Napsat recenzi

Globales America

Recenze hotelu Globales America Hotel **** (Španělsko - Mallorca - Calas de Mallorca)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 2 253x
Recenze se líbila: 536 čtenářům
Fotografie: 11
Videa: 0
Komentáře: 0

• Celkově jsem byl s hotelem a dovolenou spokojený, že bylo na mne studené moře je moje mínus, pro otužilejší lidi můžu doporučit, venkovní teplota vzduchu se pohybovala v době od 6. do 13.7. přes den kolem 29-30°C a v noci kolem 20-21°C, kdo nemá rád vyloženě horko, tak to je to pravé pro něj. Mám sice výhrady k některým službám hotelu, ale nejsou zase tak zásadní.

• Doporučuji rodinám s dětmi, vzhledem k animátorům máte o zábavu děti slušně postaráno, hlavně ve věku od 5 – 13 let a to kolem bazénů.

• Vyznavači slunění a koupání u moře si přijdou také na své, pokud jim nebude vadit o málo studenější voda v moři.

• Ovšem, co mi vadilo, bylo na pláži, že si lidé vzhledem přeplněnosti pláže dávali hodně na těsno k sobě ležení a tak někdy se prokličkvat k vodě – k moři, bylo dost zajímavé. Co jsem objevil v blízkosti, tak jen dvě pláže a to vedle sebe, jinak široko daleko, bylo vidět skalnaté pobřeží a mne osobně by vadilo chodit k moři víc jak 500 m, z okolních hotelů, to museli mít mnozí složitější. Asi 1 km od hotelu na sever byla další menší pláž...

• Z vyprávění vím, že se o Mallorce celkem mluvilo v superlativech, mne teda nenadchla, mám raději teplo, až horko a moře nad 26°C, takže sem už nemusím, ale nejsem nespokojen, nicméně ani unesen a pokud vám někdo bude tvrdit, že v hotelu Globales America je pokoj z výhledem na moře za příplatek, tak mu nevěřte, všechny pokoje jsou s výhledem na moře, i pokoje Promo a pro skromnější lidi pokoje Promo, mají jen o něco menší koupelnu s malou vanou, je to tam dost na těsno, spaní je slušné – pokoj je přiměřeně velký s velkou lodžií, jen je hlasitější klimatizace, ale výkonná, jinak dobře odhlučněný pokoj s vnějším prostředím, na vyspání to jde. Záleží jen na vás, jaké máte priority! Ale **** hvězdičky bych mu nedal!!!

Ubytování  průměrně (4,4/5)

• Je nutné si nejdříve při příjezdu zkontrolovat, jaký vám dali pokoj, pokud nemáte objednaný typu Promo, tak vyžadujte výměnu bez nastěhování i za cenu toho, pokud přijdete po půlnoci, že se zdržíte další půl až hodinu vybavováním, pak je to dost pomalé se dostat jinam. Většinou jsou Promo pokoje nad technickým zázemím hotelu a všechny pokoje jsou orientované s výhledem na moře.

• Pokoje jsou slušně vybaveny lednicí, TV, klimatizací, koupelnou, vestavěnou skříní ve zdi s trezorem, který je samozřejmě za úhradu a to ne malou.

• Úhrada trezoru na pokoji je 28€/týden + 10€ vratná záloha na klíček od trezoru, co se dovíte až na místě. Překvapila mne ta výše poplatku, s takovou jsem se ve světě ještě nesetkal.Uložte si stvrzenku, pokud si koupíte trezor, vyžadují ji při vrácení klíčku, což bylo také zajímavé...asi že by vám nedali vratnou zálohu, nebo co...

• WiFi je po celém hotelu a na pokoji si ji můžete předplatit, ovšem za 25€ / týden, nebo pak volně přístupnou u recepce, ale budete překvapeni, že se dostanete jen na emailové servery. Budete-li chtít na účet banky, tak máte smůlu, prostě se na některé servery doma nedostanete, mají to schválně omezeno, jen na to nejnutnější, abyste si koupil WiFi na pokoj … Co dodat, obchodní duch je neopouští, hlavně že zaplatíte drahý hotel. Nicméně, neschází-li vám WiFi, není co řešit.

• V hotelu je dostatečné množství výtahů, ale v době špiček, jako při snídani a večeři, se ve středních patrech načekáte, pak je lepší chodit dolů pěšky.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

• Pestrost stravy o snídaních byla dost malá. Pestrost stravy k obědům byla přiměřená, nicméně mne zaujala nabídka ryb. Chyběla mi u oběda možnost si dát po obědě kávu a posedět jen tak, stejně tak i u večeře. Výběr u večeře byl přiměřený, bylo dost ovoce a pro děti sladkostí.

• Pro malé děti bylo dostatek dětských sedaček ke stolům. Personál v jídelně byl vždy upravený a pořád sklízel použité nádobí, jídelna nebyla nijak zvláště veliká a tak na to množství lidí v hotelu, bylo na místě permanentně uklízet po hostech. Nikdy se však nestalo, že bych nenašel místo ke stravování.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Služby:

• Úklid a čistota pokojů na hodně dobré úrovni, výměna ručníků denně a uklízení pokojů také denně a do 13h.

• Recepce přístupná denně 24 hodin, personál na recepci vstřícný.

• Obsluha v restauracích a barech – pouze s vlastní obsluhou, nicméně se domluvíte i česky, brigádně tu pracuje i český personál. Jinak samozřejmě všude anglicky, nebo pokud umíte španělsky. Pokud odjíždíte později než po 12:00, do kdy je nutné opustit pokoj v den odjezdu, je k dispozici hlídaná místnost na odložení kufrů nedaleko recepce, je otvíratelná elektronickým zámkem z recepce. Jsem detailista a tato možnost mne vyhovovala!

Doktor:

• V informačním středisku je číslo na zdravotní pohotovost – bez poplatku můžete přímo volat z pokoje v případě nesnází, domluvíte se česky. Neposkytují rady a porady, ale přijede doktor a přes telefon na pokoji pak komunikujete se střediskem česky a zdravotní sestra to pak doktorovi překládá… Velice jednoduše a účinně zařízené. Návštěva doktora vyjde na 150-200€

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Bazény, koupání a program hotelové zábavy:

• Bazény jsou u hotelu 3. Plavecký 20x5m s hloubkou od 1,65 m do 2,65m, teplota vody kolem 24°C, vlez je do něj po chromovaných schůdkách, pak pro starší děti, také 20x5 m, s postupný zvyšováním hladiny od 0,15m do 2,15m a je poměrně teplejší, kolem 25°C odpoledne asi 26°C, pak dětský bazén po malinké, se znatelně teplejší vodou. Celý hotel je vhodný pro maminky s dětmi a to i od těch opravdu nejmenších. Kolem bazénu je dostatek prostoru na slunění, k dispozici je neskutečně mnoho lehátek a sem tam i slaměný slunečník. Pokud je někdo milovníkem stínu, najde ho také ve stráni s terasami pod stromy, opravdu stačí kapacita kolem bazénu pro celý hotel. Během dne, ale i večer se o zábavu hostů u bazénu starají animátoři, přes den je to hlavně pro malé děti a to až do večera, pro dospělé pak různá vystoupení. U bazénu je minibar, ovšem někdy si musíte vystát frontu na některé nápoje, volně však jsou přístupné, čaje, kávy, čirá voda, takže žízní člověk netrpí. Dále si můžete vzít ovoce a saláty k jídlu, nebo si nechat udělat rychlovku, hranolky a hamburger. Od 12:00 do půlnoci je u bazénu otevřená picérie s volně přístupnými nápoji, čaje, kávy, čirá voda, vína… Na terase pod stromy je v době večeře grilování pro zájemce s obsluhou.

• Moře je od hotelu vzdáleno 5 min. chůze po schodech dolů, s převýšením asi 60-80m. Pláž je veliká a hezká písčitá. Postupné snižování břehu do moře bude vyhovovat matkám s dětmi, pláž je mělká, asi 75 m od břehu má člověk s průměrnou výškou postavy vodu po prsa.

• Pláž je volně přístupná všem, na pláži jsou slunečníky a lehátka za úhradu, pro dva na den je cena s dvěma lehátky a slunečníkem za 12€, tj. lehátko 4, slunečník 4€. Škoda, že pláž nepatří k hotelu a nelze využívat tak jeho služby i tam.

• Mnohé překvapí teplota moře, po ránu jsem byl docela v šoku 22-23°C bylo na mne docela silné kafe. Jsem zvyklý z Turecka na podstatně teplejší moře… ale čistota moře je moc dobrá, voda průhledná i na větších hloubkách, vhodná pro potápění. Ovšem na pláži nenajdete žádné mušličky. Jako kdyby navezli osetý písek… Ryby jsou vidět kolem útesů.

• Na pláži je jen jedna volně přístupná sprcha a často v odpoledních hodinách se na ní stojí fronta, stejně je to i s toaletou, ta je za poplatek 0,5€ a tak lidi pokud nemusí, na ni nejdou, pouze na velkou… Zajímavá politika. Na pláži už hotel nemá žádnou z možností občerstvení a tak nepočítejte s tím, že když v hotelu máte All inclusive, že zde něco dostanete bez placení. Je tu malý stánek s občerstvením všeho možného.

Okolí hotelu  průměrně (4,4/5)

Je kam jít na procházky, navíc si můžete celé městečko prohlídnout takovým vláčkem pro turisty na pneumatikách, trvá to asi 50 minut a obejdete různá zákoutí. Na hlavní ulici směřující od hotelu je zábavní centrum pro malé děti, kopa různých stánků s oblečením na děti, ale převažuje vše pro holčičky, pak také upomínkové předměty, alkohol a vše možné k vodě, asi jako ve všech letoviscích tohoto druhu. Za pozornost stojí procházky kolem moře, skalnaté pobřeží je úžasné, záleží jen na každém, kam se na večer za zábavou vydá...

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Hledal jsem jen pozitiva, předci bych si nekazil dovolenou, ale teplota moře mi vadila a tak nedá se říct, že jsem byl 100% spokojen, ale nebyl jsem nespokojen a to je důležité!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 28
z 30 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Mallorca - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání