší pořádek a vůně než ta první kobka s mraveništěm do které nás chtěli strčit někde v sektoru s čísly 6000 a druhým chlívem se smradem, plísní a neodtíkajícími odpady v sektoru 5000.

Každý den bylo vytřeno a čisté ručníky - ložní prádlo nám bylo měněno max. 2x - asi proto, že jsme pustili dinár pouze jednou.

Strava a stravování  průměrně (2,9/5)

Jídlo vypadalo na první pohled dobře. Ale po pár dnech zjistíte, že se v podstatě vůbec nic nemění. Pokud čekáte u moře ryby budete zklamaní. Z místní kuchyně ochutnáte jen arabské placky, na které je většinou fronta. Bohužel se tu jídlo docela recykluje. Když je něco na oběd najdete zbytek namíchaný v něčem na večeři. Jednou se nám stalo, že bylo jídlo na oběd zkažené a to včetně zeleninových salátu, které byly jinak dobré. Těžko říct, jestli za to mohl asi tří hodinový výpadek elektriky večer před tím. Každopádně výsledkem místní kuchyně bylo vyloupané platíčko imodia a problémy i po návratu.

Do jídelny se obrňte. Ubrusy umaštěné, marně hledáte stůl kam si sednout, když nechcete vědět co jedl strávník před vámi. Jídlo je na stole, na židli i pod stolem. Nádobí je katastrofa. Talíř vám dokáže umastit ruce i když je vydáván za umytý. Sklo se umývá v prazvláštním saponátu nebo co to je, ale buď použijte jednorázový plastový kelímek nebo raději nečichejte ke sklu a pijte brčkem :).

Na místních drincích se dá přežít, ale pokud si rádi potrpíte na kvalitní alkohol zkuste uplatit barmana třeba někde vyloví i nějaký podpulťák a když ne třeba budete mít aspoň místo gin+sprite gin+tonik :)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Prostory hotelu jsou pěkné. Hotelový bazén je pěkný a velký, dá se v něm i zaplavat. Děti si taky přijdou na své.

Obecně platí buďte příjemní na personál budou taky. Pokud, ale chcete nějakou službičku či péči navíc budete muset pustit nějaké to všimné.

Místní animátoři jsou všudy přítomní a hlavně s dětma se vyřádí. Jejich večerní programy jsou hlavně pokud jde o tanec OK. POZOR pokud se vám budou snažit prodat CD s hotelovou muzikou. Jedno se nám snažili docela dost vnutit, ale asi nepočítali, že máme notebook. CD bylo prázdné a cena 10 eur.

Zvláště ženy bez partnera se budou potýkat s někdy až přehnanou pozorností místního personálu, ale dá se to zvládnou a pokud jste šikovné dá se toho s mírou využít :)

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Moře krásné, pláž příjemná a uklizená. Dost lidí tu píše, že měli problém sehnat lehátko. Tohle se nám nestalo (termín přelom 08/09). Od moře poměrně fouká, což má za následek vlny. Na druhou stranu se v nich dá docela dobře vyřádit :) Šnorchl a brýle si neberte, kromě pár zatoulaných rybek nic k vidění.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

Po několika navštívených zemích jak v asii tak v africe mě překvapilo jak strašný nepořádek panuje jak ve městech tak mimo ně. Na druhou stranu to vysvětluje představu o čistotě a stylu úklidu v hotelu.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Ubytování župma, jídlo nic moc. Naštěstí situaci zachránilo pěkné moře, nádherné počasí a bazén. Fajn personál a "animáci" :)

Pokud se i přes to rozhodnete pro tento hotel připravte si dost peněz na úplatky. Kdo nezaplatí je v humusu. Pro ubytování platí pravidlo chtít pokoj s co nejnižším číslem. Pokoje s čísly 1000 jsou evidentně pro VIP araby a rusy, čísla 2000 pokud vložíte do pasu na recepci nějakou zajímavou euro bankovku, 3000 už bylo obyvatelné a 5000 a 6000 ani nechtějte.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 45
z 89 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Jana: čtyřhvězdičková žumpa - 7. 9. 2014 20:31

Chtěla bych reagovat na recenzi paní Lucky,z tohoto hotelu jsme se vrátili 2.9.2014.Je pravda že Češi dostávají asi už automaticky ubytovaání v těch horších pokojích.My dostali na poprvé blok E s číslem něco kolem 6000,je pravda že jsme se hned vydali pokoj měnit.Po "úplatku" 40 eur jsme vyfasovali pokoj v bloku A (hl.budova) a to nemělo chybu,uklizeno každý den.Co se týče jídla asi jsme byli každá někde jinde,ale zase to záleží na zvyklosti a náročnosti klienta.Já byla v Řecku a Turecku a můžu říct,že velký rozdíl v jídle nebyl.Střevní potíže nikdo z nás neměl.S hodnocením pláže a animáků mohu jen s paní Lucií souhlasit,super!! reagovat

Tanja: Re: čtyřhvězdičková žumpa - 15. 9. 2014 20:42

Jani, doufám, že jste alespoň napsala stížnost na CK? Připadá mi nehorázná katastrofa, dávat 40 euro za lepší pokoj, aby se člověk dostal z žumpy, když modrá CK ve svém katalogu nabízí ráj na zemi a chce za něj nehoráznou částku a pak si musíte připlatit 40 euro, aby tomu tak bylo! reagovat

Tanja: Re: čtyřhvězdičková žumpa - 16. 9. 2014 12:50

Paní Jano, nebylo Vám líto těch 40eur, že musíte zaplatit za něco, co jste již zaplatila CK? Připadá mi to velmi špatné jednání ze strany CK, spoléhá na to, že si pokoj slíbený v jejich katalogu turista musí na dovolené uhradit bakšišem, jinak šup s ním do žumpy. Je to na stížnost a kompenzaci. reagovat

Katka: Re: - 8. 9. 2014 20:08

My jsme naopak měnili pokoj s číslem 3000 za 6000. Je pravda že ta 3000 byla nesrovnatelně lepší...ovšem pokoje s nižším číslem v hlavní budově jsou zase blízko u bazénu což znamenalo hudbu a hluk až do cca půl jedné ráno...což s malým dítětem bylo k nevydržení reagovat

Lucka: Re: Re: - 8. 9. 2014 22:57

Je pravda, že malé dítě a pokoj s vyhlídkou na bazén je kombinace, která tu nejde moc dohromady. Nejednu noc jsme si říkali, že nezávidíme lidem, co už chtějí spát a mají animační program v podstatě přímo až v pokoji. Nám se ten třetí pokoj v 3000 vydařil. Byl s výhledem na relaxační bazén, takže hluk žádný :) reagovat

Kristýna : Re: - 9. 9. 2014 17:35

S Luckou naprosto ve všem souhlasím. Byli jsme s přítelem ve stejném termínu v tomto hotelu a právě jedni z mála, kteří připlatili na recepci 10 euro za pokoj a můžu říct, že to byly nejlépe investované peníze. Pokoj s číslem 2000 byl vždy dobře uklizený, na balkóně z bočního pohledu výhled na moře, za trezor se nemusela platit záloha, protože byl na kód a i když byl kousek od bazénu, hluk nebyl až tak hrozný. Jediné co nám vadilo byla klimatizace, která je centrálně zapnutá od 15:00 - 00:00 po této hodině bylo vždy na pokoji šílené teplo. reagovat

Tanja: Žumpa - 15. 9. 2014 18:48

Lepší nadpis, snad ani tento hotel nemohl vystihnout! Nechápu jak může někdo napsat tomuto hotelu kladnou recenzi. reagovat

Andrea: čtyřhvězdičková žumpa - 19. 9. 2014 16:15

Tento nadpis opravdu sedí. Byla jsem konec srpna jako paní Lucka. Byla jsem v zminovaném bloku 6000 a tragedie,klimatizace nám vubec nefungovala a to jsme každý den řešili na recepci,vždycky poslali nějakého rádoby opraváře,který nic neopravil. Delegátka vůbec nereagovala na moje sms. Až pátý den pobytu jsem jí odchytla s tím,že chci sepsat reklamační protokol. To jsem se jí ještě zeptala,jak často se uklízí pokoje,že jsme tu pátý den a ještě nám nikdo neuklidit. To šla pořešit na recepci,tak nám odpoledne milostivě vyměnili ručníky a na otázku chcete i vytřít podladu jsem samozřejmě kývla. To bylo opravdu jednou za celý desetidenní pobyt,pak už se tam nikdo s uklizečů neukázal. O jídle raději ani nemluvím.jediné co bylo skvělé tak moře. reagovat

Tanja: Re: čtyřhvězdičková žumpa - 21. 9. 2014 19:04

Přesně tak. My jsme měli pokoj 6112 a katastrofa. Na prostěrdle jsem udělala suk, protože jezdilo a po celý pobyt, je nikdo nevyměnil, ani za bakšiš :) O nějakém úklidu nelze mluvit, jo jednou bych kecala, jsme měli z ručníků /mokrých/ udělané lebutě. Jídelna - děs,běs,fuj. reagovat

Katka: Re: čtyřhvězdičková žumpa - 26. 9. 2014 10:58

My byli nakonec taky na bloku 6000 a uklizeno bylo každý den. Je třeba nechávat na dveřích cedulku se zeleným kolečkem...když cedulka není tak neuklízí. Neříkám, že byl úklid nějak dokonalý...prach asi neutírají nikdy a pod postel jsem se radši nedívala...nicméně vyměněné ručníky, doplněný toaletní papír, zameteno a vytřeno jsme měli každý den :) reagovat

Tanja: Re: Re: čtyřhvězdičková žumpa - 26. 9. 2014 17:11

Předpokládám, že pokud si vezme bakšiš na polštáři tak do pokoje paní uklizečková vstoupila :) A ručník na zemi též neznamená nic jiného než vyměnit, ale možná za Vás tam ulízela jiná směna :) reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání