Napsat recenzi

Dovča ve Strofades

Recenze hotelu Strofades Beach Hotel *** (Řecko - Zakynthos - Tsilivi)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2022
Přečteno: 1 016x
Recenze se líbila: 104 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Západ slunce na pláži Západ slunce na pláži
  • Hotel z příjezdové cesty Hotel z příjezdové cesty
  • Jeden ze tří vodních hradů (9 Euro na den za všechny) Jeden ze tří vodních hradů (9 Euro na den za všechny)
  • Večerní pohled od baru Večerní pohled od baru
  • Pohled z restaurace na útesu Pohled z restaurace na útesu

Před odletem jsme si jako většina lidí hledali recenze hotelu a vcelku jsme se zhrozili. Mělo nás čekat jednotvárné, neustále se opakující jídlo, příšerné kobky, ve kterých nás ubytují, personál okrádající nebohé turisty, umístění někde na řeckém venkově daleko od civilizace a podobně. NE, NEBOJTE SE. Dovolená v tomto hotelu je naprosto skvělá. Zaměstnanci hotelu i tým *** jsou velmi milí a se vším Vám ochotně pomůžou. Stačí se chovat tak nějak normálně, adekvátně vynaloženým penězům a uvědomit si, že jsem si koupil dovolenou v hotelu pro rodiny v Řecku a ne v rezortu pro dospělé na Mauriciu.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Pokud dostanete pokoj ve vyšším patře, opravdu si není nač stěžovat. Přízemí - suterén bych ale opravdu zkusil vyměnit, jinak na Vás budou večer při rozsvíceném světle lidi koukat. Většinou tam ale byli polští klienti. Na pokoji koupelna s umyvadlem, záchodem, vanou se zástěnou, velkým zrcadlem a dokonce fénem. Potřebuje člověk víc? Nečekejte však model ze Siko showroomu:-) Vše ale plně fukční.

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Pálím pět hvězd. Každý den byl jídelníček obměněn (samozřejmě některé oblíbené přílohy se opakovaly). Ve 12 boxech si člověk opravdu vybere Přílohy - např. hranolky, těstoviny, opékané brambory, rýže, většinou s různými přísadami. Hlavní jídla - vepřové, hovězí, kuřecí, jednou králík v různých variacích - někdy smažené, někdy steaky, někdy pečené, musaka. Většinou i nějaké mořské potvory. K tomu jeden samostatný pult s různými výtečnými saláty (vždy tak 4-5 druhů), druhý pult se sladkým a nápojový pult (2 druhy džusu, voda, místní napodobeniny coly, spritu, fanty, voda, vždy k dispozici led). A pozor - k obědu i večeři ZMRZLINAAA :-)

Na snídaně lívance nebo palačinky, variace vajíček, každý den osmažené plátky slaniny. K tomu klasický salámovo-sýrový úsek, nezbytné kuličky s mlíkem a jogurtem, med, džemy. kdo si nevybere, asi doma nic nejí. A doporučujeme smažené bramborové trojúhelníčky. Po těch se děti mohly utlouct:-)

Po celý den v provozu bar mezi bazénem a pláží s nejrychlejším barmanem světa. Vše zdarma včetně jednoduchých míchaných drinků. Mezi hlavními jídly se zde pak můžete docpat bagetami, pizzou (po té se však jen zapráší a někteří fakt neberou ohledy na ostatní: "Máňo, mám 6 kousků, haha."), hranolkami, či burgery.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Vybavení je trošku starší, ale je to 100x vyváženo umístěním hotelu a všemi dalšími přednostmi. Jak jsem již psal, nečekejte koupelnu ze Sika, ale koupelnu, kde spácháte hygienu. Nečekejte zámecké apartmá, ale pokoj, kde se pohodlně vyspíte a vybalíte si věci do polic. K tomu Vás příjemně zchladí starší, ale plně funkční klimatizace. Kdo má strach o své majetky a peníze, buď si je nevozte a plaťte kartou, nebo si za pár éček vyzvedněte klíč od trezoru (není součástí balíčku, ale jsou to opravdu drobné) a odcházíte z pokoje naprosto klidní.

Každý den se kromě personálu hotelu o Vás stará delegátka Alexandrie Pavla. S tou je skvělá domluva, zajistila půjčení auta - 67 Euro na den včetně nadstandardního pojištění + musíte dotankovat za cca 20-25 Euro, malý techničák nehledejte, zůstává v půjčovně. Ráno máte auto přistavené u hotelu, až dojezdíte, vrátíte klíče na recepci a máte vystaráno. Hlavně však nejezděte s navigací mapy.cz, ta nás několikrát vzala do ulic, které skončily uprostřed přírody. Děs. Doporučuji stáhnout sygic, či waze (ten ale zas vymýšlí nesmysné zkratky, kdy vás stáhne z hlavní cesty na uzoučké silničky mezi domy, aby vás po pár stech metrech opět vrátil na hlavní. Obecně jsou ale cesty velmi úzké a Řekové divocí jezdci, slabší řidiči zůstaňte raději na hotelu, nebo využijte výlety CK.

Delegátce pomáhá animační tým, který se stará o soutěže během dne, odpolední zábavu v bazénu, večerní program. Zde bych ocenil jejich mimořádnou trpělivost s jistým (dle neustále oblečených dresů pravděpodobně) fotbalistou M., který se choval jako zvířátko (shazoval animátory do bazénu, při soutežích nadával ostatním dětem, házel po nich led, u šipek po svém hodu utekl s terčem, vše bez jakéhokoli zásahu rodičů). A i přesto ho trpělivě brali do dalších soutěží a nevyčlenili ho. Fakt mají nervy ze železa.

Jedinou hvězdu škrtám za velmi špatné wifi připojení, které často vypadávalo. Spolu s horším signálem a tím pádem éčkovým mobilním netem to může být pro někoho problém. Kdo nechce pracovat, pro toho to bude ale naopak šestá hvězda :-)

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláž se nachází jen kousíček od hotelu. Je písčitá s velmi pozvolným vstupem, takže se nemusíte bát ani o nejmenší děti. Když si chcete pořádně zaplavat, k bójkám je to dostatečně daleko. Pokud plavete trošku vpravo, najdete kamenné dno se spoustou krásně zbarvených ryb (brýle a šnorchly určitě s sebou). Hned před hotelem je půjčovna padlošů, kajaků a šlapadel (20 Euro/hodina) a vodních skůtrů (50 Euro 10 minut, 65 Euro za 15 minut). Animátoři zde mají vyjednané i nějaké slevy.

Moře krásné, těsně u břehu trošku chaluh, dál už naprosto čisto. Krásná azurová barva. Za celou dobu bez jediné medůzy.

Ano, slunečníky mají starší konstrukci, takže jsou poměrně rezavé, lehátka jsou fajn s pevnou hliníkovou konstrucí. Za 10 Euro na celý den máte k dispozici 2 lehátka + odkládací stolek. Kdo hledá nebesa a polstry, jde vedle, samozřejmě za víc peněz.

Asi 100m po pláži pirátská loď s barem a hlavně vodní hrady, kde se děti krásně zabaví za 9 Euro na celý den.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Kdo hledá noční bary, diskotéky, davy lidí, tisíce obchodů, jeďte třeba do Laganas. Kdo hledá klid a pohodu, jste zde správně. Do centra Tsilivi je to cca 800m. Hned vedle hotelu můžete pozorovat z lávky stovky želv. Děti se jich nemohly nabažit.

Ano, nejsme v... třeba... no vlastně nevím, kde nenajdeme na zemi žádné odpadky. Prostě sem tam něco leží. Pokud to někumu vadí, může přiložit ruku k dílu :-)

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Celkový dojem? Maximální spokojenost. Kdo nechce přepočítávat počet hvězd na české poměry, užije si skvělou dovču. Kdo si chce stěžovat, bude si stěžovat i doma na souseda, že pere po desáté večer. Pokud jste normální lidi, co si jednou odpočinout bez jakýchkoli starostí, bude se Vám tu líbit (ale nezapomeňte pohlídat umístění pokoje - přízemí neee :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 48
z 61 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zakynthos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání