Napsat recenzi

Opékací dovolená

Recenze hotelu The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah Al Hamra Beach Resort ***** (Spojené arabské emiráty - Ras Al-Khaimah - Ras Al-Khaimah)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2011
Přečteno: 811x
Recenze se líbila: 660 čtenářům
Fotografie: 37
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pokoj Pokoj
  • Hala Hala
  • cesta k vilkám cesta k vilkám
  • malý záliv vedle hotelu pro přistávání hydroplánů malý záliv vedle hotelu pro přistávání hydroplánů
  • plážový bar plážový bar
  • plážový bar plážový bar
  • Pohled na dnes již dostavěný hotel Al Hamra Palace Pohled na dnes již dostavěný hotel Al Hamra Palace
  • Vchod do restaurace Vchod do restaurace
  • hala hala
  • Duty Free Dubaj Duty Free Dubaj
  • Duty Free Dubaj Duty Free Dubaj
  • kočky kočky
  • kočky všude kočky všude
  • všude všude

Na začátek musím upozornit, že je nerozum jezdit do SAE v létě. Byli jsme tam na přelomu července a srpna a teplota v poledne byla 56 stupňů ve stínu. Sice foukal vítr, ale v tomto žáru to spíš připomínalo plamenomet namířený na vás. Jinak je to zážitek, alespoň jednou to chce vidět Dubaj a Emiráty. Po příletu si připadáte, že jste vstoupili do prádelny v plném provozu. My jsme přiletěli kolem 21.00 hodiny večer, byla už tma a vzduch se ani nehnul. Až další dny jsme zjistili, že fouká jen přes den a po setmění začíná peklo, dusno a parno že lapáte po dechu. Hned nás naložili do mikrobusu a odvezli na hotel. Z Dubaje je to asi půl hodiny, chvílemi jsem měl dojem, že řidič nemá snad ani řidičák, jakým stylem jel.

Hotel jsme vybrali na Last minute takže jsme neměli moc času na recenze, ale neprohloupili jsme. Hotel je hezký, koloniální stavba, v arabském stylu načančaný, ze zlata vám budou přecházet oči. Při zápisu na recepci počítejte s vratnou kaucí 300 Euro/pokoj. Všudypřítomná klimatizace naplno vám dá zabrat, při přechodech ze 60 a víc na slunci do 20 stupňů uvnitř počítejte s tím, že se vám neorosí jen sluneční brýle, ale i foťáky a kamery. Naše kamera vypověděla službu ihned první den, naštěstí foťák přežil. Je tam takové vedro, že vše vidíte jako v oparu, skutečná fata morgana in natura.

Pokoje také v koloniálním stylu, nic nechybí, ale vše má patinu použití.

Stravování bez konkurence, jídla nepřeberně, Sushi, čína, italská, klasická evropská, indická ...

Nápoje nebyly v ceně a v hotelu jsou ceny vyšší než v obchodě, cca 5 Dirhamů (25,-Kč) v hotelu a 2 Dirhamy v obchodě. Čekali jsme ale větší drahotu. Ovšem když si k večeři objednáte džus, dostanete fresh, žádný krabicák to tam oni nevedou.

Na letišti v Dubaji mě překvapila láce nápojů a pochutin oproti Ruzyňi! Při odjezdu není problém nakoupit dárky domů. Např.velká bonboniéra jejich datlových lanýžů 7,50 Dirhamů (37,50Kč) ! Samozřejmě duty free v Dubaji je kapitola sama pro sebe ....

Okolí hotelu je perfektně upravené, všude čisto a oproti nepřízni podnebí krásná pěstěná zahrada.

Moře... no moře bylo teplé. Asi tak 42 stupňů, takže jsme si připadali jako v termálních lázních a také bylo hodně slané. To nevadilo, protože přímo na pláži jsou co 100 metrů sprchy se studenou sladkou vodou a pro chození na pláži byly všude dřevěné chodníky, protože jen přeběhnout bos po písku do vody znamenalo něco jako chůzi po žhavém uhlí!

V baru na pláži i jinde jen podepíšete účet s číslem pokoje a při odjezdu vám to sečtou. Ale můžete platit i hotově. Osušky dostanete oproti plastové kartě u bazénu a tamtéž ho pak vrátíte. Upozornění pro alergiky,všude narazíte na pověstné arabské kočky!

Vraceli jsme se uvaření a unavení z vedra. Je to zážitek, ale odpočinková dovolená to není.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Pokoje standardní. Klimatizace výkonná, trezor na pokoji.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Bez připomínek, fotky restaurace a jídla nemám, nesmělo se fotit jiné osoby a hlavně Araby to by bylo riskantní, na to oni jsou hákliví

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Služby odpovídající hvězdičkám. 3 bazény, v nich ale odsolená mořská voda a aby se nekazila v tom teple byla hoooodně chlorovaná! Večer ji vždycky pocukrovali chlorem že jsem měl pocit, že do bazénu nasněžilo. Byli jsme v něm jednou a pak už radši ne.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Na pláži počítejte s množstvím lastur a škeblí, zvlášť při odlivu (kolem 16,00 h), jsou ale menší, jelikož dále v moři jsou sítě aby se na pláž nedostávaly větší nečistoty. Moře Perského zálivu má barvu světle zelenou. Na dovádění ve vlnách ale zapomeňte, je to spíš takový kachňák ...

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Všude se stavělo, ale nyní (2014) už je asi hotovo.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Každopádně je to zážitek

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání