Napsat recenzi

báječný Zanzibar

Recenze hotelu Reef & Beach Resort *** (Tanzanie - Zanzibar - Jambiani)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2016
Přečteno: 1 018x
Recenze se líbila: 596 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Všeobecně velmi spokejeni

Ubytování  průměrně (4/5)

resort perfektní, naše vlastní "vila" - pěkná, perfektně umístěná, jen vybavení velmi omšelé . Nejsme ale nároční klienti, jde nám vždy o poznávání a zážitky, takže tento "nedostatek" nám dovolenou nepokazil

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Snídaně klasický "bufet", ale každý si mohl vybrat podle svého gusta. Člověk nesmí očekávat český či západoevropský standart, jsme v Africe! Večeře jsme neměli předplacené, ale za "vlastní" jsme na ně chodili a spokojenost 200 % - ryby, mořské plody - báječně ochucené a dokonale měkké, ceny velmi příznivé (za 2 osoby a večeři 8-12 USD dle náročnosti surovin), obsluha personálu vzorná

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

velká spokojenost, celkové vybavení resortu stylové a plně dostačující, personál velmi milý a ochotný a vstřícný, služby dostačující, v resortu se neustále uklízí i venkovní prostory, probíhaly i drobné práce na údržbě (opravy a natírání zábradlí, nábytku apod.). Opět malý nedostatek s možností nákupu čehokoliv v resortu - je tam jen maličký "butigue", kde můžete koupit stylové oblečení, masajské výrobky, malý sortiment upomínkových předmětů, kromě toho pití a balené zmrzliny v omezeném výběru, sušenky, cigarety, kosmet.přípravky, víc v podstatě nic. Je tam také pobočka nějaké místní turistické kanceláře, kde si můžete sjednat a zakoupit různé výlety, které pořádají, většinou jsou poměrně drahé, ale když chce člověk něco vidět a zažít, rád si to zaplatí. Všude ale počítejte s úplatky (průvodci v turistických atrakcích jako je hlavní město Stone Town, želví ostrov (Prison Island), plantáže s kořením a ovocem (Spicy Tour), prales s endemickými opičkami Red Colobo (Jozani Forest) atd atd. Služby těchto průvodců jsou ale nutné, samotné vás tam nepustí. U celodenních výletů je součástí oběd, což jsou většinou ryby a mořské plody v jejich tradiční úpravě, s rýží a hranolky, připravené místními obyvateli tradičním způsobem ,výborné a v dostatečném množství, plus pití v ceně. Nejvíc se nám líbil výlet "Blue Safari" - spočíval v jízdě na severní pobřeží ostrova autem, tak "nalodění" na místní tradiční loďku a jízda na cca 1 h vzdálený ostrov, cestou jsme viděli v moři skákat delfíny, také obsahuje šnorchlování uprostřed moře na korálech, na ostrově nádherná laguna a nejstarší obrovský baobab, a výše zmíněný oběd na pláži, cestou zpět zastávka na písečném ostrůvku uprostřed moře- zde koupání, šnorchlování, občerstvení v podobě výtečného čerstvého ovoce (meloun, banány, ananas, kokos) a návrat na Zanzibar a do resortu. Nádherné zážitky!!

Na závěr ještě jeden malý nedostatek se službami v resortu - několikrát za náš 2týdenní pobyt nešla elektřina a netekla voda. Místní voda k vodovodu se nedá pít ani po převaření - je mírně slaná (odsolovaná mořská). Je třeba si kupovat pitnou vodu.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

pláž - písčitá, místy s vystupující "skálou", písčitá plocha velmi malá. Slunit a odpočívat se dá ale na přilehlých lehátkách pod stylovými slunečníky, takže jsem využívali této možnosti a do moře chodili po schodech z plážového baru. Moře nádherné, čisté, teplé. Jediný nedostatek, se kterým se ale nedá nic dělat a musí se s ním počítat - 2 x denně příliv a odliv, velký rozdíl (cca 4 m), při odlivu se moře odlije velmi daleko (200 m) a i tam je vody pod kolena. Na plavání se musí počkat, až se zase přileje :)) Potom je ale voda teploučká (28-30 st), někdy velké vlny - báječně se na nich "houpe"

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

za resortem bydlí místní obyvatelé, což ale není nijak rušivé, naopak člověk může vidět, jak prostí zanzibařané žijí (velmi chudě a prostě), africká realita - ženy a děti pěstují v moři a denně sbírají a suší řasy, muži - rybolov, sbírání a zpracování kokosových ořechů ap., chov krav, koz a slepic. Jinak velmi přátelští - hlavně muži - vesele odpovídají na pozdrav...ženy (muslimky) jsou uzavřené, nefotit bez jejich souhlasu!!! (který vám ale většinou nedají).

Jinak okolí - samá zeleň, palmy a jiná tropická vegetace. Vesnice a možnost nákupu mimo resort - velmi daleko, pěšky v podstatě nelze.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Byli jsme nadšení, všechno splnilo, někdy i předčilo naše očekávání. Zhodnotili jsme to jako naší nejlepší zahraniční exotickou dovolenou

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zanzibar - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání