Napsat recenzi

Velmi dobrý hotel pro golfisty a cyklisty, ale i rodiny s dětmi

Recenze hotelu Suites & Villas Hotel Dunas **** (Španělsko - Gran Canaria - Maspalomas)

Hodnocení:
průměrně: 4,7/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2015
Přečteno: 297x
Recenze se líbila: 486 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pohled na bazény od jídelny Pohled na bazény od jídelny
  • Plán hotelového areálu Plán hotelového areálu
  • Recepce Recepce
  • Průhled do uličky mezi bungalovy Průhled do uličky mezi bungalovy
  • Pohled na jeden z bungalovů včetně místa na posezení. Pohled na jeden z bungalovů včetně místa na posezení.

Hotel leží trochu stranou a k moři je to asi kilometr, ale to nevadí. Všechny služby kvalitní a jednotlivé bungalovy natolik zvukově izolované, že ani malé děti nevadí. Jenom zpočátku chyběly informace o okolí pro lidi, jako jsme my, tedy jazykově špatně vybavený starší pár, ale postupně vyřešeno systémem "myš v bludišti" anebo pokus - omyl.

Ubytování  průměrně (5/5)

Zajímavý systém přízemních bungalovů. Hotel leží v mělkém údolí a má zajímavý půdorys, V nejníže položené části jsou 3 spojené bazény (jeden malý pro děti, jeden pro dospělé a jeden menší vyhřívaný. Okolo bazénů jsou ve 3 půlkruzích sestaveny vedle sebe jednotlivé bungalovy, po stranách se po schodech lze dostat k několika řadám bungalovů v úrovni okolního terénu. Hodně zeleně (hlavně kaktusů všech velikostí a palem.)

Každý bungalov je dělen do tří částí - obytná část s oknem, TV, miniledničkou (bohužel otevřená lahev vína se na výšku nevejde), sedací soupravou a židlemi, ložnice s postelemi a skříní (+ placený trezor ) a širokým oknem a koupelna + WC. Před vchodem oddělený kout se stolkem a 3 židlemi k večernímu posezení.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

No - hotelů této kategorie jsme prošli už desítky, kuchyně je kvalitní a dobrá, problém je spíš v tom, že je jídelna poměrně malá a zejména večer se musí jíst na dvě etapy - od 18 a potom od 20 hodin. Bufet je skutečně obsáhlý, od zeleniny přes výběr masitých i bezmasých jídel až po ovoce a sladkosti všeho druhu, což mě jako diabetikovi vadilo, protože jsem viděl, mohl a nesměl. Ale za to hotel nemůže.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,7/5)

Počínaje fitnes centrem, wellnes, animacemi (hodně hlasitými, ty mě vadily) až po různé večerní hrátky - většinu jsme nevyužili (je mi 73 let), ale všechno to tam bylo a bylo využíváno. Co mě vadilo, byl bar v recepci. Měli jsme zaplaceno all inclusive, v nabídce hotelu byly uvedeny všechny hotelové bary a restaurace a teprve později jsme zjistili po upozornění obsluhujícího číšníka u tohoto baru, že se na něj all inclusive nevztahuje, ačkoliv to tam nikde napsáno není.

Kromě toho mě trochu překážela doba podávání jídel. Jsem zvyklý snídat kolem 6.hodiny ráno. Chápu, že pro někoho je to brzo, jenže s ohledem na časový posun o hodinu dříve a čas otevření jídelny v 8 hodin místního času to znamená, že snídám v 9 ráno a to se mě zdá hodně pozdě. Obědy ve 14 hodin a 19 hodin večeře - prosím, jsme ve Španělsku a tam jsou schopni večeřet v půlnoci, ale jít spát s plným žaludkem to také nevidím nejlépe. Ale budiž - jde o můj osobní názor.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž je poměrně utajená. Jezdí tam ale 4x denně bezplatný hotelový autobus (první 9:30 od hotelu ráno), jednak - pokud vyjdete z recepce směrem doleva k vyschlému řečišti a dáte se vpravo podél něho, musíte ujít asi kilometr a dostanete se na stejné místo, kde vás vysadí autobus. Je tam mj. i nuda pláž a začínají tam pověstné písečné duny, za lehátka a slunečníky se platí (nevyužili jsme). Jenže pozor - tam začíná rozsáhlá pláž a hotely (Palm Beach, RIU a další), ale jenom pár krámků, stánků a hospoda. To ostatní až za dalších 400 metrů.

Okolí hotelu  průměrně (4,3/5)

A právě v tom je to poznávání. Pokud jdete podél moře po promenádě dál, obejdete řadu penzionů a bungalovů a asi po 400 metrech se dostanete k řadě stánků a butiků, počínaje nejrůznějšími šmuky a restauracemi konče. To vše končí u majáku, který je zdaleka viditelný. Stejně tak můžete jít i po dřevěném chodníku po pláži.

Za majákem začíná luxusní promenáda. Po levé straně moře (ale skalnaté pobřeží - na koupání nic moc), po pravé straně pás luxusních pobřežních restaurací a kamenných krámů s oděvy a šmuky všech světových značek až k obchodním domů, z nichž největší VARADERO je obrovský, patrový a průchozí do centra městečka FARO.

Pokud si chcete do centra (a k autobusovému nádraží) zkrátit cestu, hned jak vystoupíte z hotelového autobusu nebo dojdete na toto místo pěšky, dejte se doprava do mírného stoupání. Asi po 200 metrech dojdete na kruhový objezd a za dalších 200 m přímo na autobusové nádraží, odkud jezdí autobusy po celém ostrově (mj. i do ZOO Los Palmitos - doporučuji, ale vstupné je teď už 30 Euro).

Od nádraží vlevo je to pár metrů po rušné ulici opět k OD Varadero, čili středem města je to daleko kratší, než po pobřeží.

Celkový dojem  průměrně (4,7/5)

Kvalitní hotel s výborným servisem - on to vlastně není jeden hotel, ale spíš 3 hotely v jednom areálu. Z jedné strany DUNAS VILLAS, z druhé strany jiná recepce DUNAS MASPALOMAS a ta třetí část recepci snad nemá - na mapkách v hotelu je to namalováno. Jaké jsou rozdíly nevím, snad je tam nějaká klubová část s lepšími službami - nevím, ale v té části Maspalomas je i velké shopping centrum, kam bude nutno zajít z kterékoliv části, protože se tam prodává balená voda a nikde jinde se koupit nedá. Ale nezneužívají to, 5 litrová lahev stojí asi 1,8 Euro. Pozor - voda v hotelu se pít nedoporučuje. Nepříjemné je pouze to, že tento Shopping nemá vchod z hotelu, ale musí se vyjít z recepce a doprava asi 20 metrů je přímý vchod z ulice, i když celý objekt je v hotelové zahradě. Ale to už tak je.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Gran Canaria - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání