Napsat recenzi

Petrohrad 2019

Recenze hotelu Petrohrad – město múz a umění (Rusko - )

Hodnocení:
Vloženo:
Pobyt: květen 2019
Přečteno: 60x
Recenze se líbila: 308 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Jiný svět a jiné Rusko.

Ubytování 

Hotel Šťastlivyj Puškin. Stylové, prostor, dobrý standard, výborné umístění a klid.

Strava a stravování 

Zcela vyhovující v hotelu, pestré snídaně a výběr.

Vybavení, služby a personál hotelu 

Vše nenápadné a funkční.

Pláž a moře 

Nečekal jsem to jinak. Finský záliv není vhodný ;-)

Okolí hotelu 

Nábřeží s výhledem.

Celkový dojem 

Doporučuji všem, kdo už na západ jezdí dlouho. Vízum a bumážka není překážkou.Tohle není Rusko, to je prostě Petrohrad. Centrum je upravené a až na smog čisté. Opravdu nádherné památky, stavby, obrazy. Všude samozřejmě zlaté ozdoby, zlaté obklady, zlaté rámy, zlaté lustry, sloupy a pod. A všude cítíte "zlaté časy". Plavba po Něvě, mosty, kanály, to vše je krásné, připomíná to spíše Amsterodam, než Benátky. Ovšem zvolte si vždy dobrou dobu, kdy je méně lidí. Vstupy jsou přijatelné, ale dlouhé rezervace a fronty, zvláště pokud jen tak přijdete.... U památek kvanta lidí, nesmyslné opakované rentgeny a prohlídky, dost chaos. Pásek z kalhot jsem na letišti sundat nemusel, v palácích ano. Batůžek uložit v šatně vč. pití - a potom k němu opět oklikou. Mraky asiatů, takže jsem byl rád za časté upozorňování "no foto, no fleš !", jinak bych kromě ohluchnutí také oslepl. Impresionisté v Ermitáži měli méně diváků, než "Zlatá ulička". Skvělí pouliční muzikanti a další pouliční "atrakce", které znáte z Prahy. Nevkusné, někde barevné nasvícení památek v noci, takže fotky jsou dost kýčovité.

Jistá hrdost, vlastenectví a patriotismus je v pořádku, "Staré pověsti ruské" také, ale připomíná to často silně naše rukopisy zelenohorské. Méně je více, obdivovat opravdu je co. Některá současná i historická témata tu nejsou vůbec k diskusi. Svérázná prezentace historie vč. kontroverzních osob typu Lenin, Stalin, Gorbačov, nebo Katyně, legií, ukradeného zlata, roku 1968 apod.

Je opravdu úžasné, co dokázal vybudovat Petr Veliký a špičkoví architekti a umělci tehdejšího světa, kterým mocný car zaplatil - a kolik lidí to zaplatilo životem. Za války / V.V. = 2. sv. / byly oběti obrovské a město hodně poničené a znovu to dokázali opravit. Klady a zápory tu jsou všude. 5 mil. lidí a rovné široké ulice = rychlá auta a opravdu velký provoz. MHD funkční s přímou platbou, ale pěšky uvidíte víc. Hezké parky. Okrajové čtvrti jsou staré haly, zanedbané paneláky. Staví se dál nové ošklivé bytovky, stará monstra typu CZ 60. léta a 25 pater. Přitom komerční objekty jsou krásné, moderní. Letiště Pukovo standakd, stejné EU free shopy i WC...

Jantar a matrjošky jsou stále ještě téměř posvátné a velmi výdělečné hodnoty. Mac Donald tu naráží na socialistickou klasiku a fakt nefandím nikomu.Ve městě obchůdky s dost mizerným výběrem, resp. kvalitou, prodavačky netuší, co je ruské a co mají, vše za velmi různé ceny, nebo třeba české pivo Krušovice a Plzeň stejně. Zřejmě příplatek za císařskou korunku. Jídelny "stolovaja" slušné, Těremok na základní uliční úrovni, nebo restaurace s platbou v rublech, ev. kartou. Nevkusné křiklavé, materiálově, tvarově a jinak slátané interiéry. Výborná káva a domácí dorty. Drahé restauace jsou skoro prázdné. Směnárny rozhodně nejsou běžné.

Petrohrad má svou cca 300 letou historii a kouzlo i můj obdiv. Tvořila se tu historie a tedy i historická pravda a já místním jejich pravdu neberu, tím spíše, že zdaleka není jednotná. Někdo je hrdý na Petra, někdo na jiné období. Nejvyšší budova v Evropě "Lachta" na to shlíží z dálky a moc se k té historii také nehodí. Pokud budete připraveni, užijete si to.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Rusko - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání