Napsat recenzi

Mariant***, Mallorca

Recenze hotelu Mariant Hotel *** (Španělsko - Mallorca - S'Illot)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 3 559x
Recenze se líbila: 501 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Tento hotel jsme si vybrali podruhé, protože jsme zde byli v roce 2011 velice spokojeni a plánovali jsme se sem vrátit.

Středně velký hotel, kde převažuje česká klientela, jsou však zde i návštěvníci z Polska, Německa, Slovenska. Cca 200 pokojů, část směřována do ulice, která je celkem rušná a převážně jsou zde ubytovaní jen Češi.

Objednané služby AL, snídaně, oběd, večeře, odpoledne lehký snack, kde se podávala káva, zákusek a klienti si mohli objednat i toustový chleba se šunkou a sýrem, nebo si zakoupit zmrzlinu - kopeček za 1 €.

Kromě toho je v jídelně v době oběda podávaná zmrzlina místní výroby v kelímku zdarma.

Pokoje jednoduše zařízené s TV bez kanálu ČT, i když zde převažuje tzv. česká klientela, pokoje jsou klimatizované s vlastním nastavením.

Hotel má vlastní bazén.

Opravdu nepatřím mezi tzv. věčně nespokojené (to bych sem již opakovaně nejezdil), chci podat nezaujatou, nezkreslenou, ale pravdivou informaci pro ty, co zvažují, kde utratí své peníze a ZA CO!

Obecně kromě stravy jsme byli spokojeni! Kvůli stravě se sem již nevrátím!

Hotel se nachází nedaleko dvou pláží, jedna vzdálenější cca 600 m, druhá menší cca 400 m. Před hotelem jsou archeologické vykopávky z osídlení ostrova, vcelku udržované. Je zde spoustu obchodů a obchůdku, kde je možné si zakoupit téměř vše od lehátek, slunečníků, potápěčské brýle, plavecké brýle, ploutve, plavky a pod, cenově stejné jako u nás, možná i levnější.

V hotelu není žádná zábava (animace) jednou týdně je disco. V areálu je dětské hřiště, skluzavky, prolézačky a stůl na stolní tenis. V areálu jsou dva kulečníkové stoly za poplatek 1€.

Na vzdálenější pláže prodávají výlety lodí, které jsou cca o 100% levnější, než vám je nabídne delegátka hotelu.

Celkově každý výlet doporučuji objednat si u místních prodejců na místě!

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Standardně zařízený, popisoval jsem v úvodu. Klimatizace sice nebyla centrální, ale s vlastní možností nastavení, ale nám klimatizace běžela celou noc a pokoj nevychladila ani na 20 stupňů. To jsem reklamoval, přišel technik a řekl, že to je max. co lze. Jen připomínám, že vpřed třemi lety pokoj bez problémů vychladilo na 19 a méně stupňů bez problémů. Zřejmě to bylo centrálně nastavené na max. kvůli úspoře energie???

Ručníky na pokoji po úklidu nebyly dodány, vždy jeden, dva chyběl, na pokoji malá TV odhaduji stáří cca na 10 let, nelogicky umístněná víc jak 2 mety nad zemí, tak že tam nebylo ani vidět, bez možnosti českých programů.

Každý den uklizené a čisté!

Strava a stravování  průměrně (4/5)

V hotelu je jedna restaurace, konzumovat jídlo bylo dále možné i na tzv. zahradní restauraci. Jídlo a nápoje si měl možnost nabrat každý individuálně.

Po příjezdu na hotel cca. 01,00 hod byla pro nás připravená studená „TEPLÁ“ večeře, byl to obložený talíř, kde byl sýr, šunka, salám, jídlo sice bylo umístněné na chladícím zařízení, které ale bylo vypnuté, tedy jídlo bylo nevzhledné, teplé, talíř byl přikryt igelitem, na kterém byla natečená voda, nápoje z automatu byly k dispozici, nedalo se to pít, byly teplé, zřejmě kvůli šetření i zde bylo vypnuté chlazení.

Snídaně bohaté od párků, salámů, sýrů, sladké a slané pečivo, máslo, marmelády, cereálie a pod. Možnost natočit si vodu, slazené džusy, kávu.

Obědy výběr cca ze čtyř chodů, kladem bylo, že byl min. jeden druh ryb, vždy byly těstoviny a k nim omáčka buď něco jako rajská, nebo sýrová se žampiony, která byla každý den. Maso bylo v průběhu toho týdne vepřové, hovězí, kuřecí, jehněčí a králičí, u jehněčího to byla nějaká žebírka, kde byli jen kosti a něco málo masa. Příloha hranolky, opečené brambory a místní paela (rýže s masem, moř.plody…) Saláty rajčata, čínské zelí … také ne vždy čerstvé, hlavně večer ovadlé!

Jako NEJVĚTŠÍ MÍNUS HODNOTÍM, že některá jídla byla v různé obdobě podávaná i další den, např. v jeden den pečené kuře, druhý den kuře (pečené v omáčce). Vepřové maso téměř každý den, vše bůček, vepřová kolena (kost a málo masa) asi jednou byla jen nějaká krkovice. Vadilo mi na tom jen to (já jsem si na tom první den pochutnal), že se to podávalo každý den a co se nesnědlo se zřejmě namlelo do tzv. hamburgrů!!!

Velice vázlo doplňování jídla, někdy byly prázdné i dvě plata, pak tam dodali buď stejné, nebo jiné jídlo. To trvalo někdy i více než 20 min. v případě dezertů až 50 min.

KVALITA JÍDLA se zhoršila o více jak 50%, co se týče sortimentu a kvality (uváděl jsem, že jsme zde byli před třemi lety a to se nedá ani porovnat).

Večeře byly obdobné obědům, někdy tam bylo v různých obměnách jídlo z oběda, jak jsem popisoval.

Nádobí, příbory často špinavé, špatně umyté, zbytky jídel!

Obsluha v jídelně příjemná.

POZOR stalo se mi, že jsem po rozbalení másla, které bylo špatně chlazené, byl vypnut chladící box na tomto byla PLÍSEŇ!!! I u snídaně se stalo, že tácky, na kterých byl salám, nebyli chlazené.

Syn a manželka měla v tomto hotovu zažívací potíže, syn je měl ještě i po návratu do ČR. To se nám nestalo předtím v tomto hotelu, ani v Řecku, na Ibize ba ani v Turecku!!!

V areálu je jeden bar, který je v provozu od 10,00 hod do 23,00 hod.

Doporučuji si na baru říci o nápojový lístek AL, mají ho tam, abyste věděli, co je a co není v rámci AL.

Ochota barmanů byla před třemi lety stejná – neochotní, když viděli, že jste z ČR, tak vás obsloužili až nakonec, nejdříve Němce….. a pak jste přišli na řadu vy! Ale s tím jsme se setkali všude, i když tento hotel se „chlubí“ že je zde česká klientela, ten přístup ze strany „baru“ tomu neodpovídá!

Den před odjezdem jsme dostali na pokoj list papíru – anketu, abychom vyplnili dotazník „spokojenosti“, na kterém byla informace, že pokoje musíme opustit do 12,00 hod a že končíme SNÍDANÍ!!! Odlétali jsme až ve 22,30 hod a hotel opouštěli v 19,05 hod!!!

Kontaktoval jsem delegátku, ta mi odpověděla, že je to mylná informace, že končíme až obědem a další služby, nápoje … jsou pro nás až do odletu!!!

V den našeho odletu udělali na večeři „slavnostní – společenský večer“, již bez naší účasti, přitom se nám ještě nestalo, abychom se ho za pobyt neúčastnili, vždy to bylo plánované tak, aby ten večer po dobu pobytu na klienta vyšel. Nám to bohužel nevyšlo!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Velká výhoda hotelu je, že v recepci je česky, nebo slovensky mluvící personál, obě dvě dámy jsou velice příjemné a vstřícné, stejně vstřícný byl i další personál v recepci. Ostatní personál mluví buď anglicky, nebo německy, teoreticky to potřebujete jen na baru, jinak si jídlo vybíráte sami.

Úklid pokoje byl dobrý, uklízelo se každý den, krom jednoho dne, kdy měla uklízečka volno. Každý den se mění ručníky osušky + ručníky), ty je nutné dát nejlépe na zem, jinak se může stát, že vám je nevymění.

V různých recenzích u tohoto hotelu jsem četl, že jsou zde nějaké jednorázové zubní kartáčky, pasta, mýdlo, šampón, šití a pod, to NENÍ pravda. Na pokoji jsme měli jen dvě sklenice i když jsme byli tři. Další dny jsem měli problém s ručníky, kdy nám po úklidu dala paní uklízečka min. o jednu osušku méně, po reklamacích na recepci nám recepční vyšla vstříc s tím, že nejlepší je když si pokojskou odchytneme a osušku si od ní vyžádáme, i když to nechápu, protože na pokoji jsou psaní tři lidé!

V hotelu v přízemí je zřejmě vlastní prádelna, občas se linul "zápach z prádelny".

Lékař a lékárna byla v místě v okolí hotelu, na nástěnce CK byl kontakt na tzv. smluvního lékaře i s pokyny.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Dvě pláže, jedna cca 600 m, druhá cca 400 m, pláž písečná, pozvolný vstup do moře, lehátka a slunečníky za poplatek, pláž je veřejná.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Spousta obchodů, čisto.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Kromě jídla, služby dobré odpovídající ***.

Hotel bych kvůli stravě přátelům nedoporučoval, hodně se zhoršili!!!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 53
z 87 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Mallorca - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání