Napsat recenzi

Nebe - Peklo - Ráj

Recenze hotelu Solarus Imperial Park Hammamet **** (Tunisko - Hammamet - Hammamet)

Hodnocení:
průměrně: 3,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 209x
Recenze se líbila: 441 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Byl jsem poprvé v Tunisu, tak nemohu porovnávat s jinými hotely, ale na druhou stranu jsem již několikrát byl v Egyptě..... a mohu konstatovat, že hotel Solarus Imperial park byl asi nejhorší hotel ze všech. Hotel se na první pohled tváří útulně, v některých okolnostech i luxusně, ale po chvíli přichází vystřízlivění.:) V žádném případě nemůžeme hovořit o ****. Pokud bych hodnotil z ostatními, tak možná *** hvězda.

Letošní dovolenou jsem trávil s přítelkyní a kamarády. Protože jsme skromní mladí lidé, tak nám stačil alkohol, jídlo (AI) a pláž. S tím jsem dovolenou vybírali. Já osobně si jel vyčistit hlavu a zapomenout na všední starosti..

Ubytování  průměrně (3,5/5)

První co mě zarazilo, že osazenstvo, bylo jak v "Bibione" samej čecháček. Převážně omladina. Hodně arabů a minimum rusů s poláky.

Pokoj byl prostorný, vcelku i hezký. Klidně bych dal i 4 hvězdy, ale protože nám chyběl ťuplík na spínání sprchy, protejkal záchod a klimoška šla, tak na půl, tak dávám tři. Každý den uklízečka mění ručníky a uklízí pokoj. S čistotou jsem opravdu neměl problém.

Jen mě jednou překvapila uklízečka zarazila a to ve chvíli když jsem jí nechal 2 doláče na posteli, asi jí to urazilo a ten den si vzala jen peníze:) uklidit zapomněla

Šváby beru jako kapitolu samu pro sebe. V takovýchto zemích je to běžný tvor a tak mě ani nepřekvapilo, že jsme ho jednou v noci měli na záchodě, ale hned vzal dráhu (asi k sousedům):)

Strava a stravování  průměrně (2,7/5)

1) pití - Dovolená začala hezky již na "Havláku" jsme si pořídili láhev lahodné whisky, kterou se nám podařilo vypít nad evropou, ale tím naše alkoholová opojenost skončila. Na hotelu je výběr z ginu, vodky a whisky( která den byla a tři dny ne) vína a piva. Ještě jsem nezažil v arabských zemích takto "cinklý" alkohol a tak pokud nevypijete během půl hodiny 10 skleniček, tak se hlava ani jazyk nemotá. Rád si dám i pivo, ale dost často neteklo (pípa, bomba, nebyl sud), tak v tom se také uspět nedá. Tak se muselo pít co bylo... gin/tonic jistota bohužel od čtyř hodin odpo docházel led:(

2) jídlo - První týden jsme byli relativně spokojeni, ale druhý týden po skončení ramadánu se vše otočilo. Do hotelu najelo mnoho arabů, kteří se chovají jako zvěř. Mohu porovnat s ruskými občany.... a i ti jsou proti těmto "prasatům" slušní lidé. Arabští lidé mají potřebu vše nabrat. Pokud možno na co nejvíce talířů. Schválně jsem psal nabrat a ne sežrat, protože většinu jídla nechávají na talíří a v horším případě na stole:) Plyne z toho toto: personál nestíhá vařit, uklízet, mýt nádobí včetně příborů a skleniček.

Snídaně slušné (bageta, salám, sýr, vejce, marmeláda, lupínky, zelenina...) Oběd a večeře se moc neliší maso většinou velmi tuhé se specifickým zápachem (moč) na druhou stranu někdy bylo poživatelné. (jde jen o odvahu dané jídlo zkusit). Dále bylo docela často kuřecí maso, které bývalo záchranou (né však vždy). Jako příloha brambory (3 x pokus o hranolky), rýže, kuskus a občas zapečené brambory s květákem, smetanou ... Sladké dezerty vcelku chutné i když zákusky nemusím, tak na "dojezení" jsem si vždy nějáký dal. První týden žlutý meloun, druhý červený. Jinak ovoce zde nepotkáte. Já osobně se těšil na zmrzku, ale ta byla jen třikrát a okupovali ji děcka (nedivim se)

Odpoledne dělali zeleninovou pizzu ve venkovním baru.

Závěr: naplnit žaludek jde, ale moc si nepochutnáte)

Realita: Arabové to již jeden den nevydrželi a prý zbušili kuchaře:)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Hotel vybaven slušně, ale bohužel málo který výtah poslouchá ve většině případů lepší chodit pěšky. Bazén hezký (pro mě překvapivě se slanou vodou) nevím...bylo tam dost dětí možná tam čůrali, nebo byla voda lehce cinklá, opravdu nevím. Zamrzel venkovní bar, kde většinou neměli pivo(tvdé zde není). Personál byl, tak 50/50. Někteří číšníci byli vstřícní a nekteří méně. Podle toho jsem rozdával bakšiš.

V celku nepříjemnost byla v tom, že na recepci celý pobyt nefungovala směnárna, tak jsme jeli pořád v doláčích, nebo eurech, ale na tyto měny všichni slyší.

Okolo bazenu se potuluje asi 6 čmoudů, kteří mají splňovat roli animátorů. V některých chvílích se jim to daří ovšem ve většině jsou již otravní. Já jako urostlý chlapec:) jsem to měl v pohodě, ženské osazenstvo si vcelku stěžovalo. (neustálá potřeba doteků ze strany showmenů)

... zas na druhou stranu pár mladým holkám se zájem s přibývajícími hodinami zamlouval:)

Pláž a moře  průměrně (2,9/5)

Pláž s prominutím velký průser, takhle znečistěnou pláž jsem ještě ve světě neviděl. Pláž začíná poházenými odpadky, dále pokračují mořské mechy, řasy a pokračuje velbloudím trusem.

Hotel má svojí vyhrazenou pláž asi 400-500m, která je opravdu velmi znečištěna. Asi největší problém je v nepřítomnosti sprchy na pláži. Pokud vezmu v úvahu, že moře je abnormálně slané, tak je to veliká nepříjemnost. Lidé s problémy s pokožkou si moře ani nevyzkoušeli. Myslím, že sprchy mají i v Rumunsku

Na druhou stranu moře bylo krásně čisté, všude písek, pozvolný vstup a tak se v něm dají hrát vodní sporty.

Lehátek opravdu málo, ale skoro nikdo k moři nechodil:), tak jich tam pro hosty i tak je dost:)

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Okoli žádný zázrak...neuchvátí ani neurazí. Asi km od hotelu jsou krámy se suvenýry a potraviny. cca 3/4 km disco Jamaica:)

Realita: prý byl mimo hotel napaden jeden čech, ale to se může stát asi všude

Celkový dojem  průměrně (3,2/5)

Jak řekl můj kamarád Hotel mi zůstane v srdci, ale už se sem nikdy nevrátím.

Byl jsem zde 11 dní a klído by stačil týden. Za ty peníze se zázraky čekat nedali. Poprvé jsem přijel s dovolené na které jsem shodil:)

.... no co: já si, ale dovolenou zkazit nenecham. Odpočinul jsem si, byl jsem s přítelkyní kterou miluji a s kamarády s kterými si to užijeme vždy a všude...... havní je, že hlava vyčištěna....

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 6
z 11 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Hammamet - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání