Napsat recenzi

zklamání

Recenze hotelu Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort & Spa ***** (Spojené arabské emiráty - Ras Al-Khaimah - Ras Al-Khaimah)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2014
Přečteno: 2 964x
Recenze se líbila: 536 čtenářům
Fotografie: 10
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pokoj pokoj
  • slaný bazén slaný bazén
  • slaný bazén a hlavní budova slaný bazén a hlavní budova
  • pokojový jídelák pokojový jídelák
  • pokojový jídelák2 pokojový jídelák2
  • pokojový jídelák3 pokojový jídelák3
  • nápoják1 nápoják1
  • vinný lístek vinný lístek
  • vstupní hala vstupní hala
  • lobby lobby

Služby CK .... jsou špatné. Nejsou schopni podat ani základní informace.

Vratná kauce v hotelu se vybírá "podle ksichtu". Pokud nemáte "kreditku", kde se dá částka jen zablokovat, chtějí cash. Neposlouchejte prodejce zájezdů, který nezná rozdíl mezi kreditní a debitní kartou a tvrdí, že stejně se dá použít jakákoliv karta. Po nás chtěli 500 dirhamů, ale když jsme řekli, že máme jem dollary, chtěli 100 usd. Kurs v tu dobu byl v hotelu 1usd=3,48drh a v obchodních centrech nebo směnárnách cca 1usd=3,65drh. Takže doporučuju měnit na letišti alespoň na tu kauci, protože co "neprojíte", to hotel stejně vrací v dirhamech, které pak budete "muset" utratit nebo vyměnit na letišti cestou domů. Pokud chcete jet s ck na výlet, zjistěte si předem cenu a taky mějte připravené dirhamy - delegát sice bere usd, ale potvrzení vydává v dirhamech a kurs používá ten "hotelový". Kartou se výlety platit nedají. My jeli na "nezapomenutelnou Dubai" a delegát tvrdil, že večeři stihneme, že se ještě nestalo, že by se nestihla. Proto jsme ani nezařizovali balíček jídla na cestu. Průvodkyně nám v Dubaji řekla, že se ještě nestalo, že by klienti z RAK večeři stihli, takže to vypadá, že delegát lhal, aby nemusel zařizovat balíčky - mohli jsme si aspoň nechat dát něco k pití na pokoj - takhle jsme se z výletu vratili o půlnoci a už jsme nedostali nic.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Velmi pěkné pokoje s velkým oknem mezi ložnicí a koupelnou, pro 2 dospělé a 2 děti do 6 let jsme dostali double queen size - (2 postele 140cm šířka). Nevím, zda to bylo "štěstí" na poloj, ale úklid byl špatný - z klimatizace létaly chuchvalce prachu, spáry v koupelně byly plesnivé a v rozích místností a na vyřezávaném čele postele byly nánosy bílého prachu (lidské kůže). Na náš balkon padalo smetí od sousedů z vyššího patra, takže párkrát si nahoře dělali pedikuru a my měli všechny věci sušící se na balkonku pod vrstvou staré kůže... Denní úklid byl o výměně nebo složení použitých ručníků, ustlání postelí a doplnění šamponů a mýdla. Z podhledu k nám do koupelny tekla voda a po opravě instalatérem jen setřeli pult u umyvadel a podlahu stěrkou - žádné vytírání, žádné úklidové prostředky....

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Podle starších recenzí a fotek soudím, že se trochu zhoršil výběr, ale ani tak nemám moc co vytknout. Množství různých pokrmů (mořské plody, ryby, kuře, hovězí, luštěniny), příloh, salátů, ovoce, dortů, dokonce i koutek s vepřovým, koutek pro vegetariány, koutek pro alergiky.... Každý si musel vybrat, i když děti často končily u pizzy nebo těstovin, které byly připravovány 5x v týdnu. Jeden den v týdnu arabský večer, jeden italksý. U snídaně kuchař dělá omelety nebo volská oka a je zde i spousta teplých jídel - klidně si k snídani můžete dát americké brambory a hovězí maso. Výber z jogurtů a cereálií je obrovský. Snídaně jsou až do 11 hodin.

Pokud jde o jídlo, dalo by se klidně spokojit s polopenzí, ale kvůli cenám nápojů doporučuju all inclusive.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Na recepci a v lobby je internet zdarma, stačí se recepčního zeptat na heslo. Většina personálu jsou filipínci a jsou celkem milí, jen párkrát nás "vyhodili" z restaurace tím, že nám s objednávkou rovnou přinesli k podpisu učet. Všude pořád musíte hlásit číslo pokoje a pak podepsat účet (i když tam máte v rámci all inclusive samé nuly). Ručníky na pláž se vydávají oproti kartičce, kterou obdržíte na recepci při příjezdu.

Celou dobu se o Vás stará hotel, delegáta CK možná ani neuvidíte, ten jezdí jen aby prodal výlety. Hotel Vás také vozí na letiště a každý večer do obchodního centra v Ras al Khaimah.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

První tři dny to vypadalo jak na Balatonu. Všude mlha, opar, nikdy nebylo modré nebe, na moři žádná vlnka... Moře kalné, ale z dálky pěkná barva a trochu smrdělo rybinou. U břehu spousta rybek, i rejnok tam zabloudil. Pokud si ale myslíte, že si zaplavete. tak to ne - všude jsou bojky, za které se nesmí - v létě tam musejí všichni být jak sardinky. Po třech dnech přišla průtrž mračen a začalo foukat. Opar byl pořád, viditelnost mizerná, ale kromě vln v moři přibyly i odpadky a řasy, takže se tam dalo vlézt jen se zavřenýma očima.

Kdo jezdí do Španělska nebo Itálie, nebude mít s mořem problém, ale kdo rád moře v Řecku, kde je krásně průzračné, bude zklamaný. Lehátek dostatek, pláž celkem čistá (sem tam vajgl), písek velmi jemný a pěkné malé mušličky.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Bazény moc pěkné, hlavně ten se slanou vodou, všude byl klid a ticho. Za branami hotelu bylo lepší zavřít oči a otevřít je až v centru města - bylo to tam dost rozbité a "chudé". V nákupním centru toho moc k vidění ani koupení není, dost lidí chodilo nakupovat suvenýry i oblečení do protějšího BollyWoodu. Kdo má polopenzi, určitě by měl do obchoďáku jezdit nakupovat nápoje, je to tam cca 4-5x levnější než v hotelu.

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Dojem z dovolené nic moc, Slunce jak v Anglii - bylo vidět krásně přes mlhu, nebe celý týden nebylo modré a na výletu v Dubaji jsme z Burj Khalifa měli mizerný výhled - do mlhy.

Byla obrovská vlhkost a krásně mi to vyléčilo alergii - ta se vrátila hned po návratu do Prahy, takže to bylo velké pozitivum, ale bohužel krátkodobé. Kdo tam jezdí opakovaně, ten tam snad jezdí jen kvůli jídlu, které bylo perfektní a nedalo se nic vytknout, ale moře špinavé, pokoj špinavý, šílená dálka z letiště (cca 2 hodiny), počasí mizerné - pršelo tak, že ještě po třech dnech byly na ulicích velké hluboké kaluže. Už aby bylo léto!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 19
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro obchodníky
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání