Napsat recenzi

Příjemná dovolená

Recenze hotelu Tangerine Beach Hotel **** (Srí Lanka - Kalutara - Waskaduwa)

Hodnocení:
průměrně: 4,7/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2017
Přečteno: 311x
Recenze se líbila: 328 čtenářům
Fotografie: 19
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Zákusky Zákusky
  • Varan bengálský Varan bengálský
  • Veverka pětipásá Veverka pětipásá
  • Svatba Svatba
  • Vánoční výzdoba Vánoční výzdoba
  • U bazénu U bazénu
  • Jeden z obyvatelů zahrady Jeden z obyvatelů zahrady
  • Výzdoba hotelu Výzdoba hotelu
  • Pláž Pláž
  • Jóga Jóga
  • Cvičení v bazénu Cvičení v bazénu
  • Pevnost Galle Pevnost Galle
  • Kaloň Kaloň
  • Varan skvrnitý Varan skvrnitý
  • Program na jeden z dnů Program na jeden z dnů

Hotel i jeho personál splnil naše očekávání. Velmi mile nás překvapil český delegát, který nás vyzvedl na letišti a po celou dobu byl s námi v elektronickém kontaktu - připraven poradit, zařídit výlet.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Hotel není nový, ale vždy byl dokonale čistý, včetně prostor zahrad a u bazénu. Moc se nám líbila dispozice hotelu se systémem kolonád a zahrad s jezírky. Bydlí v nich varani, kaloni, vrány, veverky a další živočichové. Hotel je oplocen a vchody střeží stráž, takže dovnitř nemohou žádní otravové a prodavači. Ze zařízení nebylo nic rozbitého nebo omláceného. Pouze v pokoji byla při našem příjezdu mírně cítit zatuchlina, ale větrák v kombinaci s klimatizací to spravil. Každý den nám pečlivě uklidili a na požádání vyměnili ručníky i znovu odpoledne. Každý den nám doplnili balenou vodu, kávu a čaje.

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Strava byla bohatá, hodně zaměřená na místní a asijskou kuchyň. Vždy byly ale i chody na evropský způsob, takže vybrat si mohl opravdu každý. Sázka na jistotu bylo kuře a ryby - vždy výborné. Vařili i vepřové a hovězí. To bylo chuťově dobré, ale dost tuhé. Často dělali tematické jídelníčky. Třeba středomořský nebo německý večer. I tehdy bylo ale řada jídel místního rázu. Moc nám chutnala červená čočka, maniok a brambory vařené s kurkumou. Připravovali též výborné polévky a saláty.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Personál hotelu byl velmi zdvořilý a bylo ho hodně. Stále někdo zametal, leštil, sbíral spadlé listí...Jen v jídelně to občas obsluha nestíhala a dostali jsme pozdě pití. Kapitola sama pro sebe bylo cvičení v bazénu. Střídali se dva animátoři a ten jeden byl líný a snažil se cvičení vždy vyhnout. Ale my jsme se nedali :o)

Úplně nejlepší věcí byla jóga. 3x týdně byla zdarma a cvičitel byl úžasný. Učil nás správně dýchat a vysvětloval, nač jsou které cviky dobré. Kromě toho nabízel i placené lekce, cena se pak rozpočítávala podle počtu zájemců.

Moc se nám také líbil mini kurz vaření.

K večeři vždy hrála živá hudba k poslechu a v baru byla večer hudba k tanci.

Na zahradě hotelu je dětské hřiště i brouzdaliště, ale v době, kdy jsme tam byli, nebyly žádné programy pro děti.

Potěšil nás i hotelový obchod, kde se dalo koupit vše potřebné. Kraťasy, šaty, žabky...ale i dárkové balení čaje a hračky. V hotelu jsou i dvě prodejny šperků, ale ty jsme nenavštívili. Platba kartou byla možná i za věci z krámku na recepci.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž je úzká a moře opravdu divoké. Před naším příjezdem v oblasti řádil cyklon a v zeleni podél pláže bylo spousta plastů, takže první dojem nevalný. To ovšem do tří dnů uklidili. Prvé dny vlny táhly na moře tak silně, že se skoro nikdo nekoupal. My jsme se odvážili jen na kraji ráchat v příboji. Postupně ale proudy slábly, vlny však zůstaly nádherné a lidé na ně skákali. Plavat dále od břehu ale i tak nebylo radno. Hotel má však příjemný bazén s barem, kde nikdy nebylo nijak přelidněno.

Okolí hotelu  průměrně (4,3/5)

Hlavně prvé dny bylo všude spousta nepořádku, plastů a větví urvaných silným větrem, takže se nám nejdříve mimo hotel nelíbilo. Ale postupně to uklidili. Je to ovšem jiný způsob života. Všude při cestě krámky, mnohdy připomínající garáže, spousta aut, tuk tuků, lidí, psů. Na silnici ležící krávy... Ovšem rýžová pole s buvoly byla krásná. Taky byl hezký výlet člunem po široké řece (trochu nadneseně nazývaný říční safari). Navštívili jsme želví záchrannou stanici, skořicovou zahradu, několik chrámů, důl na měsíční kameny a především pevnostní městečko Galle. To má velmi příjemnou atmosféru a krásné moře.

Celkový dojem  průměrně (4,7/5)

Jeli jsme na Srí Lanku za teplem a odpočívat. V hotelu se nám dobře spalo i jedlo. Je to klidné místo. A jako bonus byly výborně vedené lekce jógy. Výlet do Galle se nám též líbil, takže dovolená plně splnila naše očekávání.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 14
z 14 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kalutara - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání