Napsat recenzi

Dovolená v hotelu Sabina

Recenze hotelu Sabina Hotel & Suites **** (Španělsko - Mallorca - Cala Millor)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 823x
Recenze se líbila: 446 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pláž u hotelu Pláž u hotelu
  • Pohled na hotel Pohled na hotel
  • Pohled z bočního pokoje s balkonem Pohled z bočního pokoje s balkonem

Slušný hotel s dobrou polohou u pláže a v centru střediska Cala Millor. Hotel si proklamované 4 hvězdičky zaslouží s přimhouřením obou očí, ale na druhou stranu, cena za pobyt v hlavní sezóně byla neobyčejně příznivá.

Ubytování  průměrně (4/5)

Pokoje jsou standardně zařízené s malou plochou LCD TV, klimatizací, nepříliš výkonnou lednicí a trezorem za poplatek. Pro dva dospělé lidi s dítětem je tu však celkem málo místa, o kufry jsme úspěšně zakopávali každý den. Překvapili nás dva české programy na satelitu, ale fungovaly jen občas. Výhled na moře se nám nepodařilo rezervovat, ale měli jsme štěstí na boční výhled na moře z malé terasy. Většina pokojů nějaký výhled na moře má, ale doporučil bych, abyste si zavčasu připlatili za čelní pohled.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Snídaně jsou trochu monotónní, beze změn, ale dá se tu vybrat z celkem slušné nabídky. Večeře byly pestřejší, ale kvůli převážně německé klientele tu prakticky nejsou ryby, ale hlavně vepřové. Přesto jsme byli s jídlem velmi spokojeni. Výběr je bohatý, překvapily nás mnohdy nádherné zákusky, zmrzliny, ovoce, čokoládové fontány apod. Za nápoje se u večeře platí, zdarma tu není ani voda nebo káva.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Hotel nabízí venkovní i vnitřní bazén včetně posilovny. Bazény nejsou moc velké na to, kolik hotel pojme hostů. Lehátka jsou u bazénu zdarma. Animační programy pouze v němčině, zaujalo pouze španělské Flamenco. Naopak, opakovaná hra Bingo tu byla snad pro důchodce a neustálé vyřvávání čísel nás po půl hodině donutilo opustit pokoj a vyrazit někam z doslechu. Wifi je zdarma pouze u recepce, skutečně jen pár metrů od recepčního stolu. Jinak je za poplatek 3€/den nebo 7€/týden. Rychlost je mizerná, protože dnešní mládež nevydrží bez mobilu ani deset minut. Někdy bylo lepší raději seběhnout k recepci a mačkat se s dalšími nešťastníky na jediné pohovce.

Personál hotelu neumí moc dobře anglicky, hotel je vyloženě zaměřen na německou klientelu! Celkem ostudné, ke konci nás to už vážně štvalo a na němčinu jsme měli téměř alergii.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Žlutá písečná pláž je přes malou příbřežní promenádu jen kousek od hotelu. Vstup do moře je až otravně pozvolný, plavat se dá snad až 100m od břehu. Celkem často tu fouká a jsou tu vlny, dva dny nešlo prakticky plavat, jen skákat ve vlnách. Klidné moře je tu nejspíše celkem vzácností, ale možná jsme měli jen smůlu. Za lehátka a slunečníky se na pláži platí 4€/ks/den. Moře je čisté, ale pokud jsou vlny, přiženou na pláž chuchvalce zapáchající trávy. Místní s tím celkem úspěšně bojují a pláž čistí. Škoda, že stejně tak nečistí ty haldy špačků od cigaret. Tohle nás vážně štve, ta absolutní ignorance kuřáků, kteří tisíce nedopalků zamačkávají do písky a dělají z krásného písku humus. Přesto je pláž hezká, nádherně rozlehlá, ale mohlo by tady být více vodních atrakcí. Pozor na prodejce melounů - dva klínky za skoro 20€ byly naším nejdražším melounem v životě. Za tu částku si v každém místním Sparu koupíte celých melounů deset.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

V okolí hotelu je spousta obchůdků s více či méně stejným zbožím. Pokud chcete originální suvenýry nebo značková trička či plavky, musíte zabloudit do bočních uliček. Překvapilo nás, že tu není až tak moc restaurací, barů nebo diskoték. Ne, že by tu nebyly, ale těch slušných je skutečně málo a poznáte je podle toho, že jsou narvané lidmi. Velmi se nám líbil americký country bar, zpíval tam výborný chlápek. Trochu divné bylo, že některé restaurace vůbec neměly k dispozici nabídky drinků a na výběr bylo jen to, co napsali na hlavní tabuli u vchodu. Poblíž jsou i půjčovny kol, elektrických skútrů nebo automobilů, takže lze vyrazit na výlety kamkoliv. V případě půjčení auta si raději připlaťte za lepší půjčovnu hned u hotelu Sabina. Mají tam vyšší ceny, ale snad Vám alespoň neodejde převodovka, jako se to stalo nám u Fordu Fiesta. Zakoupit lze i výlety několika loďmi kolem pobřeží.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Hotel je podle nás fajn z hlediska poměru cena/nabídka. Za ty peníze jsme si de facto nemohli stěžovat. Byli jsme již v rozhodně lepších 4-hvězdičkových hotelích, ale nikdy ne za tak nízkou cenu. Domníváme se však, že hotel této "vyšší" kategorie nemůže chtít poplatky za internet, to je dnes poněkud ostudné. Španělé se dnes podbízí proti Řecku nižšími cenami ubytování, ale na všechny ostatní služby si napálili pořádné částky. I přes uvedenou kritiku sem v klidu vyrazte. Zmínili jsme ty špatné věci, abyste věděli, co Vás asi tak čeká. Všechno ostatní je tady super.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Mallorca - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání