Napsat recenzi

hodně, hodně slabé - katastrofu z toho udělá delegátka !

Recenze hotelu Flamingo Beach Resort *** (Spojené arabské emiráty - Umm Al-Quwain - Umm Al-Quwain)

Hodnocení:
průměrně: 1,7/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2018
Přečteno: 207x
Recenze se líbila: 346 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Hotelová hala, střední příčka odděluje jídelnu Hotelová hala, střední příčka odděluje jídelnu
  • Pohled na bazén ze střechy ubytovací části Pohled na bazén ze střechy ubytovací části
  • Všechny pokoje jsou přístupné z jediné pavlačové chodby Všechny pokoje jsou přístupné z jediné pavlačové chodby
  • Sousedící objekt - prchají hosté z hotelu, nebo se hotel brání příchozím ??? Sousedící objekt - prchají hosté z hotelu, nebo se hotel brání příchozím ???
  • Sousedící objekt na druhé straně - pracuje zde pár dělníků, ale dost nahlas... Sousedící objekt na druhé straně - pracuje zde pár dělníků, ale dost nahlas...
  • Celá hotelová "pláž", dokonce s cca 20 ks lehátek Celá hotelová "pláž", dokonce s cca 20 ks lehátek
  • Denní vyplaveniny z moře, během dne to sice trochu shrábnou, ale... Denní vyplaveniny z moře, během dne to sice trochu shrábnou, ale...
  • Sprcha kupodivu funguje, ale varování před dotyky  s četnými medúzami taktéž Sprcha kupodivu funguje, ale varování před dotyky s četnými medúzami taktéž
  • Pokud si něco sami ulovíte, můžete si to i sami ugrilovat (asi ne každému sedne kuchyň) Pokud si něco sami ulovíte, můžete si to i sami ugrilovat (asi ne každému sedne kuchyň)

POZOR - od zimní sezóny 2018/19 změna názvu hotelu - nyní je nabízen jako FLAMINGO BY BIN MAJID !!!

Je to opravdu slabota, asi nejslabší, co jsem zažil při 12 letech svých cest a pobytu ve 20 hotelech.

Přesto to není vyložená katastrofa, pokud se týká čistě samotného hotelu - nepříliš dobře finančně situovaná rodinka s malými dětmi či nenáročný pár seniorů může ocenit nízkonákladovost a skoro školkovou zahradu, stejně tak sólisti, kterým postačí levnější ubytování a využijí to jen jako základnu pro další vlastní aktivity.

Jste-li ale zvyklí na kvalitní servis CK, současná delegátka to posune až na hranicí totálního zklamání (dlouho jsem byl toho názoru, že souvislost hotelu a CK by neměla hodnocení ovlivnit, ale pokud hotel zajišťuje CK a nabízí asistenční službu v daném rozsahu, pak to souvislost má !

Ubytování  průměrně (2,7/5)

Tady to myslím odpovídá kategorizaci (3*), pokoje se standardní výbavou, denní úklid vyhovující, navoněno, žádný lezoucí hmyz. Při puštěném ventilátoru v koupelně jsou slabě cítit odpady, sem tam nesedí druhy ručníků a hodně dlouho trvá, než teče teplá voda.

Největší slabinou je zvuková izolace, prakticky do půlnoci, kdy končí běžný denní provoz, je slyšet mnoho. Jelikož jde o stavbu pavlačového typu, neustálé pojíždění úklidových + zavazadlových vozíků, kočárků aj. trochu obtěžuje.

Malým plusem je set na samoobslužné vaření kávy/čaje, vodu a spotřebované suroviny denně doplňují - na rozdíl od barů je k dispozici KOVOVÁ lžička i větší šálek.

Strava a stravování  průměrně (1,7/5)

Pozitivní jsou bohužel jen 2 faktory - jsou dlouhé doby výdeje a způsob přípravy je převážně chutný (malým dětem nutno ochutnávat, občas jsou masa velmi ostrá).

Šiře nabídky je ale ostudná, kdejaký stánek na českém koupališti nabídne více.... Rozhodně nelze hovořit o restauraci, i označení jídelna je mírně nadhodnocené. Neprostírají se ani příbory, v poslední třetině výdejní doby jsou často potíže s nádobím (hlavně šálky, sklínky na vodu).

Ubrusy jsou tak seprané, že se rozpadají a stěny by nutně potřebovali vymalovat.

Slabinou je otevírací doba venkovniho baru, oproti informacích v katalogu CK až od 12:00 a na dopoledne se prostě musíte předzásobit předem. I pro AI program se jakákoliv objednávka musí podepisovat...

Šokující je, že není k disposici ani jediný druh sladkého pečiva, i slané je omezeno na arabský chléb a tousty. Minimum čerstvého ovoce - pravidelně jen meloun a salát z něj, jablek a občas kuličky hroznového vína a konzervovaný ananas či broskev to již nevytrhne.

Rovněž zeleniny poskrovnu, samostatně jen salátová okurka, rajče a led.salát, někdy rukola a ve 3-4 salátech se najde zelí a nať petržele. V teplé nabídce pak ještě mrkev, kukuřice, květák, brokolice - to je dělané v páře a chutné. Mrzí absence brambor, denně jen rýže a těstoviny. Z mas pak vždy ryba, ale patrně jediný druh a obden točí způsob přípravy, u kuřat pak po 3 dnech, nejrozmanitější je příprava hovězího a třeba nudličky Stroganof jsou výtečné.

Katastrofou jsou moučníky, jen 2-3 k chodům a spíše jde o pasty a želé.

Rozlévanými nápoji se tu rozumí plechovky, opravdu se rozléhá jen vino.

Trapný je fakt, že o sklenice si musíte říci zvlášť - automaticky jen vydají plechovku pivo/limo a za pár chvil, pochopitelně během jídla, přinesou k podpisu účtenku.

Situace není o mnoho lepší ani ve venkovním baru, na otevírací dobu jsou tak přísní, že v 11:59 suše odpovídají Bar CLOSED a pro jistotu si dojdou zkontrolovat čas na recepci. Po návratu začnou odemykat chladící boxy, startovat své EET a okolo 12:10 můžete mít úspěch s prvou objednávkou. Na 1 osobu lze naráz objednat max. 2 /různé/ nápoje a už i tím porušují AI statut...ten uvádí 1 osoba = 1 nápoj

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (1,7/5)

Hotelová zahrada je poměrně slušně vybavena pro malé děti, v lodním duchu a je to hojně využíváno. I míčové hry lze provozovat, ale něco jako ucelená nabídka k dispozici není /alespoň se delegátka k tomu neobtěžovala cokoliv sdělit/.

Velmi slušný bazén je kupodivu dost málo využíván, voda čistá a opakovaně loví utonulý hmyz, jen vnější obložení na povrchu připomíná římské vykopávky.

Za zmínku pak jistě stojí kempové boxy, lze si individuálně grilovat a jsou k dispozici i oddělená sezení pro různé skupinky.

Další využitelné služby jsou 2 - jednak noční lov krabů, cca 90 min. v zálivu a potom cca 45 min. vyjížďka k plameňákům, kteří zde odpočívají při tahu. Dobré, doporučuji.

Personál hotelu je namíchaný převážně ze třetích zemí Asie, čistokrevný Arab je snad jen ve vyšším managementu. Převážně přátelští a usměvaví, bohužel i mezi nimi jsou zjevné známky kastování. Kromě angličtiny jich mnoho ovládá základní výrazy v ruštině a při troše snahy se domluvit dá (na to jistě delegátka spoléhá...).

Pozor na karty pro plážové osušky, já ji též nedostal automaticky a u 4člených rodin se až podezřele často stává, že v obálce jsou jen 3.. Kolik by účtovali ztrátu osušky jsem se nikde nedočetl, ale běžné jsou taxy až k 20/25 USD/EUR !

Pláž a moře  průměrně (1/5)

Bohužel opravdu katastrofa ! Pláž je pruh max.65x6 m a tipl bych si, že jde o umělou navážku. Prostor pro plavání je pak vymezen půlkruhem o poloměru do 25 m, po dalších 25 je středně rušná plavební dráha. Ovšem hned druhý den po příjezdu vyvěsili zákaz koupání kvůli medúzám a dle způsobu upevnění to asi bude platit velmi, velmi dlouho. Sice pokud tam vlezete, nikoho nevyhánějí, ale medůzy fakt jsou (hnusné, rezavo-fialové) a rozhodně nelze hovořit o čistě vodě. Dno je zprvu písčité, posléze tvrdě kamenité a ještě dále jsou již zachyceny nepříliš vábné řasy - koupání chtiví každopádně vodní obuv !

Režim přílivu a odlivu pak působí denní vyplavování nečistot, ať již povahy biologické či chemické - v tom přírodním cyklu to ještě jakž takž zvládnou odklidit, ale vlny působící projíždějící lodě občas přinesou i naprosté odpadky. Možná mají nějakou normu na počet PET, víček, mikroten.sáčků či igelitů na 1 m pobřeží, ale denně narazíte spolehlivě na vše.

Lehátek je na pláži cca 30, asi s moc velkou návštěvností sami nepočítají. Těsně nad písečnou "pláží" je ale řada zastřešených altánů, kde je naopak k dispozici cca 100 židlí (?)

S čím se v katalogu CK nepochlubí, je fakt, že jde o tzv. vnitřní pobřeží, se stojatější vodou a nejde o to klasické moře, kvůli němuž většina suchozemců k moři cestuje !

Okolí hotelu  průměrně (1/5)

Z jedné strany vysoká zeď s ostnatým drátem (obchodní přístav pro střední lodě), na straně druhé stavba vyšší budovy, kde několik gastrarbaiterů předstírá práci a nad hotelem místní slum, opravdu jen prach, špína a odpadky, obvyklý asijský kolorit. Prostě lesk i bída šejků...

Do centra, resp. OC LULU, cca 4-5 km, hotel ochotně zajistí taxi a i když to pochopitelně zkoušejí, postačí říci, že nedáte víc než 5 AED (+ max. 1 navíc jako bakšiš).

Delegátka sice poskytla 2 výřezy z mapy, už jen ale navázat je na sebe dalo dost práce a popisky naprosto nevypovídající - sice latinkou, ale jen arabské názvy čehosi. Běžné mapy v základních aplikacích mnoha mobilů poslouží lépe...

Celkový dojem  průměrně (1,7/5)

Opravdu slaboučké, i když několik málo % lidí to bude považovat za vyhovující.

Pokud se ale k tomu přidá naprostý nezájem delegátky o své klienty (kromě úvodní infoschůzky, kde jsem se podřekl, že nejsem v SAE poprvé, jediná návštěva, jediný kontakt klienta z vlastní iniciativy, infokniha mnoho let stará...) a ještě se vyskytnou nějaké potíže s nefunkčním vybavením, případně drobná zdravotní komplikace, budete mít opravdu zážitek na mnoho let - a vůbec se nedivím recenzím typu KATASTROFA. A právě od takových katastrof by měl pomoci delegát CK, takže konečný závěr:

Hotel fakt "nic moc", diky totálnímu osobnímu selhání delegátky je celkový dojem z celého zájezdu DOSUD NEJHORŠÍ, TOTÁLNÍ PROPADÁK !!!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 0
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání