Napsat recenzi

Slušný hotel se slabším zázemím, ale ve strašný "díře"

Recenze hotelu Labranda Costa Mogán Hotel **** (Španělsko - Gran Canaria - Playa del Cura)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2018
Přečteno: 144x
Recenze se líbila: 247 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Hlavní vchod do hotelu, bohužel až cca 200 m od místa, kde klienty vyloží transfer... Hlavní vchod do hotelu, bohužel až cca 200 m od místa, kde klienty vyloží transfer...
  • ..přístup je řešen jako mikrobotanická zahrada... ..přístup je řešen jako mikrobotanická zahrada...
  • ...hotelová hala by si jistě zasloužila více místa k sezení, umístí se max. 8 lidí naráz... ...hotelová hala by si jistě zasloužila více místa k sezení, umístí se max. 8 lidí naráz...
  • Pohled ze střechy obsáhne téměř 80 % celého areálu, trocha prostoru navíc by neškodila.. Pohled ze střechy obsáhne téměř 80 % celého areálu, trocha prostoru navíc by neškodila..
  • Asi nejzajímavější část programu, 2x týdně je přehlídka plážových šatů Asi nejzajímavější část programu, 2x týdně je přehlídka plážových šatů
  • Toto je dle katalogu CK ta PLÁŽ přímo před hotelem (rád bych tu viděl někoho  vlevo jen jít, natož ležet)... Toto je dle katalogu CK ta PLÁŽ přímo před hotelem (rád bych tu viděl někoho vlevo jen jít, natož ležet)...
  • ...vlastní pláž, kde je přístup do vody, začíná až skutečně po 100 m východněji... ...vlastní pláž, kde je přístup do vody, začíná až skutečně po 100 m východněji...
  • ...a "ležení" je skutečně na tom nejhezčím kousku (skleník vpravo již pak patří k jinému hotelu)... ...a "ležení" je skutečně na tom nejhezčím kousku (skleník vpravo již pak patří k jinému hotelu)...
  • ... ale plánek celé oblasti je opravdu pěkný, poloha odpadových košů "sedí" ! ... ale plánek celé oblasti je opravdu pěkný, poloha odpadových košů "sedí" !

Vlastní hotel je relativně velmi slušný, ale opravdu v mizerné lokalitě. To bohužel velmi ubírá celkovému dojmu z celého pobytu a pro hodně turistů bude souhrnný dojem spíše jistým zklamáním. Slabinou je další zázemí hotelu s výjimkou bazénu - snad i proto je hotel využíván převážně seniory ze severských zemí, kteří nemají nároky na jakékoliv sportovní aktivity.

Ubytování  průměrně (4/5)

Zde opravdu spokojenost, nabízejí se 2 typy pokojů - my jsme dostali něco mezi, do vyšší výbavy pár předmětů chybělo, naopak jsme měli /v přízemí/ plně bezbariérový přístup a vše uzpůsobeno pro vozíčkáře.

Někoho může překvapit situování koupelny+WC uprostřed místnosti a fakt, že ze 2 stran je to prosklené, přičemž matné sklo je jen asi do 130 cm výšky, dále nahoru je to plně průhledné... Ačkoliv směrem k oknu je sedací souprava, rozložitelná patrně pro přistýlky, výrazně schází něco jako psací stolek + klasická židle. TV je uzavřená ve skříni (!), stejně tak minilednička, odpadkový koš + další vývod studené vody s minivýlevkou (pro vyšší kategorii pokoje by zde měla být varná konvice + mikrovlnka...).

Opět bezbariérový východ terasou k bazénu, zde je i plastový stolek se 2 židličkami a sušák na ručníky, plavky a pod. (docela ojedinelé..), překvapila jen nemožnost aretace posuvných dveří - kdykoliv lze otevřít jen tahem i zvenčí.

Denní úklid v pořádku, postele stelou, podlahu vytírají, ručníky se vyměňují na vyžádání - když chcete čistý, starý třeba hodit na zem /praktické a ekologické/. Pokud máte alespoň přivřené dveře na terasu/balkon, nechávají běžet i klimatizaci (jinak povytáhnou kartu ze snímače a po 10 s se přeruší přívod proudu).

Menším zádrhelem bylo, že 3 dny před odjezdem došlo k nějaké havárii na rozvodu vody, nám začala hustě kapat voda okolo žárovky ve vestavěné skříni a po reklamaci (na níž reagovali opravdu do 5 minut) při řešení opravy přestala vůbec téci teplá voda (ale doufám, že šlo opravdu o mimořádnou situaci a předposlední den nebudu žádat výměnu pokoje...).

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Pokud jde o šíři nabídky, kvalitu, chuť i teplotu pokrmů, to je opravdu bezchybné. Dílčím mínusem je jen poměrně malý mezní rozsah výdeje - snídaně až od 8:00 (mnoho starších klientů se hotelem pohybuje již nejméně o 1 h dříve) a večeře pouze do 21:00 (to jinde ve Španělsku začínají do restaurací přicházet rodiny s nejmenšími dětmi).

Na druhou stranu je velmi pozitivní, že kapacita jídelny je tak veliká, že pokrývá přes 80 % kapacity hotelu a nikdy se nestalo, že by nebylo místo.

Šíře nabídky se zpočátku může zdát nižší, ale je to spíš dáno rozlehlostí samoobslužné části a menší velikostí servírovacího nádobí - vše ovšem průběžně doplňují !. Teplá jídla i míchané saláty jsou popsány ve 4 jazycích a teplá jídla jsou opravdu TEPLÁ (a ještě v kombinaci s nahřátými talíři...).

U všech jídel je v permanenci obsluhovaný kontaktní gril, na němž se dělá na přímou objednávku - u snídaní sázená vejce + omelety, při obědech a večeřích pak nejméně 2 druhy mas (1x vždy ryba), případně i 3, počítaje v to i játra.

Množství různých dochucovadel a příloh, jedinou drobnou vadou asi je, že nejsou rozlišeny zřetelně čerstvé suroviny a ty nakládané, tyto jsou zčásti v tak ostrých nálevech, že hravě přehluší chuť toho čerstvého.

I na veškeré nápoje u jídel je samoobsluha a i zde je nabídka široká - pivo, bílé, červené i růžové víno, sycené nápoje typu cola, fanta, tonic, 3-4 džusy /z prášku/ a obyčejná vody až se 4 různými příchutěmi, pochopitelně různé kávy či příbuzné nápoje z automatu + čaje různých druhů. Použité nádobí sklízejí velmi rychle, není problém si vzít další příbory, pokud někomu základní sada 2+1 nestačí.

Co se týká jídel, slabinou je pouze bazénový snack - kromě sice chutných, ale co do obsahu malých a málo zdobených hamburgerů jde již jen o hranolky a pizzy, které ovšem obsluha dosti často v ohřívací troubě vysuší na kámen. Kromě toho už jen 3-4 druhy ovoce a vše na malých papírových talířcích.

Bary jsou v celém hotelu pouze dva a v provozu se střídají - ten vnitřní, kde jsou nápoje do skla, otevírá až po uzavření baru bazénového a nárazově se tvoří fronty, než se vyhoví všem požadavkům (když to začne přerůstat únosnou míru, povolají krátkodobě dalšího člena obsluhy). Ani v programu AI není ale k dispozici kompletní bezplatná nabídka, zvláště u koktejlů by mohla být nabídka širší.

Ale jinak je celé stravování to nejlepší, co hotel dále nabízí...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Dva bazény pro dospělé, ten prvý rozhodně přihřívaný, i když se avizovaných 27°zdálo trochu nadhodnocených. (druhý nevím, je od baru dále...). K tomu 2 vířivky, které se současně patrně využívají jako filtrace přitékající vody, bohužel vířivost byla asi taková, jako když si doma ve vaně postíte pod hladinou naplno sprchu... max.výkon víření se spouští jen několikrát denně na pár minut.

Slabinou je celkový prostor pro danou kapacitu hotelu, lehátka se slunečníky jsou velmi hustě vedle sebe a blíže k hotelu ve 2 řadách - to zvlášť brzy dopoledne či naopak pozdní odpoledne vede k tomu, že chcete-li být ve stínu, nepomůže slunečník váš, ale ten z jiné řady či o 1-2 pozice blíže ke slunci. Toto vybavení je sice zdarma, ale za plážovou osušku je vratná kauce 10 EUR/ks a za každou výměnu (= čistou) chtějí 1 EURO !

I další výbava sice formálně odpovídá popisu v katalogu CK, ale ten rozdíl v praxi !

Posilovnou je míněna 1 téměř prázdná místnost /v suterénu/, kde je k dispozici lavice na kolmé zvedání činky v lehu, celková zátěž nedá víc než 30 kg a 1 posilovací "stroj", ale se zatížitelností max.100 kg (a notně opotřebovaný). 1 stůl na stolní tenis rovněž není mnoho, kulečník i stolní fotbal jsou zpoplatněné. Ještě jsem zahlédl sadu koulí na pétanque a vně, přes pobřežní cestu je patrně záměr hřiště na volejbal (alespoň dle napnuté, či spíš prověšené sítě), ale celkově povrch připomíná spíše vyvážku stavebního odpadu, jen zavátý /špinavým/ pískem).

Nabízejí se i masáže, ale opravdu nabízejí - využít jsem je za týden nespatřil (1 min = 1 /a více.../ EUR).

Perlou jsou pak animační programy - jediný animátor se sice opravdu snaží, ale pokud neuloví nějaká dítka, než se rozkoukají, působí spíše trochu směšně, při denním opakování programu až trapně. Podstatně lépe působily 2 přehlídky nejobyčejnějších plážových šatů - patrně matka s dcerou předváděly během 40 minut dobrých 50 ks "hadříků" a pokaždé toho poté i dost prodaly.

Personál je obecně milý, vstřícný, reaguje rychle, jen to konečné dořešení... Přestože kromě AJ ovládají i část dalších jazyků /němčina, švédština, 1 z recepčních i trochu česky/, při 2-3 větě sklouzávají zpět do španělštiny s angl.výrazy a komunikaci doporučuji omezit na holé věty.

Pláž a moře  průměrně (2/5)

Slabé, moc slabé. Jednak pláž není přímo před hotelem, tady je jen kamenné pobřeží, které bylo možná kdysi mírně srovnáno, aby byl dostatečný odstup od chodníku vedoucího okolo hotelu, respektive k jeho zadní části. Nejbližší "řádná" pláž - Playa del Curo má vstup cca 150 od branky hotelu, ale jde o jen minimálně udržovanou zátoku s šedým až temně černým pískem na vnějším okraji a značně kamenitým vstupem do moře. Počátkem března je oceán ještě výrazně chladný, o to víc ale rozbouřený a příbojové vlny melou i docela pěkné valounky, které doslova mlátí do kotníků. Veškerá výbava této pláže spočívá v cca 20 ks lehátek /pochopitelně placených/, obsluha dokázala v závěru týdne vykouzlit i pár slunečníků a jsou tam i stojany, kde je možno opláchnout nohy/obuv od písku, když pláž opouštíte. Je zajímavé, že na plánku pláže jsou zaneseny polohy odpadkových košů, ovšem na WC musíte zpět do hotelu, případně jinam...

Ignorujete-li zákaz, lze se pod převislou skálou a přes ústí jakéhosi "vádí" dostat na další veřejnou pláž Playa de Tauro, která je sice podstatně větší, s pískem rezavo-zlatavým, ale opět s meloucími se oblázky na hraně příboje a tady bez jakéhokoliv zázemí, v dosahu je alespoň zahradní restaurace, kdy po prvé objednávce můžete využívat toaletu.

Moře je v podstatě přímý oceán, v této části nejsou žádné vlnolamy a koupání je bezpečné skutečně pouze na okraji a za odlivu, poté, co začne příliv se výška vln zvedá a bohužel se lámou až hodně blízko břehu a dno velmi silně víří - jde v podstatě o masu vody s pískem a nemáte-li obuv přes kotníky, jsou nárazy kamínků velmi citlivé a nepříjemné (mezi valounky holubích velikosti holubích vajec se najdou objeví placák jako dlaň...)

Okolí hotelu  průměrně (2/5)

Hotel je přimáčknut ke svislé skalní stěně, lze dojít max. 100 m za hotel a zastaví vás další skála, padající kolmo do vody. Pobřeží před hotelem je popsáno výše, takže zbývá směr do vnitrozemí - kratičká promenáda je z jedné strany lemována přilehlým apartmánovým komplexem /minimálně využitým/ a z druhé strany dalším /trochu lepším/ hotelem a ústí na kruhovém objezdu cca 200 m od hotelu (zde vás rovněž vyloží z transferu od letiště - prý by se BUS špatně otáčel... tak co použít menší ??). Zde jsou BUS zastávky místních linek, systém místní dopravy lze při troše pochopit a jízdenka za 1,4 EUR docela ujde, do 5-6 km se údajně vyplatí vzít /zavolat z recepce/ taxi, zvláště při 3 či 4 osobách.

Chcete-li do alespoň městečka, je třeba do 4 km vzdáleného Puerto Rico, ani bližší lokalita Amadores moc obchodních příležitostí nenabízí (ale alespoň už připomíná civilizaci...)

Místní centrum je pak tvořeno supermarketem (v podzemí, cca 1/3 běžného LIDLu), lékárnou, cukrárnou (děsně drahá, porce zmrzliny od 2,2 EURO), 2-3 shopy (též drahé, neb není konkurence...) a 1 větší restaurací + 2 spíše bary - v odpoledních hodinách, mezi 16 až 18:00) jsem při 3 cestách okolo neviděl ani jednoho hosta...

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Rozhodně nemohu tvrdit, že bychom nebyli spokojeni.. ale asi nejpřesnější vyjádření je MÍRNÉ ZKLAMÁNÍ, zejména z lokality jako takové obecně.

Hotel je sám o sobě slušný, k oficiální kategorii **** sice, s výjimkou stravování, asi ještě kousíček chybí a limitují jej prostorové podmínky, zejména vnější (prostor u bazénu je opravdu stísněný a denně zaplněn nejméně z 90 %).

Hotel jistě nebude vyhovovat akčnějším typů turistů a i mezi Čechy asi nebude příliš oblíben (v infoknihách dalších 2 jiných CK, které zde působí z ČR, jsou poslední zápisky kontaktů z října 2016..), určitě ale vyhoví nenáročným seniorům či handicapovaným.

Pokud se týká mne osobně, zcela jistě se příště vrátím ke svým oblíbeným "banánovým" republikám či obecně rozvojovým zemím - tam je jednoznačně výrazně lepší poměr "cena - výkon", zde je EU prostě všude.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 0
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Gran Canaria - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání