Napsat recenzi

Hodně slušná 3*, ale opravdu JENOM 3*

Recenze hotelu Beverly Playa Hotel Vibra *** (Španělsko - Mallorca - Paguera)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2019
Přečteno: 591x
Recenze se líbila: 231 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Hlavní vchod, jako u jednoho z mála hotelů transfer zajede až přede dveře... Hlavní vchod, jako u jednoho z mála hotelů transfer zajede až přede dveře...
  • Průčelí hotelu od moře, boční východ ústí přímo na dlážděnou promenádu Průčelí hotelu od moře, boční východ ústí přímo na dlážděnou promenádu
  • Pokoj pro 1x SGL, ale vše připraveno pro 2 (v hlavní sezóně se pro SGL ani nenabízí) Pokoj pro 1x SGL, ale vše připraveno pro 2 (v hlavní sezóně se pro SGL ani nenabízí)
  • Výhled z balkonu (docela by mne zajímalo, o co je víc vidět z příplatkových pokojů, možná širší obzor) Výhled z balkonu (docela by mne zajímalo, o co je víc vidět z příplatkových pokojů, možná širší obzor)
  • Hlavní bazén pro dospělé a venkovní sezení - bohužel zhusta využíváno zejména kuřáky... Hlavní bazén pro dospělé a venkovní sezení - bohužel zhusta využíváno zejména kuřáky...
  • ..a to přesto, že právě zde probíhají animační programy a navazuje bazén dětský... ..a to přesto, že právě zde probíhají animační programy a navazuje bazén dětský...
  • O úroveň výše je další bazén, s klidovou zónou - hned co to jde, obsahují zejména starší ročníky O úroveň výše je další bazén, s klidovou zónou - hned co to jde, obsahují zejména starší ročníky
  • Miniaturní dětský koutek s umělou trávou, současně slouží jako stanoviště plavčíka Miniaturní dětský koutek s umělou trávou, současně slouží jako stanoviště plavčíka
  • Na pobřeží se střídají zátoky velké (s plážemi) i malé, pro individuální využití Na pobřeží se střídají zátoky velké (s plážemi) i malé, pro individuální využití

Pobyt jsem absolvoval TĚSNĚ PŘED HLAVNÍ SEZONOU, kdy kapacita hotelu byla zaplněna z méně než 50 % (p 15.6. se to velmi výrazně změní) a některé aspekty hodnocení mohou být tedy značně zkreslující - hotel ještě nejel na plný výkon. Nicméně, ač potenciál na vyšší úroveň by byla, v komplexním pojetí to 3* nepřesáhne, i když tu 3 mohu směle označit jako velmi dobrou. Výjimečně souhlasím s tím, že v některých prezentacích se hotel objevuje jako 3*+

Ubytování  průměrně (3,6/5)

V ubytování bych dal klidně i 3+, pokoje jsou sice malé, ale zařízené účelně a pro ty, kdož chodí opravdu jen přespat, jsou plně vyhovující. Plusem je, že je poměrně velké množství SGL pokojů /celé křídlo nad recepcí/, nevýhodou ale dost vysoký příplatek. V hlavní sezoně se ovšem pravděpodobně i z těchto pokojů stanou základní dvoulůžáky a i jen přespávat bych v nich ve 2 nechtěl - lůžko max.140 cm široké (ne-li méně) + jediný noční stolek, pokud se obsadí židlička před zrcadlem, nelze okolo postele projít. Prakticky všechny pokoje jsou velmi úzké, větší rozměry tvoří jen různé hloubky. Vybavení nese již známky opotřebení, ale údržba je vyhovující a vše funkční.

Dveře se zámky na magnetické karty jsou trochu hlučnější, zvuk otevírání/zavírání je asi největším hlukovým efektem z okolí. Karta též slouží jako médium pro spuštění elektřiny, do snímače lze ale vložit jakoukoliv kartu, v krajním případě i vizitku (nemají to rády pokojské, doporučuji využívat až po provedeném úklidu...).

Slabinou je klimatizace - pouze centrální, s lokálním ovládáním, ale symboly na skříňce byly již nečitelné a chladivý efekt má velmi pozvolný náběh. Sousedi si stěžovali na hlučnější chod ventilátoru. Rovněž osvětlením se neplýtvá, alespoň zdroj u postele by si zasloužil nějakou polohovatelnost.

Na rozměry pokoje překvapivě velká koupelna s WC, k dispozici i bidet, všechny baterie plně funkční, s uspokojivou regulovatelností - voda opravdu v rozsahu studená až téměř horká.

Denní úklid spíše pozdější, trochu překvapilo, že ani jednou nebyl vyměněn malý ručník /sprchový ano/, ale jelikož byly k dispozici dva, použil jsem oba.

POZOR na pokoje s čísly x17, x51 - jejich dveře ústí do vestibulů a jsou v podstatě na rušné vnitřní křižovatce... Slabinou jsou výtahy se sběrným řízením, přestože celkem 4 (všechny funkční), v dobách výdeje stravy je to zmatek (doporučuji dolu po svých, nahoru ze suterénu si pohlídejte, zda tlačítko zvoleného patra svítí - druhým stiskem se volba neguje !).

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Jednou čehý, pak zase hot... Občas nevíte, co byste si vybrali kvůli množství volby, jindy hledáte nějaké to TOP. Dosti slabá je zejména nabídka polední, naopak večeře by si převážně zasloužily 4*. Masem se nešetří, obvykle nejméně 4 různé druhy, ale čím větší "flák", tím méně ochucen či okořeněn. Grilované části vepřové panenky byly krásně opečené s kůrčičkou, ale uvnitř neslané a mdlé, jako vařené. Překvapilo minimum drůbeže, za týden jen 2x kuře a 1x krůta a největším zklamání byly přílohy. Prakticky jenom hranolky denně (a v poledne jako jediná příloha), za celý týden pouze 2x čisté těstoviny, jinak již ochucené a převážně výrazně na bázi salsa omáček, rýže samotná ani jednou (1x s fazolemi, 1x jako jednoduché rizoto). Denně i ryby, i přes filetové úpravy se dosti objevují kostičky, ale s výjimkou lososa /patrně holandského, malého/ přemýšlíte, čím dochutit. Mořské plody zastoupeny 2x obalovanými kalamárovými kroužky a 1x krevetami, tyto by si pro svoji velikost již zasloužily mít vykuchané střívko, což nebylo... Minimum hotových salátů, spíše jen složitější majonézové a pak obvyklá zelenina na tenké proužky. O víkendu patrně zničili plátkové struhadlo na okurky, protože od té doby ji strouhali na "nitě" jako mrkev.

Samoobsluha na nápoje, zde výběr slušný a /přestože jsem nevyužil/ líbila se mi možnost zakoupení jakéhokoliv nápoje v nadstandardu a následně uloží láhev s číslem pokoje do extra chladničky pro možnost pokračovat v konzumaci další den.

Rovněž nabídka ovoce jen průměrná a kvalita kolísající, asi jako v českých supermarketech ve večerních hodinách (banány na pohled ještě nedozrálé, ale uvnitř již s tmavými skvrnami).

Líbila se mi práce personálu, jak doplňování nabídky u bufetu, tak odklízení použitého nádobí /a vědí, co znamená překřížený příbor nebo opřený o prázdný talíř../ a výměna ubrusů (tyto by nedělali ostudu ani v 5*).

Do stravování jistě patří i nabídka nápojů - tato je značně široká, ale samoobslužné automaty jsou nastaveny tak, že většina nealko působí ředěně... obyčejnou, neperlivou, vodu pak najdete uprostřed mezi džusy, mimo jídelnu se k ní nedostanete. Slabší jsou míchané drinky - nabídka sice slušná, ale pro zjednodušení obsluhy to nemíchají barmani, ale základ čepují ze zvláštního automatu a tady je kvalita poslabší. Nespletete se, pokud zůstanete u klasiky typu Cuba libre nebo Gin lemon (obdoba Gintoniku), to míchají z lahví a klidně i v poměru 1:1

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Potenciál dosti široký, ale ne všechno v provozu ! Po celou dobu byl k dispozici jediný bar u spodního bazénu (i když obsluha nevázla), ale po prvých dvou dnech používání skla přišel nějaký pokyn a od té doby vše jen do plastů /s výjimkou nadstandardu za CASH/. V rámci AI programů lze využívat tenisový kurt, minigolf /hodně, hodně zašlý/ a 1 ping-pongový stůl - požadavek vždy přes recepci, ale vyhoví obratem. Dále je to již vše placené a ne zrovna lidové ceny (bezp.schránky jen v místnosti za recepcí za 3 EUR/den, wifi připojení 5 EUR/den, velká osuška 5 EUR/týden - snad ani moc nepočítají se zájmem).

V areálu jsou 3 bazény, 1 horní je brán jako klidová zóna a nejsou tam žádné organizované aktivity, u spodního fungují denně 3-4 animační programy, při mém pobytu zaměřené převážně na malé děti. Lehátek jakž tak dostatek, slunečníků již méně - lehátka ale mnohdy nejsou polohovatelná a pokud se rozmístí všechny, jež jsou k dispozici, nebude asi kudy projít...

Trochu překvapí OFICIÁLNÍ provozní doba, pouze 10:00 až 18:00 a skutečně před cca 8.hodinou se k bazénům ani nedostanete /případně ostraha vykáže../ ale je to asi proto, aby plavčík neměl delší než 8-mi hodinovou směnu...

Velké MÍNUS je ovšem v režimu kouření, jako všude v EU je vyloučeno ve společných, ale jen krytých, prostorách - takže u bazénů /včetně dětského/ a u venkovních stolků před barem se báňá ostošest, ač u mnoha stolků parkují kočárky s nemluvňaty a malé děti dovádějí okolo.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Spokojenost je především s tím, že hotel je od pláže oddělen pouze dlážděnou cestou. Lze se tedy povalovat ZDARMA na lehátku v hotelu a třeba 10x denně se dojít vykoupat do moře, při zpáteční cestě si u vstupu do zahrady opláchnout nohy u kohoutku k tomu určenému, v baru se zastavit pro drink a pokračovat v ležení u bazénů. Takto ušetříte denně minimálně 15 EUR - tolik totiž stojí set 2 lehátek se slunečníkem (obojí nepolohovatelné) a musíte-li použít veřejnou toaletu, tak jsou nutné 50-ti centové mince. Toto je asi největší přednost hotelu !!

Pláž je písečná, s velmi pozvolným vstupem do moře, bez jakékoliv logiky je jednou voda absolutně průzračná, podruhé plná zbytků travin a listů palem. Je-li nános nečistot větší, vyvržené zbytky se shrabují a pláž je celkově slušně udržována.

I přes polohu střediska je moře neustále v pohybu, četnost vlnobití /i když malé výšky/ snad spíš odpovídá otevřenému oceánu a paradoxně je nejklidněji až cca 25 m od břehu - většina vln se láme a těsně před břehem.

Pochopitelně nic nebrání rozložit si deku /osušku/ přímo na písek, rozhodně se takhle povaluje více než polovina návštěvníků pláže.

Okolí hotelu  průměrně (4,3/5)

Velmi slušné, středisko Peguera je rozloženo do 3 větších (a několika menších) zátok a vše je dobře dostupné. Pobřežní promenáda není sice v celé šíři, občas je třeba zajít na hlavní ulici, která je řešena jako obchodní bulvár s jednosměrný provozem. Množství obchůdků, kaváren, restaurací hodně připomíná Kanárské ostrovy, připadalo mi, že je zde větší klid a pohoda, a bohužel též také cenová hladina.... každé úterý se koná na vzdálenějším konci trh, nečekejte ale žádný arabský bazar, ale spíše českou městskou pouť - kombinují se zde stánky s farmářskými potravinami (sušené šunky, sýry, ovoce, zelenina, pečivo), různá EKO kosmetika, suvenýry všeho druhu i "second hand" oblečení + výrobky z kůže (tady je skoro monopol černých Afričanů). Na úplném konci je klasický větší supermarket, kde se u mnoha druhů sortimentu ceny dostávají na přijatelnou úroveň.

Kdo chce do ostatních středisek, musí BUSem (min. 3,10 EUR/jízda v podstatě kamkoliv, až do hl.města Palmy), případně lodí - to se již vyplatí objednat přes delegáty CK.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Celková spokojenost určitě ANO, zvláště pokud se spokojíte se standardem pro 3* a nebude to úplně ta hlavní prázdninová sezóna. Největší předností bude patrně skutečně ten fakt, že se lze koupat v moři a přitom využívat kompletní zázemí hotelu - vzdálenosti moře/pláž - bazén - bar AI jsou menší, než v mnoha rozlehlých areálech arabských destinací a díky výškovým poměrům se dají od hotelu ohlídat i dítka na pláži.

Nebudou nijak nadšení náročnější turisté, ale pro mladou rodinku nebo po klidu toužící osoby 50+ je to určitě výhodný kompromis a slušný poměr "cena - výkon".

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 45
z 63 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Mallorca - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání